Τι είναι το Web 2.0;

Το «Web 2.0» είναι ένας όρος τεχνολογίας που δημιουργήθηκε το 2004. Το moniker γεννήθηκε σε συνέδριο O'Reilly Media και περιγράφει ότι ο Παγκόσμιος Ιστός έχει πλέον εξελιχθεί σε έναν παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού λογισμικού. Το αρχικό «Web 1.0» του 1989 ήταν απλά μια τεράστια συλλογή στατικών ηλεκτρονικών φυλλαδίων. Αλλά από το 2003, ο ιστός έχει εξελιχθεί σε πάροχο λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης. Με λίγα λόγια: Το Web 2.0 είναι ο διαδραστικός ιστός.

Το Web 2.0 προσφέρει πολλές διαλογικές επιλογές λογισμικού, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει οικιακά ονόματα. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα του Web 2.0:

Όλες αυτές οι υπηρεσίες και πολλά άλλα είναι πλέον διαθέσιμα στο διαδίκτυο μέσω του διαδικτύου. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες είναι δωρεάν (τροφοδοτείται από διαφημίσεις), ενώ άλλες κοστίζουν συνδρομές που κυμαίνονται από 5 δολάρια το μήνα έως 5.000 δολάρια το χρόνο.

Πώς άρχισε το Web 1.0


Αρχικά, το "Web 1.0" ξεκίνησε το 1989 ως μέσο μετάδοσης για γραφικά ακαδημαϊκά έγγραφα και γρήγορα απέκλινε από εκεί. Ο ιστός έσκασε φωτιά ως φόρουμ για δωρεάν δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές. Το αναγνωστικό κοινό αυξήθηκε εκθετικά κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Clinton, επειδή ξεκίνησε το 1990, οι αμερικανικές ειδήσεις προωθούσαν τον παγκόσμιο ιστό ως "The Superhighway Information". Εκατομμύρια Αμερικανοί, και μετά ο υπόλοιπος κόσμος, πήδησαν στο Web 1.0 ως τον σύγχρονο τρόπο να λαμβάνουν πληροφορίες για τον κόσμο.

Το Web 1.0 συνέχισε το εξωφρενικό του ρυθμό ανάπτυξης μέχρι το 2001, όταν, ξαφνικά, το "Dot Com bubble burst". Ξεπέρασε επειδή πολλές εταιρείες εκκίνησης στο Διαδίκτυο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για κέρδη. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους καθώς οι επενδυτές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες του διαδικτύου ήταν απρόθυμοι να μεταφέρουν τις καταναλωτικές τους δαπάνες στο διαδίκτυο. Οι άνθρωποι απλά δεν είχαν εμπιστοσύνη στον ιστό αρκετά για να κάνουν μεγάλες online δαπάνες και πολλές εταιρείες dot-com έπρεπε να κλείσουν ανάλογα. Η φρενίτιδα ανάπτυξη του ιστού επιβραδύνθηκε ξαφνικά.

Το Web 1.0 μόλις πήρε ένα μεγάλο μαύρο μάτι και επρόκειτο να υποστεί μια οικονομική μαρασμό από το 2001 έως το 2004. Η αρχική ξέφρενη επενδυτική βάση άφησε τον ψηφιακό κόσμο και το Web 1.0 εγκαταστάθηκε ως ένα φυλλάδιο με βάση το μέσο μετάδοσης που επικεντρώθηκε περισσότερο στις πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες λογισμικού.

Web 2.0: Ο Dot-Com World Healed

Το 2004, ο οικονομικός πόνος τελείωσε και ο παγκόσμιος ιστός ξεκίνησε μια νέα ανοδική πορεία. Δεδομένου ότι οι πιο νηφάλιοι επενδυτές και οι πιο ώριμοι αρχιτέκτονες τεχνολογίας είδαν άλλους τρόπους να προσεγγίσουν την επιχείρηση Ιστού, τα πράγματα άλλαξαν. Το Web 2.0 ξεκίνησε, με έναν δεύτερο δεύτερο στόχο που ξεπερνούσε τη μετάδοση στατικών φυλλαδίων.

Ως Web 2.0, ο παγκόσμιος ιστός έχει γίνει επίσης ένα μέσο για online υπηρεσίες λογισμικού. Τώρα περισσότερο από απλά τακτοποιημένα κινούμενα σχέδια και προφίλ εταιρειών, ο ιστός είναι επίσης ένα καθολικό κανάλι όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένο λογισμικό μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Spreadsheeting, επεξεργασία κειμένου, υπηρεσίες ιδιωτικών ανακριτών, προγραμματισμός γάμου, web-based e-mail, διαχείριση έργων, headhunting, κοινή χρήση ταινιών και αρχείων, υπηρεσίες γραφικού σχεδιασμού, παρακολούθηση αυτοκινήτων και GPS ... όλες αυτές οι επιλογές ηλεκτρονικού λογισμικού μπορούν να βρεθούν μέσω web browser .

Πράγματι, ενώ ο ιστός παραμένει επίσης χώρος για ενημερωτικά φυλλάδια και γενικές πληροφορίες για τον κόσμο, είναι πλέον ένα μέσο για εργαλεία και υπηρεσίες πληροφορικής. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα είναι το "Web 3.0", αλλά μέχρι τότε συνηθίσετε να βλέπετε όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε αυτή την εποχή του Web 2.0.

Σχετικά: "Τι είναι το" ASP ";"

Δημοφιλή άρθρα στη διεύθυνση:

Σχετικά Άρθρα: