Τι είναι το Podcasting;

Η αξία της δημιουργίας ενός podcast ή tuning σε ένα

Ο κόσμος των podcasts και podcasting ξεκίνησε το 2004 με φορητές συσκευές πολυμέσων όπως τα iPods και συνέχισε να ενισχύεται με την προσβασιμότητα των smartphones. Τα podcast είναι ψηφιακά αρχεία πολυμέσων, τα οποία συνήθως είναι ηχητικά, αλλά μπορούν να είναι και βίντεο, τα οποία παράγονται σε μια σειρά. Μπορείτε να εγγραφείτε σε μια σειρά αρχείων ή σε ένα podcast, χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή podcasting που ονομάζεται podcatcher. Μπορείτε να ακούτε ή να προβάλλετε podcasts στο iPod, smartphone ή στον υπολογιστή σας.

Podcatchers όπως iCatcher !, Downcast και iTunes είναι δημοφιλείς επειδή έχουν σχεδιαστεί για χρήση με smartphones, γεγονός που κάνει τα podcasts σχεδόν προσιτά στους περισσότερους με τη συσκευή. Οι ακροατές των podcast συχνά συντονίζονται κατά την οδήγηση, τη μετακίνηση, το περπάτημα ή την εργασία.

Επωφεληθείτε από την εγγραφή σε Podcast

Εάν υπάρχει μια συγκεκριμένη επίδειξη ή μια σειρά που σας ενδιαφέρει και να εγγραφείτε, το podcatcher σας μπορεί να ελέγχει περιοδικά για να δει εάν έχουν δημοσιευτεί νέα αρχεία και αν ναι, μπορεί αυτόματα να κατεβάσει το αρχείο ή να σας ειδοποιήσει για νέο περιεχόμενο.

Η προσέλκυση των podcasts

Το Podcasting προσελκύει ανθρώπους που θέλουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το δικό τους περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τις ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν προγραμματίσει σε συγκεκριμένες ώρες, δεν είστε κλειδωμένοι στον προγραμματισμό στο πρόγραμμα τους. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το TiVo ή άλλες ψηφιακές συσκευές εγγραφής βίντεο, είναι η ίδια προϋπόθεση, στην οποία μπορείτε να επιλέξετε την εκπομπή ή τη σειρά που θέλετε να καταγράψετε, και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε τη συσκευή εγγραφής για λήψη αυτών των προγραμμάτων και, στη συνέχεια, να παρακολουθήσετε όποτε θέλετε. Πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στην ευκολία να έχουν πάντα φρέσκα υλικά φορτωμένα στις συσκευές τους, πράγμα που τους επιτρέπει να ακούσουν ένα podcast στην ευκολία τους.

Podcasts για εξειδικευμένα ενδιαφέροντα

Τα podcast είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους ανθρώπους να γαντζώνονται σε περιεχόμενο που έχει ιδιαίτερο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει επίδειξη σχετικά με τη συλλογή γυάλινων χαντρών, το ντύσιμο για το Comicon ή την τελειοποίηση του κήπου σας από τριαντάφυλλα. Υπάρχουν χιλιάδες podcasts σε αυτά καθώς και άλλα εξαιρετικά ειδικά θέματα μαζί με κοινότητες ανθρώπων που ακούν, απαντούν και ενδιαφέρονται βαθιά για αυτούς τους τομείς ενδιαφέροντος.

Πολλοί θεωρούν το podcasting ως εναλλακτική λύση στο εμπορικό ραδιόφωνο και τηλεόραση, επειδή το χαμηλό κόστος παραγωγής ενός podcast επιτρέπει την ακρόαση περισσότερων φωνών και απόψεων. Επίσης, σε αντίθεση με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, που παράγουν προγράμματα για μαζική κατανάλωση, τα podcasts είναι "narrowcasts", όπου μόνο όσοι ενδιαφέρονται για ένα συγκεκριμένο θέμα αναζητούν προγράμματα και εγγραφούν για να ακούσουν. Πρόκειται για θέματα τα οποία, ως επί το πλείστον, μπορεί να θεωρηθούν πολύ ασαφή για να καλύψουν οι παραδοσιακοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς.

Γνωρίστε τα Podcasters

Ο καθένας μπορεί να είναι podcaster. Το podcasting είναι ένας εύκολος και ισχυρός τρόπος επικοινωνίας των ιδεών και των μηνυμάτων σας. Μπορείτε να προσεγγίσετε οποιονδήποτε με ευρυζωνική σύνδεση που ψάχνει για podcasts και εγγράφεται στην εκπομπή σας. Οι άνθρωποι που ξεκινούν podcasts συνήθως θέλουν να παραδώσουν το περιεχόμενό τους σε μια σειρά, απλωμένη σε μια χρονική περίοδο. Υπάρχει ελάχιστος εξοπλισμός και κόστος εκκίνησης αν έχετε ήδη έναν υπολογιστή και έτσι επιτρέπει σε όποιον όνειρο να έχει ένα ραδιοφωνικό σταθμό την ευκαιρία να μεταδώσει τις ιδέες του μακριά από την εμβέλεια ενός ραδιοπομπού.

Οι Podcasters συχνά αρχίζουν να δείχνουν με την πρόθεση να οικοδομήσουν διαδικτυακές κοινότητες και συχνά να ζητούν σχόλια και σχόλια σχετικά με τα προγράμματά τους. Μέσω ιστολογίων, ομάδων και φόρουμ, οι ακροατές και οι παραγωγοί μπορούν να αλληλεπιδρούν.

Οι επιχειρήσεις και οι έμποροι έχουν εμπλακεί στο γεγονός ότι το podcasting είναι ένας λιγότερο δαπανηρός τρόπος για να διαφημιστείτε σε ομάδες με πολύ συγκεκριμένα ενδιαφέροντα. Πολλές μεγάλες εταιρείες αρχίζουν να παράγουν podcast για να επικοινωνούν με τους πελάτες και τους υπαλλήλους τους.