Βρείτε τη γραμμή εργαλείων του Excel

Πηγαίνετε πέρα ​​από τις γραμμές εργαλείων Standard και Formatting με κρυφές γραμμές εργαλείων

Πριν από την πρώτη εμφάνιση της Κορδέλας στο Excel 2007, οι προηγούμενες εκδόσεις του Excel χρησιμοποιούσαν γραμμές εργαλείων. Εάν εργάζεστε σε μια έκδοση του Excel 97 μέσω του Excel 2003 και λείπει μια γραμμή εργαλείων ή εάν πρέπει να βρείτε μια σπάνια χρησιμοποιούμενη γραμμή εργαλείων που κανονικά δεν είναι ορατή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε και να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων στο Excel.

Πώς να εντοπίσετε και να εμφανίσετε κρυφές γραμμές εργαλείων

Οι κρυφές γραμμές εργαλείων περιλαμβάνουν το AutoText, το Εργαλείο ελέγχου, τη βάση δεδομένων, το σχέδιο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις φόρμες, τα πλαίσια, τη συγχώνευση αλληλογραφίας, το περίγραμμα, την εικόνα, την αναθεώρηση, τους πίνακες και τα σύνορα, το Task Pane, τη Visual Basic, το Web, τα εργαλεία Web, Word Count και WordArt. Για να ανοίξετε οποιαδήποτε από αυτές τις γραμμές εργαλείων:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Προβολή για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Γραμμές εργαλείων στη λίστα για να ανοίξετε τη δεύτερη αναπτυσσόμενη λίστα που περιέχει όλες τις διαθέσιμες γραμμές εργαλείων.
  3. Κάντε κλικ στο όνομα μιας γραμμής εργαλείων στη λίστα για να γίνει ορατό στο Excel.
  4. Αφού ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία, η γραμμή εργαλείων θα πρέπει να παραμείνει ορατή στο Excel την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το πρόγραμμα. Αν δεν χρειάζεται να ανοίξετε, επιλέξτε Προβολή > Γραμμές εργαλείων και κάντε ξανά κλικ για να αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής.

Οι επιλεγμένες γραμμές εργαλείων εμφανίζονται κάτω από τις γραμμές εργαλείων Standard και Formatting.

Σχετικά με τις γραμμές εργαλείων

Οι γραμμές εργαλείων Standard και Γραμμή μορφοποίησης είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες γραμμές εργαλείων. Ενεργοποιούνται από προεπιλογή. Άλλες γραμμές εργαλείων πρέπει να είναι ενεργοποιημένες για χρήση.

Από προεπιλογή, αυτές οι δύο γραμμές εργαλείων εμφανίζονται δίπλα-δίπλα στο επάνω μέρος της οθόνης του Excel. Εξαιτίας αυτού, μερικά από τα κουμπιά σε κάθε γραμμή εργαλείων αποκρύπτονται. Κάντε κλικ στα διπλά βέλη στο τέλος της γραμμής εργαλείων για να εμφανιστούν τα κρυμμένα κουμπιά. Κάντε κλικ σε ένα κουμπί για να το μετακινήσετε σε μια θέση στη γραμμή εργαλείων όπου θα είναι ορατή. Παίρνει τη θέση ενός διαφορετικού κουμπιού, το οποίο μετακινείται στο κρυφό τμήμα της γραμμής εργαλείων.