Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των MP3 CDs

Τα CD MP3 περιέχουν πολλά αρχεία με συμπιεσμένη ποιότητα

Ο γενικός όρος "MP3 CD" αναφέρεται στην αποθήκευση ψηφιακών αρχείων ήχου - συνήθως MP3 -CD. Αυτά τα αρχεία αποθηκεύονται όπως κάθε άλλο αρχείο σε κανονικό CD-ROM χρησιμοποιώντας το πρότυπο CD κίτρινου βιβλίου. Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης διαφέρει από τα CD ήχου - τον τύπο που αγοράζετε σε καταστήματα μουσικής - όπου τα εγγεγραμμένα αρχεία ήχου κωδικοποιούνται σε οπτικά μέσα σε μη συμπιεσμένη μορφή χρησιμοποιώντας το πρότυπο CD Red Book. Η ποιότητα των ηχητικών CD είναι πολύ υψηλότερη από την ποιότητα των συμπιεσμένων αρχείων MP3.

Παρόλο που το MP3 CD υποδεικνύει ότι μόνο τα αρχεία MP3 μπορούν να αποθηκευτούν για να συμμορφώνονται με αυτόν τον τύπο CD, αυτό δεν συμβαίνει. Μπορείτε να δημιουργήσετε συλλογές αρχείων ήχου, τραγουδιών, ηχητικών βιβλίων και podcast που είναι συνδυασμοί διαφορετικών μορφών ήχου. Ωστόσο, όταν αποκλίνετε από τη μορφή MP3, δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές CD και DVD, όπως μερικές συσκευές αναπαραγωγής CD, μπορούν να αναπαραγάγουν όλες τις μορφές ήχου που είναι αποθηκευμένες στο δικό σας CD. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μόνο MP3 και άλλα καλά υποστηριζόμενα φορμά όπως WAV και ACC όταν κάνετε το CD MP3.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός MP3 CD

Επειδή ο ήχος ενός κανονικού CD ήχου δεν είναι συμπιεσμένος, περιέχει μόνο ένα μουσικό άλμπουμ ή μια συλλογή τραγουδιών με μέγιστο χρόνο αναπαραγωγής περίπου 80 λεπτών. Δημιουργώντας ένα MP3 CD, επεκτείνετε σημαντικά αυτό το μέγιστο χρόνο αναπαραγωγής και μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά περισσότερα τραγούδια απ 'ότι σε ένα τυπικό CD ήχου. Η μουσική που είναι αποθηκευμένη σε μορφή αρχείου ψηφιακού ήχου όπως το MP3 είναι κωδικοποιημένη σε συμπιεσμένη μορφή και καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο αποθήκευσης σε ένα CD. Με ένα MP3 CD, μπορείτε να καταγράψετε οκτώ έως δέκα άλμπουμ σε ένα δίσκο. Ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από τη μορφή, τη μέθοδο κωδικοποίησης και το ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που χρησιμοποιείται.

Μειονεκτήματα της χρήσης ενός MP3 CD για αρχεία ήχου

Τα CD MP3 μπορούν να προσφέρουν το πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να αποθηκεύουν περισσότερη μουσική από ένα κανονικό CD ήχου, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα. Αυτοί είναι: