Οι 6 τύποι λογισμικού IM και εφαρμογών

Ανακαλύψτε το σωστό τύπο άμεσων μηνυμάτων για τις ανάγκες σας

Η επιλογή της κατάλληλης εφαρμογής άμεσων μηνυμάτων για τις ανάγκες σας μπορεί να φανεί λίγο τρομακτικό όταν εξετάζετε πόσα διαφορετικά είδη εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων είναι διαθέσιμα.

Ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες συνομιλίας εκτελούν τον ίδιο τρόπο και προσφέρουν πολλές παρόμοιες λειτουργίες, όπως βίντεο και φωνητική συνομιλία, κοινή χρήση εικόνων και άλλα, το κοινό που προσελκύει το καθένα μπορεί να διαφέρει σημαντικά από το επόμενο.

Μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας επιλέγοντας ποιά κατηγορία IM ταιριάζει στις χρήσεις και τις ανάγκες σας.

Διαχειριστές άμεσων μηνυμάτων ενός πρωτοκόλλου

Οι πιο δημοφιλείς πελάτες λογισμικού IM , βασισμένοι σε συνολικούς χρήστες, εμπίπτουν στην κατηγορία των διαχειριστών άμεσων μηνυμάτων ενός πρωτοκόλλου. Αυτές οι εφαρμογές συνδέονται συνήθως με το δικό τους δίκτυο χρηστών, αλλά μπορούν επίσης να προσφέρουν και την ενσωμάτωση άλλων δημοφιλών υπηρεσιών συνομιλίας.

Κοινό : Εξαιρετικό για αρχάριους χρήστες άμεσων μηνυμάτων, γενικούς χρήστες IM.

Δημοφιλείς πελάτες IM άμεσης σύνδεσης με ένα πρωτόκολλο:

ΔΥ πολλαπλών πρωτοκόλλων

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι πελάτες IM με πολλαπλά πρωτόκολλα επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέουν πολλές υπηρεσίες συνομιλίας σε μια ενιαία εφαρμογή. Προηγουμένως, οι χρήστες άμεσων μηνυμάτων χρειάστηκε να κατεβάσουν, να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα περισσότερους από έναν πελάτες IM για να παραμείνουν συνδεδεμένοι με επαφές που είχαν εξαπλωθεί σε όλους τους αγαπημένους πελάτες IM. Οι επαφές και οι λίστες φίλων από τους αγγελιαφόρους ενός πρωτοκόλλου συστέλλονται έτσι ώστε όλοι να εμφανίζονται σε μία από αυτές τις εφαρμογές.

Η πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων πρωτοκόλλου IM έχει αλλάξει και αυτοί οι ΔΥ πολλαπλών πρωτοκόλλων δεν είναι πλέον σε θέση να διασυνδέονται με αυτές. Για παράδειγμα, το Facebook έκλεισε την πρόσβαση στην υπηρεσία Messenger, έτσι ώστε να μην μπορούν πλέον να προσεγγίσουν τους φίλους και τις συνομιλίες σας στο Facebook.

Κοινό : Μια λύση για χρήστες με περισσότερους από έναν πελάτες και λογαριασμό IM.

Δημοφιλείς πελάτες IM με πολλαπλά πρωτόκολλα:

Διαδικτυακοί Messengers

Γενικά, οι αγγελιοφόροι μέσω διαδικτύου είναι προσβάσιμοι μόνο με μια σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Δεν είναι απαραίτητη η λήψη. Οι αγγελιοφόροι Ιστού μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη πολλαπλών πρωτοκόλλων IM.

Κοινό : Εξαιρετικό για τους χρήστες δημόσιων υπολογιστών, όπως οι βιβλιοθήκες, τα διαδικτυακά καφέ, το σχολείο ή η εργασία όπου μπορεί να απαγορεύεται η λήψη ενός πελάτη άμεσων μηνυμάτων.

Δημοφιλείς αγγελιοφόροι μέσω διαδικτύου:

Κινητοί χρήστες IM

Με τον πολλαπλασιασμό των smartphones και την ταχεία επέκταση των φορητών πλατφορμών, οι εφαρμογές IM σε κινητές συσκευές έχουν αντικαταστήσει όλες τις προηγούμενες γενιές των πελατών IM που έχουν μεταφορτωθεί ή είναι διαδικτυακά. Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων για σχεδόν κάθε πλατφόρμα κινητών συσκευών, από το iOS στο Android μέχρι το Blackberry.

Οι περισσότερες κινητές εφαρμογές IM είναι δωρεάν λήψεις, ενώ άλλες μπορούν να προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής ή είναι εφαρμογές IM υψηλής ποιότητας που πρέπει να αγοράσετε για λήψη.

Κοινό : Για χρήστες που θέλουν να συνομιλούν εν κινήσει.

Δημοφιλή Mobile IM Apps

Επιχειρησιακό Λογισμικό IM

Παρόλο που πολλοί χρήστες βρίσκουν το ΔΥ ως έναν εξαιρετικό τρόπο να διατηρούν επαφή με την οικογένεια και τους φίλους, πολλές επιχειρήσεις στρέφονται τώρα στην εξουσία του ΔΥ για τις επιχειρηματικές τους επικοινωνίες. Οι πελάτες IM IMI είναι εξειδικευμένοι αγγελιοφόροι που προσφέρουν όλα τα χαρακτηριστικά του IM με τις ανάγκες των επιχειρήσεων ασφαλείας.

Κοινό : Για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, τους υπαλλήλους τους και τους πελάτες τους.

Λογισμικό IM Enterprise: