Καθαρή εντολή χρήστη

Παραδείγματα, επιλογές, διακόπτες και άλλα στοιχεία εντολών "Καθαρός χρήστης"

Η εντολή καθαρού χρήστη χρησιμοποιείται για την προσθήκη, την κατάργηση και την πραγματοποίηση αλλαγών στους λογαριασμούς χρηστών σε έναν υπολογιστή, όλα από τη γραμμή εντολών .

Η εντολή καθαρού χρήστη είναι μία από τις πολλές εντολές .

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους καθαρούς χρήστες στη θέση του καθαρού χρήστη . Είναι εντελώς εναλλάξιμα.

Διαθεσιμότητα εντολών δικτύου

Η εντολή καθαρού χρήστη είναι διαθέσιμη από τη γραμμή εντολών στις περισσότερες εκδόσεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP , Windows Server και μερικές παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Σημείωση: Η διαθεσιμότητα ορισμένων εντολών διακόπτη εντολών δικτύου και άλλης σύνταξης εντολών δικτύου μπορεί να διαφέρει από το λειτουργικό σύστημα στο λειτουργικό σύστημα.

Σύνταξη σύνταξης εντολών δικτύου

net user [ όνομα χρήστη [ κωδικός | * ] [ / add ] [ επιλογές ]] [ / domain ]] [ όνομα χρήστη [ / delete ] [ / domain ]] [ / help ] [ / ]

Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανάγνωσης της σύνταξης εντολών αν δεν είστε βέβαιοι για τον τρόπο ανάγνωσης της σύνταξης εντολών του χρήστη που περιγράφεται παραπάνω ή στον παρακάτω πίνακα.

καθαρό χρήστη Εκτελέστε την εντολή καθαρού χρήστη μόνο για να εμφανίσετε μια πολύ απλή λίστα με κάθε λογαριασμό χρήστη, ενεργό ή μη, στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.
όνομα χρήστη Αυτό είναι το όνομα του λογαριασμού χρήστη, μήκους έως 20 χαρακτήρων, που θέλετε να κάνετε αλλαγές, προσθήκες ή κατάργηση. Χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη χωρίς άλλη επιλογή, θα εμφανίζονται λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το χρήστη στο παράθυρο "Γραμμή εντολών".
Κωδικός πρόσβασης Χρησιμοποιήστε την επιλογή κωδικού πρόσβασης για να τροποποιήσετε έναν υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης ή να τον αντιστοιχίσετε κατά τη δημιουργία ενός νέου ονόματος χρήστη . Οι ελάχιστοι απαιτούμενοι χαρακτήρες μπορούν να προβληθούν χρησιμοποιώντας την εντολή net accounts. Επιτρέπονται κατ 'ανώτατο όριο 127 χαρακτήρες 1 .
* Έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε * στη θέση ενός κωδικού πρόσβασης για να εξαναγκάσετε την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης στο παράθυρο "Γραμμή εντολών" (Command Prompt) μετά την εκτέλεση της εντολής του καθαρού χρήστη.
/προσθέτω Χρησιμοποιήστε την επιλογή / add για να προσθέσετε ένα νέο όνομα χρήστη στο σύστημα.
επιλογές Δείτε τις Επιπρόσθετες Επιλογές εντολών δικτύου Net για να βρείτε μια πλήρη λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το σημείο κατά την εκτέλεση του καθαρού χρήστη.
/τομέα Αυτός ο διακόπτης αναγκάζει τον καθαρό χρήστη να εκτελεστεί στον τρέχοντα ελεγκτή τομέα αντί του τοπικού υπολογιστή.
/διαγράφω Ο διακόπτης / delete διαγράφει το καθορισμένο όνομα χρήστη από το σύστημα.
/βοήθεια Χρησιμοποιήστε αυτό το διακόπτη για να εμφανίσετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την εντολή καθαρού χρήστη. Η χρήση αυτής της επιλογής είναι η ίδια με τη χρήση της εντολής net help με τον χρήστη net : net user help .
/? Ο συνήθης διακόπτης εντολών βοήθειας λειτουργεί επίσης με την εντολή net user αλλά εμφανίζει μόνο τη βασική σύνταξη εντολών. Η εκτέλεση του καθαρού χρήστη χωρίς επιλογές είναι ίση με τη χρήση του /? διακόπτης.

[1] Τα Windows 98 και τα Windows 95 υποστηρίζουν μόνο κωδικούς πρόσβασης μήκους έως και 14 χαρακτήρων. Αν δημιουργείτε έναν λογαριασμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν υπολογιστή με μία από αυτές τις εκδόσεις των Windows, εξετάστε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε το μήκος του κωδικού πρόσβασης σύμφωνα με τις απαιτήσεις για αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Πρόσθετες επιλογές εντολών δικτύου

Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες επιλογές, όπου σημειώνονται οι επιλογές στη σύνταξη της εντολής του χρήστη:

/ ενεργό: { ναι | όχι } Χρησιμοποιήστε αυτό το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το καθορισμένο useraccount . Αν δεν χρησιμοποιήσετε την επιλογή / ενεργό , ο καθαρός χρήστης θεωρεί ναι .
/ comment: " κείμενο " Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να καταχωρίσετε μια περιγραφή του λογαριασμού. Επιτρέπεται το πολύ 48 χαρακτήρες. Το κείμενο που εισάγεται με τη χρήση του διακόπτη / comment εμφανίζεται στο πεδίο Περιγραφή στο προφίλ ενός χρήστη στους Χρήστες και Ομάδες στα Windows.
/ countrycode: nnn Αυτός ο διακόπτης χρησιμοποιείται για τον ορισμό ενός κωδικού χώρας για τον χρήστη, ο οποίος καθορίζει τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για μηνύματα σφάλματος και βοήθειας. Εάν ο διακόπτης / κωδικός χώρας δεν χρησιμοποιείται, χρησιμοποιείται ο προεπιλεγμένος κωδικός χώρας του υπολογιστή: 000 .
/ λήγει: { date | ποτέ } Ο διακόπτης / λήγει για να ορίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία (βλ. Παρακάτω) στην οποία ο λογαριασμός, όχι ο κωδικός πρόσβασης, θα έπρεπε να λήξει. Εάν ο διακόπτης / λήξει δεν χρησιμοποιείται, ποτέ δεν γίνεται υπόθεση.
ημερομηνία (με / μόνο τη λήξη ) Εάν επιλέξετε να καθορίσετε μια ημερομηνία, τότε πρέπει να είναι σε mm / dd / yy ή mm / dd / yyyy μορφή, μήνες και ημέρες ως αριθμούς, πλήρως διευκρινιστεί, ή συντομεύτηκε σε τρία γράμματα.
/ fullname: " όνομα " Χρησιμοποιήστε το διακόπτη / fullname για να καθορίσετε το πραγματικό όνομα του ατόμου χρησιμοποιώντας το λογαριασμό ονόματος χρήστη .
/ homedir: όνομα διαδρομής Ορίστε ένα όνομα διαδρομής με το διακόπτη / homedir εάν θέλετε έναν αρχικό κατάλογο διαφορετικό από τον προεπιλεγμένο 2 .
/ passwordchg: { ναι | όχι } Αυτή η επιλογή καθορίζει αν ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τον δικό του κωδικό πρόσβασης. Εάν δεν χρησιμοποιείται / passwordchg , ο καθαρός χρήστης θεωρεί ναι .
/ passwordreq: { ναι | όχι } Αυτή η επιλογή καθορίζει αν ο χρήστης πρέπει να έχει έναν κωδικό πρόσβασης καθόλου. Εάν δεν χρησιμοποιείται αυτός ο διακόπτης, θεωρείται ότι ναι .
/ logonpasswordchg: { ναι | όχι } Αυτός ο διακόπτης υποχρεώνει τον χρήστη να αλλάξει τον κωδικό του κατά την επόμενη σύνδεση. Ο χρήστης Net αναλαμβάνει όχι εάν δεν χρησιμοποιείτε αυτήν την επιλογή. Ο διακόπτης / logonpasswordchg δεν είναι διαθέσιμος στα Windows XP.
/ profilepath: όνομα διαδρομής Αυτή η επιλογή ορίζει ένα όνομα διαδρομής για το προφίλ σύνδεσης του χρήστη.
/ scriptpath: όνομα διαδρομής Αυτή η επιλογή ορίζει μια διαδρομή για τη δέσμη ενεργειών σύνδεσης του χρήστη.
/ φορές: [ χρονοδιάγραμμα | όλα ] Χρησιμοποιήστε αυτό το διακόπτη για να καθορίσετε ένα χρονικό πλαίσιο (βλ. Παρακάτω) που μπορεί να συνδεθεί ο χρήστης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε / φορές τότε ο καθαρός χρήστης υποθέτει ότι όλες οι ώρες είναι εντάξει. Αν χρησιμοποιείτε αυτόν τον διακόπτη, αλλά δεν καθορίζετε ούτε χρονοδιάγραμμα ούτε όλα , τότε ο χρήστης του δικτύου υπολογίζει ότι δεν είναι εντάξει και ο χρήστης δεν επιτρέπεται να συνδεθεί.
χρονικό πλαίσιο (με / μόνο φορές ) Εάν επιλέξετε να καθορίσετε ένα χρονικό πλαίσιο , πρέπει να το κάνετε με συγκεκριμένο τρόπο. Οι ημέρες της εβδομάδας πρέπει να διευκρινίζονται πλήρως ή να συντομεύονται σε μορφή MTWThFSaSu . Οι ώρες της ημέρας μπορούν να είναι σε μορφή 24 ωρών ή μορφή 12 ωρών με AM και PM ή AM και PM Οι χρονικές περιόδους πρέπει να χρησιμοποιούν παύλες, η ημέρα και η ώρα πρέπει να διαχωρίζονται με κόμματα και ομάδες ημέρας / ώρας με ερωτηματικά.
/ usercomment: " κείμενο " Αυτός ο διακόπτης προσθέτει ή αλλάζει το Σχόλιο χρήστη για τον καθορισμένο λογαριασμό.
/ σταθμοί εργασίας: { computername [ , ...] | * } Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να καθορίσετε τα ονόματα υπολογιστών έως και οκτώ υπολογιστών στους οποίους επιτρέπεται στον χρήστη να συνδεθεί. Αυτός ο διακόπτης είναι πραγματικά χρήσιμος μόνο όταν χρησιμοποιείται με / domain . Αν δεν χρησιμοποιείτε / σταθμούς εργασίας για να καθορίσετε τους επιτρεπόμενους υπολογιστές, τότε θεωρούνται όλοι οι υπολογιστές ( * ).

Συμβουλή: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την έξοδο οποιουδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη αφού εκτελέσετε την εντολή του καθαρού χρήστη χρησιμοποιώντας έναν χειριστή ανακατεύθυνσης με την εντολή. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανακατεύθυνσης εξόδου εντολών σε ένα αρχείο για οδηγίες.

[2] Ο προεπιλεγμένος αρχικός κατάλογος είναι C: \ Users \ username στα Windows 10, Windows 8, Windows 7 και Windows Vista. Στα Windows XP, ο προεπιλεγμένος αρχικός κατάλογος είναι C: \ Documents and Settings \ username. Για παράδειγμα, ο λογαριασμός μου χρήστη στο tablet μου των Windows 8 ονομάζεται "Tim", οπότε ο προεπιλεγμένος αρχικός κατάλογος που δημιουργήθηκε όταν ο λογαριασμός μου ήταν η πρώτη εγκατάσταση ήταν C: \ Users \ Tim.

Παραδείγματα εντολών δικτύου

καθαρός διαχειριστής χρήστη

Σε αυτό το παράδειγμα, ο καθαρός χρήστης παράγει όλες τις λεπτομέρειες στο λογαριασμό χρήστη διαχειριστή . Ακολουθεί ένα παράδειγμα του τι μπορεί να εμφανίσει:

Όνομα χρήστη Διαχειριστής Ονοματεπώνυμο Σχόλιο Ενσωματωμένος λογαριασμός για τη διαχείριση του υπολογιστή / τομέα Σχόλιο χρήστη Κωδικός χώρας 000 (Προεπιλογή συστήματος) Λογαριασμός ενεργός Δεν υπάρχει λήξη λογαριασμού Ποτέ Κωδικός πρόσβασης τελευταίο πακέτο 7/13/2009 9:55:45 μμ Κωδικός πρόσβασης λήγει Ποτέ Κωδικός πρόσβασης που αλλάζει 7/13/2009 9:55:45 PM Απαιτείται ο κωδικός πρόσβασης Ναι Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης Ναι Επιτρέπονται οι σταθμοί Όλες Σύνδεση σεναρίου Προφίλ χρήστη Αρχική κατάλογος Τελευταία σύνδεση 7/13/2009 9:53:58 PM Συνδεθείτε ώρες επιτρέπονται Όλες οι συμμετοχές σε τοπικό επίπεδο * Διαχειριστές * Αρχική μέλη του Global Group memberships * Κανένα

Όπως μπορείτε να δείτε, παρατίθενται όλες οι λεπτομέρειες για το λογαριασμό διαχειριστή στον υπολογιστή μου Windows 7.

net user rodriguezr / φορές: MF, 7 AM-4PM, Sa, 8 AM-12PM

Ακολουθεί ένα παράδειγμα όπου, πιθανώς κάποιος υπεύθυνος για αυτόν τον λογαριασμό χρήστη [ rodriguezr ], κάνει μια αλλαγή στις ημέρες και τις ώρες [ / φορές ] ότι ο λογαριασμός αυτός μπορεί να συνδεθεί στα Windows: Δευτέρα έως Παρασκευή [ M-F ] από 7 : 00 π.μ. έως 4:00 μ.μ. [ 7 π.μ.-4μ.μ. ] και το Σάββατο [ Σα ] από τις 8:00 π.μ. έως το μεσημέρι [ 8 AM - 12PM ].

net user nadeema r28Wqn90 / add / comment: "Βασικός λογαριασμός χρήστη". / όνομα: "Ahmed Nadeem" / logonpasswordchg: ναι / σταθμοί εργασίας: jr7tww, jr2rtw / domain

Νόμιζα ότι θα ρίξω τη νεροχύτη της κουζίνας σε σας με αυτό το παράδειγμα. Αυτό είναι το είδος της καθαρής εφαρμογής χρήστη που δεν μπορείτε να κάνετε ποτέ στο σπίτι, αλλά ίσως να δείτε πολύ καλά σε μια δέσμη ενεργειών που δημοσιεύτηκε για ένα νέο χρήστη από το τμήμα πληροφορικής μιας εταιρείας.

Εδώ, δημιουργώ ένα νέο λογαριασμό χρήστη [ / add ] με το όνομα nadeema και ορίστε τον αρχικό κωδικό πρόσβασης ως r28Wqn90 . Αυτός είναι ένας τυπικός λογαριασμός στην εταιρεία μου, τον οποίο σημειώνω στον ίδιο τον λογαριασμό [ / comment: " Βασικός λογαριασμός χρήστη " ] και είναι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού Ahmed [ / fullname: " Ahmed Nadeem " ].

Θέλω τον Ahmed να αλλάξει τον κωδικό του σε κάτι που δεν θα ξεχάσει, γι 'αυτό θέλω να θέσει τη δική του την πρώτη φορά που θα συνδεθεί [ / logonpasswordchg: yes ]. Επίσης, ο Ahmed θα πρέπει να έχει πρόσβαση μόνο στους δύο υπολογιστές στο γραφείο ανθρώπινων πόρων [ / workstations: jr7twwr , jr2rtwb ]. Τέλος, η εταιρεία μου χρησιμοποιεί έναν ελεγκτή τομέα [ / domain ], οπότε ο λογαριασμός του Ahmed πρέπει να δημιουργηθεί εκεί.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εντολή net user μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα από απλά πρόσθετα λογαριασμών χρήστη, αλλαγές και αφαιρέσεις. Έχω ρυθμίσει διάφορες προηγμένες πτυχές του νέου λογαριασμού του Ahmed από τη Γραμμή εντολών.

καθαρός χρήστης nadeema / διαγραφή

Τώρα, θα τελειώσουμε με ένα εύκολο. Ο Ahmed [ nadeema ] δεν εργάστηκε ως το τελευταίο μέλος του HR, οπότε αφέθηκε ελεύθερος και ο λογαριασμός του αφαιρέθηκε [ / delete ].

Εντολές σχετικές με το χρήστη

Η εντολή net user είναι ένα υποσύνολο της εντολής net και έτσι είναι παρόμοιο με τις αδελφές εντολές όπως net use , net time, net send , net view, κλπ.