Η ιστορία ενός ελεύθερου επαγγελματία: Φόρτιση προκαταβολής στην εργασία

Η ροή μετρητών είναι βασιλιάς. Οι καταθέσεις είναι το κλειδί.

Η είσοδος σε μια ελεύθερη σταδιοδρομία στο βίντεο είναι μια συναρπαστική, ανταμείβοντας και δυνητικά κερδοφόρα επιλογή σταδιοδρομίας. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος και οι παγίδες εμφανίζονται με ανησυχητική κανονικότητα και ποικίλη σοβαρότητα. Το καλύτερο στοίχημα είναι να προγραμματίσετε μπροστά όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίρνετε συμβουλές από εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις εμπειρίας και να περπατάτε προσεκτικά μέσα από το άγνωστο έδαφος.

Με αυτό το πνεύμα, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τις διάφορες πτυχές που εμπλέκονται σε μια σταδιοδρομία ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι απαραίτητο να ενσωματωθεί; Τι είδους συμβάσεις χρειάζομαι; Εάν χρεώ υπερβολικά, θα τρομάξω τον πελάτη; Εάν χρεώ σε μικρή βούληση αποτυγχάνω; Θα είμαι shooter ή συντάκτης; Πρέπει να είμαι και οι δύο; Χρειάζεται να μάθω και τα γραφικά κίνησης; Πώς να μισθώσω έναν υπεργολάβο;

Οι ερωτήσεις θα είναι άφθονες καθώς η επικείμενη εκτόξευση του YourVideoCompany.tv πλησιάζει και θα είμαστε εδώ θα έχουμε πολλές συμβουλές για να βοηθήσουμε στην πορεία. Τις επόμενες εβδομάδες θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο πιο πολλές από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι δυνατόν, αλλά σήμερα ξεκινάμε με ένα απλό μάθημα.

Το μάθημα, είναι να διατηρηθεί η ροή μετρητών με τις καταθέσεις. Θα ξεκινήσω με μια μικρή ιστορία.

Πρόσφατα, μου ζητήθηκε να παραθέσω μια παραγωγή βίντεο που έπρεπε να γυρίσει σε λίγες μόνο εβδομάδες. Είναι ένα απλό βίντεο ομιλίας με μερικά γραφικά και b-roll (δευτερεύον υλικό), και με σχεδόν μια δεκαετία ελεύθερης εργασίας κάτω από τη ζώνη μου, ήξερα πώς να αντιμετωπίσει το απόσπασμα.

Πρώτα απ 'όλα, με έναν νέο πελάτη, δεν αναλαμβάνω κανένα κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, καθώς η δουλειά μου συνεχίζεται με την πάροδο του χρόνου, παίρνω όλο και λιγότερους κινδύνους. Με τον κίνδυνο να ακούγονται κυνικοί, οι πελάτες βγαίνουν για τα δικά τους συμφέροντα και οι όροι που κλίνουν υπέρ τους θα είναι πάντα η κορυφαία επιλογή τους.

Έτσι, νέος πελάτης. Στην πραγματικότητα, ήταν ένας νέος πελάτης, που έφερε σε μένα μέσω ενός εργολάβου που δεν είχα εργαστεί για πριν. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι όροι έπρεπε να με ενθουσιάσουν για να κάνω τη δουλειά ή δεν άξιζε τίποτα.

Και αυτό είναι ένα σκληρό μάθημα για να μάθετε στην επιχείρηση: εάν οι όροι δεν σας παρακινήσουν να κάνετε μια σπουδαία δουλειά και να σας προστατεύσουν την ίδια στιγμή, το έργο δεν αξίζει τον κόπο . Αυτές οι ερωτήσεις σχετικά με την υπερβολική χρέωση και την απώλεια πελατών είναι εύκολοι για να απαντήσετε: χρεώστε τι αξίζει η εργασία χωρίς να αλλάξετε τη δική σας αξία και να ορίσετε όρους που σας προστατεύουν ως ελεύθερος επαγγελματίας και αν ο πελάτης υπογράφει ή πηγαίνει αλλού, ήταν σωστό. Περίοδος.

Έτσι ανέφερα ποιο θα ήταν το κανονικό μου επιτόκιο για τις υπηρεσίες βίντεο, από την προπαραγωγή, μέχρι τη λήψη, την επεξεργασία, τη μετάδοση της παραγωγής. Δημιουργώ τα γραφικά και τους τίτλους μου, βελτιστοποιώ τον ήχο, το χρώμα και τη βαθμολογία, και επεξεργάζομαι. Το ποσοστό μου δεν είναι το πιο ακριβό στην πόλη, αλλά σίγουρα δεν είναι φθηνό. Θυμηθείτε, πέρα ​​από το χρόνο σας, το οποίο είναι πολύτιμο, είναι η αγορά της υπηρεσίας σας περιλαμβάνει τη χρήση του ακριβού και εξειδικευμένου εξοπλισμού σας. Όταν αγοράζουν μια ώρα από τις υπηρεσίες επεξεργασίας, παίρνουν τον υπολογιστή σας, το λογισμικό, τα plug-ins σας, τον καφέ που πίνετε ενώ δουλεύετε, το γραφείο που βρίσκεται η οθόνη σας και η καρέκλα σας. Εάν ο καφές, το γραφείο και η καρέκλα σας κάνουν να γελάσετε λίγο, δοκιμάστε να τους απομακρύνετε για την επόμενη συναυλία σας.

Οι όροι μπορεί να είναι τόσο απλοί ή περίπλοκοι όσο κρίνετε απαραίτητο, αλλά πρέπει να τραβήξω από την προσωπική εμπειρία. Μετά από χρόνια χρέωσης μιας καθαρής τιμής 30 κατά την ολοκλήρωση ενός έργου, έχω κουραστεί από τον πελάτη να βρίσκεται σε τεράστια βιασύνη για το περιεχόμενό τους, αλλά να χρεώνουν με πληρωμή αφού είχα παραδώσει. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν σταθερά εισοδήματα και είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν ανά πάσα στιγμή, αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας ήμουν απελπισμένος για ταμειακές ροές.

Δημιούργησα λοιπόν κάποιες συμφωνίες υπηρεσίας βίντεο. Ένα για τους υπάρχοντες πελάτες που αγόραζαν a la carte βίντεο από μένα, ένα για τους υπάρχοντες πελάτες που αναζητούσαν συνεχή επιχείρηση και ένα τρίτο για νέους πελάτες.

Η συμφωνία για τους υπάρχοντες πελάτες που αγοράζουν a la carte βίντεο είχε όρους που αναζητούσαν το 33% της συνολικής αξίας του βίντεο που καταβλήθηκε μπροστά για τη διαχείριση των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν κατά την παραγωγή, 33% πληρωμή μετά την τελική έγκριση του βίντεο και πριν από την τελική παράδοση. το τελικό 34% έγινε σε ένα κανονικό καθαρό πρόγραμμα 30. Αυτά κράτησαν τα πράγματα ωραία και ομαλά, μετρητά ροής-σοφός για μένα, που με κράτησε δροσερό με τους πολύτιμους πελάτες μου.

Η δεύτερη σύμβαση χορήγησε απλώς έναν καθορισμένο αριθμό ωρών υπηρεσίας ανά μήνα για κάθε πελάτη. Οι όροι σε αυτήν τη συμφωνία περιγράφουν τι πρέπει να κάνουν με επιπλέον ώρες ή υπεραξίες, καθώς και διατάξεις για την κράτηση χρόνου εκτέλεσης.

Η συμφωνία για νέους πελάτες αναζητά 50% μπροστινή κατάθεση και τελική πληρωμή κατά την τελική έγκριση ενός βίντεο, αλλά πάλι πριν από την τελική παράδοση του βίντεο. Αυτό μπορεί να φαίνεται σκληρό, αλλά ως χειριστής σόλο, μια κακή εμπειρία πελάτη μπορεί να σας βγάλει από την επιχείρηση, ιδιαίτερα στις πρώτες εβδομάδες και τους μήνες λειτουργίας της επιχείρησής σας.

Έτσι, τι έκανε ο πελάτης με το απόσπασμά μου; Αγνότησαν τον μεγάλο αριθμό στο κάτω μέρος της σελίδας και αγόρασαν την πληρωμή οτιδήποτε μπροστά, καθώς δεν είδαν ένα έργο βίντεο να αξίζει τον κίνδυνο. Αξίζει μερικές χιλιάδες δολάρια, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος. Η μόνη μου απάντηση ήταν "Συμφωνώ απόλυτα".