Μείωση του θορύβου και της ατμόσφαιρας στο παρασκήνιο

Εγγραφή σφιχτά, ξηρά τραγούδια για το podcast σας

Στο podcasting , η φωνή είναι σχεδόν πάντα το πιο σημαντικό στοιχείο της παράστασης. Ισχυρές, σαφείς φωνητικές ηχογραφήσεις δεν μπορούν μόνο να προσθέσουν αξιοπιστία και επαγγελματισμό στο podcast σας, αλλά να τους διευκολύνουν να επεξεργάζονται και να αναμιγνύουν. Η κατανόηση του πότε και γιατί να μειώσετε το θόρυβο θα βοηθήσει το podcast σας να ακούγεται καλύτερα!

Τις περισσότερες φορές, θέλετε να μειώσετε το θόρυβο στις ηχογραφήσεις σας. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου αφήνετε σκόπιμα κάποια ατμόσφαιρα για να δημιουργήσετε μια αίσθηση του χώρου (για παράδειγμα, μια περιήγηση με τους ανθρώπους που μιλάνε στο παρασκήνιο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ή φωνάζοντας τους οπαδούς σε ένα podcast με αθλητικό παιχνίδι.) Ωστόσο, δεν θέλετε ο θόρυβος να αποκρύπτει τι λέει ο ομιλητής.Για περισσότερη φωνητική εγγραφή, θα θέλετε ένα τραγανό, ξηρό ήχο που μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί και να συνδυαστεί με μουσική και άλλο ήχο.

Ενεργοποίηση, Απενεργοποίηση, Καταγραφή Hit

Η μείωση του θορύβου στις ηχογραφήσεις σας είναι πιο εύκολη από την εγγραφή σε ένα ήσυχο μέρος για να ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει ανεμιστήρες, κλιματιστικά, κλιβάνους και οτιδήποτε άλλο προκαλεί θόρυβο στον χώρο εγγραφής σας. Εάν έχετε μαζί σας τον υπολογιστή σας στο δωμάτιό σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρόφωνο που έχει σχεδιαστεί για να απορρίπτει το θόρυβο από το πίσω μέρος και να κρατήσει το μικρόφωνο μακριά από τον υπολογιστή.

Μερικές φορές γεμίζοντας ένα μαξιλάρι ή μια κουβέρτα μπροστά από έναν θορυβώδη υπολογιστή για να μειώσετε το θόρυβο από τους σκληρούς δίσκους και τους ανεμιστήρες (βεβαιωθείτε ότι δεν καλύπτετε όλα τα ανοίγματα και ότι ο υπολογιστής εξακολουθεί να έχει καλή ροή αέρα. Οι μονάδες DVD μπορούν επίσης να είναι θορυβώδεις αν αφήσετε ένα δίσκο να περιστρέφεται μέσα τους, οπότε ελέγχετε πάντα για να βεβαιωθείτε ότι είναι άδειοι πριν την εγγραφή.

Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν επίσης καλώδια προέκτασης και διατηρούν την CPU σε ντουλάπα ή διαφορετικό δωμάτιο (βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αερισμό), ενώ η οθόνη, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο παραμένουν στο γραφείο σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, γιατί θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ηχητική σας διασύνδεση μαζί σας στο ίδιο δωμάτιο για γρήγορες ρυθμίσεις στάθμης μικροφώνου. Οι υποκαστές τεχνικής σκέψης θα μπορούσαν να επιλέξουν να αγοράσουν πιο αθόρυβα εξαρτήματα για τους υπολογιστές τους, όπως σκληρούς δίσκους, συστήματα ψύξης και τροφοδοτικά και να τα εγκαταστήσουν.

Bad Vibrations

Μια δεύτερη πηγή θορύβου είναι η αντανάκλαση της φωνής σας από σκληρές επιφάνειες όπως τοίχους, σκληρά δάπεδα και επιφάνεια του γραφείου σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με χαλί, κουρτίνες πάνω σε ανακλαστικά γυάλινα παράθυρα και να κρεμάσετε εφεδρικές κουβέρτες στους τοίχους ή σε μια γωνία όπου υπάρχει μια ενοχλητική ηχώ. Ο επαγγελματικός τρόπος για την ακουστική θεραπεία του δωματίου σας είναι με ακουστικό αφρό, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο για αρχάριους. κάποια έξυπνη αναδιάταξη των επίπλων και ένα στρατηγικά τοποθετημένο στρώμα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Στο μέλλον, εάν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα επαγγελματικό μικρόφωνο, σκεφτείτε να πάρετε κάποια καλύτερη ακουστική θεραπεία την ίδια στιγμή. Αυτές οι δύο αγορές πρέπει να πάει το χέρι το χέρι? μετά από όλα, ένα μεγάλο μικρόφωνο θα ακούγεται ακόμα κακό σε ένα φοβερό δωμάτιο. θα είστε σε θέση να ακούσετε όλο το δωμάτιο αντηχεί πολύ πιο καθαρά!