Πώς να μάθετε ποιος παρακολουθεί τα βίντεό σας στο YouTube

Το YouTube Analytics παρέχει συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους θεατές σας.

Το YouTube παρέχει στους δημιουργούς βίντεο πληθώρα πληροφοριών στο τμήμα του Analytics. Δεν μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που είδαν τα βίντεό σας, αλλά μπορείτε να λάβετε πολλές χρήσιμες δημογραφικές πληροφορίες πέρα ​​από τις προβολές μόνο. Τα ενσωματωμένα στοιχεία ανάλυσης παρέχουν συγκεντρωτικές πληροφορίες για τους θεατές σας με τρόπο παρόμοιο με το Google Analytics. Χρησιμοποιήστε τις ενημερωμένες μετρήσεις για να παρακολουθήσετε την απόδοση του καναλιού και των βίντεο σας.

Εύρεση του YouTube Analytics για το κανάλι σας

Για να βρείτε τα αναλυτικά στοιχεία για όλα τα βίντεο στο κανάλι σας:

  1. Συνδεθείτε στο YouTube και κάντε κλικ στη φωτογραφία ή στο εικονίδιο του προφίλ σας στην κορυφή της οθόνης
  2. Κάντε κλικ στο Studio δημιουργού στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  3. Κάντε κλικ στο Analytics στο αριστερό πλαίσιο για να αναπτύξετε μια λίστα καρτελών για διαφορετικούς τύπους στατιστικών στοιχείων που σχετίζονται με τους θεατές βίντεο.

Τύποι αναλυτικών δεδομένων

Οι πληροφορίες για τους θεατές σας μπορούν να προβληθούν μέσω πολλών αναλυτικών φίλτρων που περιλαμβάνουν:

Τρόπος προβολής δεδομένων στο YouTube Analytics

Ανάλογα με τον τύπο των δεδομένων που εξετάζετε, μπορείτε να δημιουργήσετε γραφήματα γραμμής για να δείτε πώς άλλαξαν τα δεδομένα βίντεο σας με την πάροδο του χρόνου ή διαγράμματα πολλαπλών γραμμών που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε την απόδοση έως και 25 βίντεο.

Μπορείτε να κάνετε λήψη των αναφορών στην επιφάνεια εργασίας σας κάνοντας κλικ στην επιλογή Εξαγωγή αναφοράς στην κορυφή της οθόνης. Η αναφορά περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για αυτήν την αναφορά.

Αναφορά επισκόπησης

Η πρώτη αναφορά που παρατίθεται στο Analytics στο αριστερό πλαίσιο είναι η Επισκόπηση . Πρόκειται για μια περίληψη υψηλού επιπέδου για το πώς κάνει το περιεχόμενό σας. Η αναφορά περιλαμβάνει μετρήσεις απόδοσης που συνοψίζουν τον χρόνο παρακολούθησης, τις προβολές και τα κέρδη (αν υπάρχει). Περιλαμβάνει τα πιο συναφή δεδομένα για αλληλεπιδράσεις όπως σχόλια, κοινόχρηστα στοιχεία, αγαπημένα, συμπαράσταση και αντιπαράθεση.

Η αναφορά επισκόπησης επίσης επισημαίνει τα κορυφαία 10 κομμάτια περιεχομένου-κατά το χρόνο παρακολούθησης- για το κανάλι σας, το φύλο και τη θέση των θεατών και τις κορυφαίες πηγές επισκεψιμότητας.

Αναφορά σε πραγματικό χρόνο

Κάντε κλικ στο Realtime για να δείτε ζωντανά στατιστικά στοιχεία που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο με λίγα μόνο λεπτά καθυστέρησης. τα δύο γραφήματα εμφανίζουν τις εκτιμώμενες προβολές των βίντεό σας τις προηγούμενες 48 ώρες και τα προηγούμενα 60 λεπτά, τον τύπο συσκευής που έχει πρόσβαση στο βίντεό σας, το λειτουργικό σύστημα της συγκεκριμένης συσκευής και τη θέση της συσκευής.

Αναφορά χρόνου παρακολούθησης

Τα διαγράμματα στην αναφορά "Ώρα Παρακολούθησης" περιλαμβάνουν το χρονικό διάστημα που ένας θεατής παρακολούθησε ένα βίντεο. Κάνουν απλά κλικ σε έναν σύνδεσμο και στη συνέχεια αφήνουν επειδή συνειδητοποιούν ότι έκαναν κάποιο λάθος ή βλέπουν όλο το πράγμα; Χρησιμοποιήστε αυτό που μαθαίνετε για τις συνήθειες προβολής του κοινού σας, για να κάνετε περισσότερα βίντεο να παρακολουθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα δεδομένα ενημερώνονται μία φορά την ημέρα και έχουν καθυστέρηση έως 72 ώρες. Χρησιμοποιήστε τις καρτέλες κάτω από το γράφημα για να προβάλετε δεδομένα βάσει του τύπου περιεχομένου, της γεωγραφίας, της ημερομηνίας, της συνδρομής και των υπότιτλων.

Αναφορά διατήρησης κοινού

Η αναφορά "Διατήρηση κοινού" σάς παρέχει μια γενική ιδέα για το πόσο καλά τα βίντεό σας είναι συνδεδεμένα με το κοινό τους. Η αναφορά δίνει το μέσο μήκος προβολής για όλα τα βίντεο στο κανάλι σας και αναφέρει τους κορυφαίους καλλιτέχνες κατά το χρόνο παρακολούθησης. Μπορείτε να συγκρίνετε τους χρόνους παρακολούθησης για ένα μόνο βίντεο σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια. Η αναφορά περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα απόλυτα δεδομένα διατήρησης του κοινού , τα οποία αποκαλύπτουν ποια μέρη του βίντεο είναι τα πιο δημοφιλή και σχετικά σχετικά δεδομένα διατήρησης του κοινού, τα οποία συγκρίνουν το βίντεό σας με παρόμοια βίντεο στο YouTube.

Μπορείτε επίσης να δείτε τα δεδομένα διατήρησης των θεατών που εμφανίστηκαν στο βίντεό σας μέσω της οργανικής επισκεψιμότητας, των διαφημίσεων με βίντεο με δυνατότητα παράλειψης και των διαφημίσεων προβολής που έχουν πληρωθεί.

Αναφορά πηγών επισκεψιμότητας

Όπως αναμένετε, η αναφορά "Πηγές επισκεψιμότητας" σας ενημερώνει για τους ιστότοπους και τις λειτουργίες του YouTube που έφεραν τους θεατές στο περιεχόμενό σας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αναφορά σας, ορίστε ένα εύρος ημερομηνιών και δείτε τις πηγές ανά τοποθεσία. Στη συνέχεια, μπορείτε να φιλτράρετε τις πηγές και τους θεατές για περισσότερες πληροφορίες. Αυτή η αναφορά διαφοροποιεί την επισκεψιμότητα που προέρχεται από πηγές εντός του YouTube και επισκεψιμότητα από εξωτερικές πηγές.

Οι εσωτερικές πηγές επισκεψιμότητας του YouTube περιλαμβάνουν την αναζήτηση στο YouTube, τα προτεινόμενα βίντεο, τις λίστες αναπαραγωγής, τη διαφήμιση στο YouTube και άλλες λειτουργίες. Τα δεδομένα εξωτερικής επισκεψιμότητας προέρχονται από κινητές πηγές και ιστότοπους και εφαρμογές που έχουν ενσωματωμένο ή συνδεδεμένο με το βίντεο.

Αναφορά συσκευών

Στην αναφορά "Συσκευές", μπορείτε να δείτε ποιο λειτουργικό σύστημα και τύπο συσκευής χρησιμοποιούν οι χρήστες για να προβάλλουν τα βίντεό σας. Οι συσκευές περιλαμβάνουν υπολογιστές, smartphones και άλλες κινητές συσκευές, τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών. Στην αναφορά, κάντε κλικ σε κάθε τύπο συσκευής και λειτουργικό σύστημα για περισσότερες πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναφορά δημογραφικών στοιχείων

Χρησιμοποιήστε το εύρος ηλικιών, το φύλο και τη γεωγραφική θέση των θεατών που προσδιορίζονται στην αναφορά δημογραφικών στοιχείων για να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας. Επιλέξτε μια ηλικιακή ομάδα και το φύλο για να εστιάσετε σε αυτό που παρακολουθεί ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο. Στη συνέχεια, προσθέστε το φίλτρο γεωγραφίας για να μάθετε πού βρίσκονται τα άτομα αυτής της ομάδας.