Βρείτε διπλότυπα ή μοναδικά δεδομένα στο Excel με υπό όρους μορφοποίηση

01 του 01

Μορφοποίηση υπό όρους Excel

Βρείτε διπλότυπα και μοναδικά δεδομένα με μορφοποίηση υπό όρους. © Ted French

Συνοπτική επισκόπηση μορφοποίησης

Η προσθήκη μορφοποίησης υπό όρους στο Excel σάς επιτρέπει να εφαρμόσετε διαφορετικές επιλογές μορφοποίησης σε ένα κελί ή μια περιοχή κελιών που πληρούν συγκεκριμένες συνθήκες που έχετε ορίσει.

Οι επιλογές μορφοποίησης εφαρμόζονται μόνο όταν τα επιλεγμένα κελιά πληρούν αυτές τις καθορισμένες συνθήκες.

Οι επιλογές μορφοποίησης που μπορούν να εφαρμοστούν περιλαμβάνουν αλλαγές γραμματοσειράς και φόντου, στυλ γραμματοσειράς, σύνορα κελιών και προσθήκη μορφοποίησης αριθμών σε δεδομένα.

Από το Excel 2007, το Excel διέθετε ορισμένες προκαθορισμένες επιλογές μορφοποίησης υπό όρους για συνήθη συνθήκες χρήσης όπως εύρεση αριθμών που είναι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι από μια συγκεκριμένη τιμή ή εύρεση αριθμών που είναι πάνω ή κάτω από τη μέση τιμή .

Βρείτε διπλότυπα με υπό όρους μορφοποίηση

Μια άλλη επιλογή ή προκαθορισμένες επιλογές του Excel είναι να βρει και να μορφοποιήσει τα διπλότυπα δεδομένα με μορφοποίηση υπό όρους - είτε τα διπλότυπα δεδομένα να είναι κείμενο, αριθμοί, ημερομηνίες, τύποι ή ολόκληρες σειρές ή αρχεία δεδομένων .

Η υπό όρους μορφοποίηση λειτουργεί επίσης για τα δεδομένα που προστέθηκαν μετά την εφαρμογή μορφοποίησης υπό όρους σε μια σειρά δεδομένων, οπότε είναι εύκολο να επιλέξετε διπλά δεδομένα, όπως αυτά προστίθενται σε ένα φύλλο εργασίας.

Κατάργηση δεδομένων διπλότυπων στο Excel

Εάν ο στόχος είναι να αφαιρέσετε τα διπλότυπα δεδομένα, όχι μόνο να τα βρείτε - είτε πρόκειται για μεμονωμένα κελιά είτε για ολόκληρα αρχεία δεδομένων, αντί να χρησιμοποιούν μορφοποίηση υπό όρους, το Excel παρέχει μια άλλη γνωστή επιλογή, που δεν αποτελεί έκπληξη, ως Κατάργηση διπλότυπων .

Αυτό το εργαλείο δεδομένων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει και να αφαιρέσει εν μέρει ή εξ ολοκλήρου την αντιστοίχιση αρχείων δεδομένων από ένα φύλλο εργασίας.

Εύρεση διπλότυπων με υπόδειγμα διαμόρφωσης υπό όρους

Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εύρεση διπλών κελιών δεδομένων για την περιοχή Ε1 έως Ε6 (πράσινη μορφοποίηση) που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Επισημάνετε τα κελιά E1 έως E6 στο φύλλο εργασίας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Μορφοποίηση υπό όρους στην κορδέλα για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού
  4. Επιλέξτε " Κανόνες κυττάρων"> Διπλασιάσεις τιμών ... για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου μορφοποίησης διπλών τιμών
  5. Επιλέξτε το πράσινο πλήκτρο με σκούρο πράσινο κείμενο από τη λίστα προκαθορισμένων επιλογών μορφοποίησης
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποδεχτείτε τις επιλογές και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου
  2. Τα κελιά E1, E4 και E6 θα πρέπει να μορφοποιηθούν με ανοιχτό πράσινο χρώμα φόντου και σκούρο πράσινο κείμενο καθώς και τα τρία περιέχουν διπλότυπα δεδομένα - τον Ιανουάριο

Βρείτε μοναδικά δεδομένα με μορφοποίηση υπό όρους

Μια άλλη επιλογή με μορφοποίηση υπό όρους είναι να μην βρείτε διπλά πεδία δεδομένων, αλλά μοναδικά πεδία - αυτά που περιέχουν δεδομένα που εμφανίζονται μόνο μία φορά σε επιλεγμένο εύρος - όπως φαίνεται στην κάτω περιοχή κελιών (κόκκινη μορφοποίηση) στην παραπάνω εικόνα.

Αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη για εκείνες τις περιπτώσεις όπου αναμένεται η δημιουργία διπλών δεδομένων - όπως εάν οι εργαζόμενοι αναμένεται να υποβάλλουν τακτικές αναφορές ή φόρμες ή οι μαθητές υποβάλλουν πολλαπλές αναθέσεις - που παρακολουθούνται σε ένα φύλλο εργασίας. Η εύρεση μοναδικών πεδίων διευκολύνει τον προσδιορισμό του πότε λείπουν τέτοιες υποβολές.

Για να βρείτε μόνο μοναδικά πεδία δεδομένων, επιλέξτε την επιλογή Μοναδική από τα κελιά Μορφοποίηση που περιέχουν: αναπτυσσόμενη λίστα όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την εύρεση μοναδικών κυψελών δεδομένων για την περιοχή F6 έως F11 (κόκκινη μορφοποίηση) που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

  1. Επισημάνετε τα κελιά F6 έως F11 στο φύλλο εργασίας
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχική σελίδα της κορδέλας
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Μορφοποίηση υπό όρους στην κορδέλα για να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού
  4. Επιλέξτε " Κανόνες κυττάρων"> Διπλασιάσεις τιμών ... για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου μορφοποίησης διπλών τιμών
  5. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος κάτω από τα κελιά Μορφοποίηση που περιέχουν: επιλογή για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα - Η διπλότυπη είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση
  6. Επιλέξτε τη μοναδική επιλογή στη λίστα
  7. Επιλέξτε Ανοικτό Κόκκινο Συμπληρώστε με Σκούρο Κόκκινο Κείμενο από τη λίστα προκαθορισμένων επιλογών μορφοποίησης
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποδεχτείτε τις επιλογές και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.
  9. Τα κελιά E7 και E9 θα πρέπει να μορφοποιηθούν με ένα ανοικτό κόκκινο χρώμα φόντου και ένα σκούρο κόκκινο κείμενο, δεδομένου ότι είναι τα μοναδικά μοναδικά κελιά δεδομένων στην περιοχή