Σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου σειράς Paradigm SE - Επανεξέταση

Εισαγωγή του συστήματος Paradigm SE System Home System

Η εύρεση ενός συστήματος ομιλητών οικιακού κινηματογράφου που ακούγεται υπέροχο, φαίνεται υπέροχο με τη διακόσμηση του σπιτιού σας και έχει δίκιο, δεν είναι πάντα εύκολο. Αν ψάχνετε για ένα νέο σύνολο ηχείων για το home cinema σας, ανατρέξτε στο κομψό και εξαιρετικό ηχητικό σύστημα Speaker System Home Theater Paradigm SE. Το σύστημα αποτελείται από ηχείο κεντρικού καναλιού SE, τέσσερα ηχεία συμπαγών ραφιών SE-1 για αριστερό και δεξιό μπροστινό μέρος και περιβάλλει και ένα subwoofer με ισχύ SE 300. Μετά την ανάγνωση της επόμενης ανασκόπησης, ελέγξτε επίσης τη συλλογή φωτογραφιών μου για μια πρόσθετη κοντινή ματιά σε αυτό το σύστημα ηχείων.

Επισκόπηση προϊόντος - Ηχείο SE Center Channel

1. Συμπλήρωμα ηχείων: Τέσσερις οδηγοί / Σχεδίαση Bass Reflex 3 δρόμων. Woofer - (2) 5 1/2-ιντσών πολυπροπυλενίου, Midrange - (1) 3 1/2 σε κώνο αλουμινίου, Tweeter - (1) 1 σε θόλο τιτανίου. 2 πίσω θύρες για πρόσθετη επέκταση μπάσων.

2. Απόκριση συχνότητας: ± 2 dB από 75 Hz έως 20 kHz (σε άξονα), ± 2 dB από 75 Hz έως 17 kHz (off axis). Ο άξονας που αναφέρεται στον άξονα αναφέρεται στη θέση ακρόασης που βρίσκεται απέναντι από το ηχείο, ενώ ο άξονας εκτός άξονα αναφέρεται στη θέση ακρόασης + ή - 30 μοίρες σε κάθε πλευρά ή πάνω / κάτω από το ηχείο.

3. Ευαισθησία: 88db (αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt).

4. Αντίσταση: 8 ohms.

5. Ισχύς: 15 -130 Watt, μέγιστη συνεχής ισχύς εισόδου: 100 Watt

6. Συχνότητα διέλευσης: Μπάσο έως μεσαία: 300 Hz, μεσαίο έως υψηλό: 2,1 kHz.

7. Διαστάσεις: (HWD) 7 σε x 17-1 / 2 σε x 9-1 / 2 in (17,8 cm x 44,5 cm x 24,1 cm).

8. Βάρος: 20,7 lb / 9,4 kg έκαστο

9. Φινίρισμα: Rosenut, μαύρο γυαλιστερό

10. Επιλογές εγκατάστασης Μπορεί να τοποθετηθεί σε προαιρετική βάση.

11. Προτεινόμενη τιμή: $ 599.

Επισκόπηση προϊόντος - Συμπαγής ηχείο CD-ROM Paradigm SE-1 (δίκτυο και περιβάλλον)

1. Προγράμματα οδήγησης: Δύο οδηγοί / Σχεδίαση Bass Reflex 2 δρόμων. Μπάσα / Μεσαία: (5 1/2 in) S-PAL σατέν ανοδιωμένο κώνο καθαρού αλουμινίου. Τυφός: Θόλος G-PAL μήκους 25 mm (1 in), αποσβεσμένο / ψυγμένο σιδηροπυρίτιο. Θύρα πίσω τοποθετημένη για πρόσθετη επέκταση μπάσων.

2. Απόκριση συχνότητας: ± 2 dB από 70 Hz - 20 kHz (σε άξονα), ± 2 dB από 70 Hz - 15 kHz (σε 30 μοίρες εκτός άξονα). Ο άξονας που αναφέρεται στον άξονα αναφέρεται στη θέση ακρόασης που βρίσκεται απέναντι από το ηχείο, ενώ ο άξονας εκτός άξονα αναφέρεται στη θέση ακρόασης + ή - 30 μοίρες σε κάθε πλευρά ή πάνω / κάτω από το ηχείο.

3.Η ευαισθησία: 85db (αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt).

4. Αντίσταση: 8 ohms.

5. Χειρισμός ισχύος: 15 έως 200 W, μέγιστη συνεχής ισχύς εισόδου: 75 Watt.

6. Συχνότητα διέλευσης: 2,0 kHz

7. Διαστάσεις: (HWD) 11 σε x 6-1 / 2 σε x 8-1 / 2 in (27,9 cm x 16,5 cm x 21,6 cm).

8. Βάρος: 12,9 lbs / 5,9 kg.

9. Φινίρισμα: Rosenut, μαύρο γυαλιστερό.

10. Επιλογές εγκατάστασης Μπορεί να τοποθετηθεί σε προαιρετική βάση.

11. Προτεινόμενη τιμή: $ 349 (το καθένα).

Επισκόπηση προϊόντων - Subwoofer Powered Paradigm SE

1. Οδηγός: Διάμετρος 10 ιντσών, Χαμηλή αντοχή, σχεδιασμός κλειστού κιβωτίου.

2. Απόκριση συχνότητας: 35 Hz - 150 Hz, επέκταση χαμηλής συχνότητας έως 24 Hz.

3. Φάση: 0 ή 180 μοίρες - συνεχώς ρυθμιζόμενο (συγχρονίζει την κίνηση του υπογούφερ προς τα έξω με κίνηση προς τα έξω των άλλων ηχείων στο σύστημα).

4. Έξοδος ισχύος ενισχυτή: 300 Watt RMS (συνεχής ισχύς εξόδου), 900 W Dynamic Peak /

5. Crossover Frequency (οι συχνότητες κάτω από αυτό το σημείο περνούν στο υπογούφερ): Μεταβλητή 35 Hz - 150 Hz (συνεχώς μεταβλητή), λειτουργία Bypass.

6. Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση: Ενεργοποίηση πάντα - Κατάσταση αναμονής.

7. Διαστάσεις: (HWD) 11-7 / 16 x 11 in x 11 in (29,1 cm x 27,9 cm x 27,9 cm)

8. Βάρος: 14,1 lb / 6,4 kg

9. Συνδέσεις: Είσοδοι γραμμής RCA (στερεοφωνικό ή LFE).

10. Διαθέσιμα τελειώματα: Rosenut, μαύρο γυαλιστερό

11. Προτεινόμενη τιμή: $ 799.

Επισκόπηση προϊόντος - PBK-1 Perfect Bass Kit

Το Paradigm PBK Perfect Bass Kit παρέχεται επίσης για αυτήν την αναθεώρηση.

Το PBK-1 λειτουργεί με το PC ή το φορητό υπολογιστή να στέλνει μια σειρά από σήματα ελέγχου στο υπογούφερ μέσω σύνδεσης USB. Καθώς τα σήματα δοκιμής παράγονται από το υπογούφερ και γεμίζουν το δωμάτιο, αυτά αναλαμβάνονται από το μικρόφωνο, το οποίο με τη σειρά του στέλνει το σήμα πίσω στον υπολογιστή μέσω μιας δεύτερης σύνδεσης USB.

Μόλις συλλεχθεί μια σειρά από σήματα ελέγχου από τον υπολογιστή, το λογισμικό υπολογίζει τα αποτελέσματα και ταιριάζει με τα αποτελέσματα σε σχέση με μια καμπύλη αναφοράς. Το λογισμικό στη συνέχεια διορθώνει την απόκριση του υπογούφερ που επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά του δωματίου, ώστε να ταιριάζει καλύτερα με την καμπύλη αναφοράς, βελτιστοποιώντας έτσι την απόδοση του υπογούφερ όσο το δυνατόν περισσότερο για το συγκεκριμένο χώρο ακρόασης, διορθώνοντας τα αρνητικά αποτελέσματα που προσθέτει το δωμάτιο στο μείγμα.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μορφή γραφήματος, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας για μελλοντική αναφορά.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν συνδέσετε το subwoofer σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Πραγματοποιήστε περαιτέρω ρυθμίσεις είτε με ένα σύστημα εξισορρόπησης / διόρθωσης αίθουσας είτε με χειροκίνητο μικροαλλαγές χρησιμοποιώντας το αυτί σας ή έναν μετρητή ήχου.

Προτεινόμενη τιμή για το PBK-1: $ 299.

Για μια οπτική ματιά στο PBK-1, ελέγξτε τη συμπληρωματική φωτογραφία μου.

Απόδοση ήχου: Ηχείο SE Center Channel

Το ηχείο κεντρικών καναλιών SE παράγει πολύ καλό διάλογο και φωνητική παρουσία και συνδυάζεται με το υπόλοιπο σύστημα. Τα καλά παραδείγματα φωνητικής αναπαραγωγής μεσαίας εμβέλειας ήταν η ξεχωριστή παράδοση του Norah Jones για το " Do not Know Why" , το Sing Sing Along του Dave Matthews / Blue Man και το φυσικό ηχητικό φωνητικό του Al Stewart στο The Immelman Turn . Το SE Center είναι ένα στερεό ηχείο κεντρικών καναλιών σε σχέση με το διάλογο και τα φωνητικά. Υπάρχει μόνο ένα ελαφρύ κτύπημα στην περιοχή υψηλών συχνοτήτων.

Απόδοση ήχου: Ηχεία SE-1 δορυφορικών βιβλιοθηκών

Τα ηχεία βιβλιοθηκών SE-1, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως αριστερό και δεξιό κεντρικό δίκτυο και περιβάλλουν, πραγματοποίησαν καλά τη δουλειά τους. Αν και πιο συμπαγές από το ηχείο κεντρικού καναλιού, κρατούσαν το δικό τους σε προβολή ήχου τόσο για εμπρός όσο και για περιβάλλοντα καθήκοντα, και ισορροπούν καλά τόσο με το κεντρικό ηχείο SE όσο και με το subwoofer SE.

Το SE-1 έκανε μια σπουδαία δουλειά με εφέ surround σε διάφορες αξιοσημείωτες κινηματογραφικές σκηνές, όπως η πρώτη σκηνή μάχης από το Master και Commander, όπου θα μπορούσατε να ακούσετε πραγματικά την ωραία, σχεδόν ξεχωριστή, λεπτομέρεια των θρυμματισμένων θρυαλλίδων ξύλου καθώς τα κανόνια διακόπηκαν το κατάστρωμα του πλοίου. Με πολλά ηχεία, τα ιπτάμενα ξύλα είναι απλά ένα πλέγμα ήχου. Άλλες σκηνές εφέ που έδειξαν τις δυνατότητες του SE-1 ήταν η σκηνή επίθεσης βέλους στον Ήρωα , η σκηνή παιχνιδιών ηχώ από το Σπίτι των Flying Daggers .

Επιπλέον, τα SE-1 παρείχαν πολύ καλό ήχο surround από μουσικές πηγές, όπως η εκδοχή SACD της Dark Side of the Moon από την Pink Floyd και η DVD-Audio έκδοση της Bohemian Rhapsody της Queen (From A Night at the Opera) .

Ηχητική απόδοση - Subwoofer Powered SE

Το SE Sub είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για το σύστημα. Με τον οδηγό υποβιβασμού 10 ιντσών, το υπογούφερ παρείχε πολύ καλή ανταπόκριση χαμηλού σταδίου καθώς και καλή μετάβαση χαμηλής συχνότητας από την απόκριση μέσης και υψηλής συχνότητας του SE Center και του SE-1. Το μπάσο ήταν βαθύ, σφιχτό και λεπτομερές και συμπλήρωσε σωστά τις μουσικές και τις κινηματογραφικές διαδρομές, παρέχοντας άριστο μπάσο, χωρίς να είναι θόρυβο.

Σε δύο δοκιμές, το SE Sub είχε καλή απόδοση, με μια μικρή πτώση στο ακραίο χαμηλό τέλος με τον Magic Man της Heart και το μπάσο Sade του βαρέως στρατιώτη της αγάπης, και τα δύο είναι παραδείγματα ακραίων μπάσων χαμηλής συχνότητας που δεν είναι τυπικά στα περισσότερα μουσικά παραστάσεις. Το SE Sub έπεσε ελαφρώς στις ακραίες χαμηλές συχνότητες λίγο πιο γρήγορα από το Klipsch Sub10, ένα από τα υπογούφερ που χρησιμοποίησα για σύγκριση, το οποίο είναι επίσης ένα υποβιβαστικό υποβρύχιο 10 ιντσών σε πολύ μεγαλύτερο ντουλάπι, μπάσο επέκταση.

Τούτου λεχθέντος, το SE Sub σερβίρεται πολύ καλά σε πολλές άλλες ηχογραφήσεις. Η συνολική μου εντύπωση για την απόκριση μπάσων του SE Sub, με βάση το σχεδιασμό και την ισχύ εξόδου, είναι ότι όχι μόνο έδωσε μια πολύ ικανοποιητική εμπειρία subwoofer τόσο με μουσική όσο και με περιεχόμενο ταινιών, αλλά το εντυπωσιακό μπάσο προέρχεται από τόσο μικρό αποτύπωμα γραφείου. Αυτό το μικρό υποβιβαστή μπορεί να μετακινήσει πολύ αέρα.

Τι μου άρεσε

1. Ο συνολικός ήχος του συστήματος είναι πολύ καλός τόσο με περιεχόμενο ταινιών όσο και με μουσική.

2. Το ηχείο κεντρικών καναλιών SE προσφέρει εξαιρετική παρουσία και λεπτομέρεια φωνής όταν τοποθετείται σωστά. SE Center προϊόντα πολύ λεπτή μεσαία λεπτομέρεια και το βάθος, ειδικά καταγράφοντας την αναπνοή που υπάρχει σε κάποια φωνητικά (όπως το Norah Jones φωνητικά "Come Away With Me").

3. Τα ηχεία δορυφορικού ραφιού SE-1 παρέχουν άριστη απόδοση σε όλες τις παραμέτρους τόσο σε κύρια όσο και σε περιβάλλοντα περιμετρικά. Το SE-1 σχεδιάζει μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα ήχου που δείχνει το μέγεθός τους, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για ακουστικό ήχο surround.

4. Το SE Sub παρέχει εξαιρετική, σφιχτή, βαθιά απόκριση μπάσων, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το μέγεθός του.

5. Πολύ ομαλή μετάβαση και ανάμειξη μεταξύ του Subwoofer και του υπόλοιπου συστήματος.

6. Τα ηχεία SE Center και SE-1 μπορούν να είναι είτε σε ράφι είτε σε βάση.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Παρόλο που το SE Center και το SE-1 παρήγαγαν εξαιρετικά μεσαία και συνολικά ηχητικά βάθη και λεπτομέρειες, οι πολύ υψηλές συχνότητες μπορεί να ακούγονται λίγο υποτονικές.

2. Το SE Sub Rolls ελαφρώς στις χαμηλότερες συχνότητες, αλλά περισσότερο από το κατέχει το δικό του με άλλα υποστέρια του μεγέθους του και ακόμη και μερικά που είναι μεγαλύτερα.

3. Το SE Sub, όταν είναι συνδεδεμένο, είναι πάντα σε κατάσταση αναμονής. Δεν υπάρχει κύριος διακόπτης λειτουργίας on / off. Εάν φύγετε σε διακοπές, αποσυνδέστε το SE Sub από την πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος.

4. Οι μαγνητικά τοποθετημένες σχάρες των ηχείων μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν κατά την παραλαβή ή τη μετακίνηση των ηχείων. Μην τοποθετείτε βάρος ή πλευρική πίεση στις σχάρες των ηχείων.

Τελική λήψη

Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή μου, το στυλ εξισορρόπησης, η ποιότητα ήχου και η τιμή δεν είναι εύκολο όταν επιλέγετε ένα πακέτο ομιλητών για οικιακό θέατρο. Το σύστημα Speaker System της σειράς SE της σειράς SE της Paradigm ικανοποιεί σίγουρα το τμήμα στυλ και ηχητικής ποιότητας, υπάρχουν λίγα λόγια για να επικρίνετε αυτά τα δύο σημεία.

Ωστόσο, το σύστημα Paradigm SE δεν είναι κάτι που θα βρείτε σε ένα μεγάλο κατάστημα σε προσιτή τιμή ή σε πώληση. Το κόστος ολόκληρου του συστήματος (συμπεριλαμβανομένου του κιτ συντονισμού μπάσων) ανέρχεται σε $ 3,093.00. Αυτό μπορεί να φανεί δαπανηρό για μερικούς, αλλά όταν εξετάζετε πόσο καλά λειτουργεί αυτό το σύστημα, θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι σε αυτό το εύρος τιμών και χαμηλότερο που ακούγεται καλό και στην πραγματικότητα μπορεί να θέσει τα φρένα σε εκείνους που σκέφτονται πρέπει να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα σε ένα σύστημα ομιλητών για πρόσβαση στο ισοδύναμο της απόδοσης της SE Series.

Δεν υπάρχει λόγος να διαμαρτυρηθείτε για το σύστημα ηχείων Paradigm SE Series που αποτελεί το αντικείμενο αυτής της ανασκόπησης. Υπάρχουν καλύτερα συστήματα ηχείων; Ναι, φυσικά, αλλά μπορεί να καταλήξετε να ξοδεύετε πολύ περισσότερα χρήματα για ένα μικρό βαθμό βελτίωσης. Το Paradigm έχει βάλει μαζί τον σωστό συνδυασμό στυλ, επιδόσεων και τιμής για να κάνει αυτό το πακέτο μια καλή επιλογή για ένα ποιοτικό σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου που επίσης κάνει καλά με ακούραστη μουσική.

Για μια οπτική εμφάνιση και πρόσθετη προοπτική στο σύστημα ηχείων Paradigm SE που συζητήθηκε σε αυτήν την ανασκόπηση, ελέγξτε τη συμπληρωματική συλλογή φωτογραφιών μου .

Επίσημο δελτίο δεδομένων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά από μια επιτυχημένη εκτέλεση παραγωγής, η Paradigm διέκοψε το σύστημα ηχείων SE Series. Για περισσότερες προσφορές προϊόντων από το Paradigm, ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Επίσης, για εναλλακτικές λύσεις συστήματος ηχείων οικιακού κινηματογράφου, ανατρέξτε στην περιοδικά ενημερωμένη λίστα των συστημάτων ηχείων οικιακού κινηματογράφου

Πρόσθετο υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δέκτες οικιακού κινηματογράφου: Onkyo TX-SR705 και Harman Kardon AVR147 .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: Oppo Digital DV-980H .

Δίσκοι Blu-ray: OPPO Digital BDP-83 και Sony BDP-S350

CD-μόνο παίκτες: Denon DCM-370 και Technics SL-PD888 5-Disc Changers.

Σύστημα ηχείων 1: 2 Klipsch F-2, 2 Klipsch B-3 , Klipsch C-2 Center και Klipsch Synergy Sub10 .

Σύστημα ηχείων 2: Κεντρικό ηχείο EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία compact rack E5Bi για αριστερό / δεξιό μπροστινό και περιβάλλοντα χώρο και υπογούφερ με ES10i .

Τηλεόραση / Οθόνη: Ψηφιακή οθόνη LVM-37w3 1080p της Westinghouse .

Συνδέσεις ήχου / βίντεο με καλώδια Accell .

16 καλώδιο ομιλητών ηχείων που χρησιμοποιείται σε όλες τις ρυθμίσεις.

Οι έλεγχοι επιπέδου για τις ρυθμίσεις των ηχείων πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ενός μετρητή στάθμης ήχου Radio Shack

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Οι δίσκοι Blu-ray που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν σκηνές από τα εξής: Σε όλο το σύμπαν, Avatar, Σοβαρή με την ευκαιρία των κελυφών, Godzilla (1998), Hairspray, Iron Man, Red Cliff (Αμερικανική θεατρική έκδοση), Shakira - Dark Knight , Tropic Thunder και UP .

Τα τυπικά DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν σκηνές από τα εξής: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, το Kill Bill - τόμος 1/2, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Τριλογία, ο Δάσκαλος και ο Διοικητής, ο Moulin Rouge και ο V For Vendetta .

Μόνο για ήχο, διάφορα CD περιελάμβαναν: HEART - Dreamboat Annie , Al Stewart - Μια παραλία γεμάτη Shells , Beatles - LOVE , Blue Man Group - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Ελάτε μαζί μου , Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Δίσκοι DVD-Audio περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Ορατό , Sheila Nicholls - Wake .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .