Ταινίες χάκερ που ξέρουμε και αγαπάμε

Ναι, αυτές οι ταινίες απεικονίζουν εξωτικές και παραμορφωμένες απόψεις σχετικά με την πειρατεία ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτά είναι απίθανες φαντασίες σχεδιασμένες για ψυχαγωγία, όχι τεχνική ακρίβεια.

Ωστόσο, παρά την φανταστική τους αφήγηση, κάθε μία από αυτές τις επόμενες ταινίες είναι πράγματι αξέχαστη με κάποιο τρόπο, και θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο Netflix ή Hulu προβολή.

Οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες περιστρέφονται γύρω από ληστείες ληστείας ή εχθρούς εικονικής πραγματικότητας. Ορισμένες από αυτές είναι φανταστικές φανταστικές εικόνες πιθανών εναλλασσόμενων κόσμων. Μερικές από αυτές τις ταινίες, όπως η Η Συζήτηση και ο κ. Robot είναι ισχυρά κοινωνικά σχόλια με πολύτιμα μηνύματα.

Δεν θα μάθετε μυστικές γραμμές εντολών ρίζας ή τεχνικές sniffing πακέτων, ενοικιάζοντας αυτές τις ταινίες . Αλλά αν θέλετε κάποια διασκεδαστικά ενοικιάματα ταινιών που αφορούν υπολογιστές και έγκλημα, εδώ είναι οι καλύτερες ταινίες χάκερ.

01 από 33

Ο κύριος ρομπότ (2015)

Ο κ. Robot (2015) τηλεοπτική σειρά χάκερ. Παγκόσμιες παραγωγές καλωδίων

Ο κύριος ρομπότ (2015)
Αγοράστε στο Amazon.com

Ενώ ο κ. Robot είναι μια τηλεοπτική σειρά, ο τίτλος αυτής της λίστας ταινιών είναι πολύ καλός! Αυτή η ιστορία λάμπει για διάφορους λόγους. Είναι πολύ ατμοσφαιρικό, για ένα. Ο κ. Robot απασχολεί μια τεράστια κινηματογραφική μηχανή, μουσικά αποτελέσματα και κομψή εργασία φωτογραφικών μηχανών. Οι άνθρωποι θα το αγαπήσουν μόνο για το νευρικό οπτικό ύφος.

Οι χρήστες υπολογιστών θα εκτιμήσουν ότι ο κ. Robot είναι επίσης μια πολύ τεχνικά ακριβής μυθολογία. θα δείτε απευθείας αναφορές στην τεχνολογία smartphone, Linux, Raspberry Pi, μεταβλητότητα νομίσματος fiat, εισβολές rootkit, επιθέσεις DDOS, κοινωνική μηχανική, Instagram και υποδομή δικτύου.

Ακόμη πιο συναρπαστική είναι η ίδια η ιστορία: ο πρωταγωνιστής Elliot είναι ένας μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών μασανθρώπου ο οποίος εκτελεί επαγρύπνηση εναντίον σκληρών ανθρώπων και παιδεραστών. Προσλαμβάνεται σε μια περίπλοκη αναρχική εκστρατεία για την ανακατανομή των χρημάτων πίσω στους φτωχούς. Ο Elliot πάσχει από την κοινωνική αγχώδη διαταραχή, τον εθισμό στα ναρκωτικά και την αδυναμία να ανταποκριθεί στην αγάπη των φίλων του. Παίζει έξοχα ο ηθοποιός Rami Malek.

Η αφήγηση είναι ίσως το καλύτερο μέρος αυτής της τηλεοπτικής σειράς: ο συγγραφέας Sam Esmail απασχολεί μερικά από τα πιο εντατικά και συναρπαστικά διαλόγια της σύγχρονης ταινίας. Με αφηγηματικές φωνές που έχουν το φιλοσοφικό δάγκωμα του Fight Club, θα θελήσετε να γυρίσετε ξανά σκηνές μόνο για να ακούσετε τη γραφή για δεύτερη φορά.

Η ιστορία είναι πιο αργή, αλλά ακόμα απολύτως σφιχτή. Κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και πηγαίνετε να δείτε αυτή τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά αμέσως!

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

02 από 33

Το κορίτσι με το τατουάζ δράκων (2009)

Το κορίτσι με το τατουάζ δράκων (2009). Ταινίες Μουσικού Κουτιού

Το κορίτσι με το τατουάζ δράκων (2009)
Αγοράστε στο Amazon.com

Είναι ένας σουηδικός χάκερ που γράφει σε Mac και ζει με το σύνδρομο Asperger. Συνεργάζεται με δημοσιογράφο για να λύσει ένα μυστήριο δολοφονίας. Και έχει τατουάζ δράκων. Με βάση τα μυθιστορήματα του Stieg Larsson, αυτή η ταινία έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και έχει επανασχεδιαστεί στα αγγλικά με τον Daniel Craig. Προσοχή: αυτή η ταινία έχει γραφικό σεξουαλικό περιεχόμενο.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

03 από 33

Untraceable (2008)

Untraceable (2008). Sony Pictures

Untraceable (2008)
Αγοράστε στο Amazon.com

Το Untraceable είναι ένα αρκετά καλό ανήσυχο θρίλερ βαθμού Β με κάποιες αληθινά ανατριχιαστικές στιγμές. Ο FBI Agent Marsh πρέπει να σταματήσει έναν σειριακό δολοφόνο από τη σφαγή περισσότερων θυμάτων, βίαιες πράξεις που μεταδίδει ζωντανά στο Διαδίκτυο. Προειδοποιείτε: γραφική βία.

Θα θελήσετε να παρακολουθήσετε μια ευτυχισμένη ταινία Disney μετά από αυτό το ενοχλητικό thriller cat-and-mouse.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

04 από 33

Η μήτρα (1999)

Matrix (1999). Warner Bros. Pictures

Η μήτρα (1999)
Αγοράστε στο Amazon.com

Το Matrix ήταν μια τέτοια πρωτοποριακή περιπέτεια στην πραγματικότητα και τον υπαρξισμό! Όχι, δεν θα μάθετε πώς να σπάσετε σε ένα διακομιστή Linux βλέποντας το Trinity port-scanning με το "nmap". Αλλά αυτή η ταινία είναι σίγουρα δροσερή, παρ 'όλα αυτά.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

05 από 33

Η βαθμολογία (2001)

Η βαθμολογία (2001). Paramount Pictures

Η βαθμολογία (2001)
Αγοράστε στο Amazon.com

Ο Έντουαρντ Ντόρτον και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο είναι καταπληκτικοί σε αυτή την κηδεία! Σε μια έξυπνη πλοκή για να ληστέψει ένα τελωνειακό σπίτι του Μόντρεαλ μερικά βασιλικά αντικείμενα, οι Norton και De Niro πρέπει να σπάσουν τα συστήματα ασφαλείας με τη βοήθεια ενός κοινωνικά αμήχανου χάκερ που ζει στο υπόγειο της μητέρας του. 10 λεπτά hacking και 100 λεπτά φανταστικής ιστορίας ληστείας!

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

06 από 33

Η ιταλική εργασία (2003)

Η ιταλική εργασία (2003). Paramount Pictures

Η ιταλική εργασία (2003)
Αγοράστε στο Amazon.com

Οι σύγχρονες ταινίες ληστειών περιλαμβάνουν πάντα ένα είδος χάκερ. Αυτή η ιδιαίτερη ταινία heist είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό, ειδικά όταν ο υποτιθέμενος πραγματικός εφευρέτης του "Napster" είναι ο κύριος χάκερ. Τουλάχιστον 20 λεπτά hacking σε αυτό το δράστη. Σίγουρα αξίζει να νοικιάσετε αν δεν το έχετε δει.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

07 από 33

Ανδρικά παπούτσια (1992)

Ανδρικά παπούτσια (1992). Universal Pictures

Ανδρικά παπούτσια (1992)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αν και τώρα χρονολογείται, αυτή η ταινία ήταν πρωτοποριακή την εποχή και εξακολουθεί να είναι γοητευτική μέχρι σήμερα. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από δύο φίλους κολλεγίων που παίρνουν διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή. Κάποιος γίνεται ηθικός χάκερ, και ο άλλος ... καλά, δεν είναι τόσο ευγενής. Κάποιες σπουδαίες συσπάσεις και κωμικές σκηνές κάνουν αυτό έναν καλό τρόπο να περάσετε το Σάββατο το απόγευμα στο σπίτι.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

08 από 33

MI4: Πρωτόκολλο Ghost (2011)

MI4: Πρωτόκολλο Ghost (2011). Paramount Pictures

MI4: Πρωτόκολλο Ghost (2011)
Αγοράστε στο Amazon.com

Η τέταρτη ταινία Mission Impossible με τον Tom Cruise είναι μια πραγματική έκπληξη. Οι περισσότερες συνεχίσεις τείνουν να πηγαίνουν κάτω από τη γεύση, αλλά αυτή η δόση ήταν ένα πλήθος ευχαρίστηση για την υπέροχη ζωντανή δράση ακροβατικά και υψηλής τεχνολογίας συγκινήσεις. Σε αυτό το μοντέρνο δράστη, θα δείτε iPhones που ραγίζουν κώδικες πόρτας, iPads που κατασκοπεύουν τους φύλακες ασφαλείας, διανύσματα ασύρματης εισβολής που παρέχονται από το μπαλόνι, πειρατικά δίκτυα ασφαλείας και λίγη διασκέδαση χάκερ που περιλαμβάνει τη μουσική του Dean Martin. Αυτή η εκπομπή έχει σίγουρα πολλές διασκεδαστικές στιγμές χάκερ και μια καλή 2 ώρες υψηλού οκτανίου ενθουσιασμού.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

09 από 33

Ένα σημείο O (2004)

Ένα σημείο O (2004). THINKFilm

Ένα σημείο O (2004)
Αγοράστε στο Amazon.com

Επίσης γνωστή ως «Paranoia: 1.0», αυτή η ταινία απαιτεί να φέρετε τον εγκέφαλό σας. Το One Point O είναι μια υπέροχη ταινία τέχνης και πολύ διαφορετική από τις ταινίες του Χόλιγουντ. Ένας απομονωμένος νέος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών λαμβάνει μυστηριώδη πακέτα, τα οποία τον οδηγούν σε έναν περίεργο κόσμο εταιρικής συνωμοσίας, τον έλεγχο του νου και τις παράξενες ζωές των γειτόνων του. Όχι για τους ανυπόμονα θεατές, αυτή η ταινία είναι αργή, συγκλονιστική, οπτικά μαγευτική και έντονα διαλογιστική ... κάθε σκηνή είναι οργανωμένη για να έχει τη δική της ιδιαίτερη γεύση. Πολλοί θεατές συστήνουν να παρακολουθήσουν αυτήν την ταινία δύο φορές για να πιάσουν όλες τις έξυπνες λεπτομέρειες. Εάν είστε σε αυτή τη σπάνια διάθεση για κάτι που προκαλεί σκέψη και εσκεμμένη, τότε σίγουρα νοικιάστε το One Point O.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

10 από 33

GoldenEye (1995)

GoldenEye (1995). Ηνωμένες Καλλιτέχνες

GoldenEye (1995)
Αγοράστε στο Amazon.com

Η είσοδος 007 του Pierce Brosnan περιστρέφεται εδώ γύρω από τη διακοπή ενός προγράμματος χρυσού Goldeneye και ενός δορυφορικού δορυφόρου. Ολοκληρώνεται με όμορφους θηλυκούς επιστήμονες υπολογιστών και ακριβά σκηνικά stunt, το 007 αναλαμβάνει την ψηφιακή απειλή χρησιμοποιώντας το πιστόλι Walther και το στυλ του.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

11 από 33

Ο πυρήνας (2003)

Ο πυρήνας (2003). Paramount Pictures

Ο πυρήνας (2003)
Αγοράστε στο Amazon.com

Οι ταινίες καταστροφών δεν είναι για όλους, αλλά αυτή η ταινία Β είναι εκπληκτικά διασκεδαστική. Υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες δραματικές σκηνές και συναρπαστικά θέματα αυτοθυσίας και φιλίας. Τα τμήματα "hack-the-world" είναι μόνο περίπου 10 λεπτά από ολόκληρη την ταινία, αλλά είναι κομμουνιστικά κομμάτια και πρέπει να κάνουν χαμογελαστά τους εραστές του geek.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD.

12 από 33

Blackhat (2015)

Blackhat (2015). Universal Pictures

Blackhat (2015)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη ταινία hacker υψηλού προφίλ στη μεγάλη οθόνη. Ο Μιχάλης Μαν έφτιαξε κάποιες πολύ δυνατές ταινίες στην εποχή του (οι "Heat" και "Last of the Mohicans" έρχονται στο μυαλό). Δυστυχώς, αυτή η ταινία του Michael Mann δεν είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα του. Αυτή η ιδιαίτερη ιστορία των χάκερ αραιώνεται με αποσπάσματα που αποσπούν την προσοχή και με κακώς σχεδιασμένους χαρακτήρες. Εάν μπορείτε να παραβλέψετε το πλήθος των ελαττωμάτων σε αυτή την ταινία, όπως και με όλες αυτές τις ταινίες: δεν έχετε προσδοκίες να μάθετε τις πραγματικές τεχνικές hacking, τότε θα βρείτε αξία ψυχαγωγίας στο Blackhat.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

13 από 33

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park (1993). Universal Pictures

Jurassic Park (1993)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αυτή είναι μια τέτοια διασκεδαστική ταινία! Ακόμα και χρόνια αργότερα, τα ερπετά μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τα καθίσματα τους. Και ο Wayne Knight απεικονίζει τον απεχθάνοντα χάκερ που κλέβει τα μυστικά του DNA του προγράμματος Jurassic ... και πληρώνεται για την εξαπάτηση του στο αίμα. Σίγουρα ενοικιάστε αυτήν την ταινία για τα 5 λεπτά σκηνών χάκερ και τα 110 λεπτά διασκέδασης δράσης-περιπέτειας!

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

14 από 33

Επανάσταση OS (2001)

Επανάσταση OS (2001). Wonderview Productions

Επανάσταση OS (2001)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αυτό το ντοκιμαντέρ αναφέρει την ιστορία για το λειτουργικό σύστημα Linux και πώς προώθησε τη φιλοσοφία της "ανοιχτής πηγής" και της ελεύθερης πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν είναι μια ταινία δράσης, αλλά σίγουρα ενδιαφέρουσα για ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το γιατί ο πολιτισμός του υπολογιστή είναι ο τρόπος που είναι. Εάν μπορείτε να βρείτε ένα αντίγραφο αυτού, σίγουρα ενοικιάστε το.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

15 από 33

Παιχνίδι (2009)

Gamer (2009). Lionsgate

Παιχνίδι (2009)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αυτή η βίαιη ταινία είναι ένα αγαπημένο λατρείας των παικτών βίντεο: απεικονίζει ένα δυστοπικό μέλλον, όπου τα μυαλά κρατουμένων κρατιδίων συνδέονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις κονσόλες των πλουσίων παικτών. Η δράση είναι βίαια βίαιη και η ιδέα είναι πάνω από την κορυφή. Αλλά τα γραφικά του υπολογιστή και τα ειδικά εφέ θα καθηλώσουν την αιματοχυσία των οπαδών της δράσης. Τα τελευταία 10 λεπτά είναι ένα μυστηριώδες μείγμα χάκερ και μεγαλομανίας: ο Michael C. Hall χτυπάει τον Sammy Davis Jr. ενώ το μυαλό ελέγχει τους στρατιώτες ζόμπι ... εκείνη τη σκηνή αξίζει τον κόπο της ενοικίασης.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

16 από 33

Deja Vu (2006)

Deja Vu (2006). Buena Vista Εικόνες

Deja Vu (2006)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αν και δεν είναι ακριβώς μια ταινία «hacking», η Deja Vu περιλαμβάνει εξελιγμένη παρέμβαση στον υπολογιστή σε ταξίδια στο χρόνο. Η ομάδα των επιθεωρητών ηλεκτρονικών υπολογιστών του Val Kilmer προσθέτει τεχνική πιστότητα σε αυτήν την φανταστική ιστορία, η τρομοκρατική πλοκή ενοχλεί και ο Denzel Ουάσιγκτον είναι πάντα συναρπαστικός για να παρακολουθήσετε καθώς βόλτα για να σώσει τα θύματα της έκρηξης και τα όμορφα κορίτσια.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

17 από 33

Ξιφίας (2001)

Ξιφίας (2001). ΑΦΟΙ Warner

Ξιφίας (2001)
Αγοράστε στο Amazon.com

Η υπερβολική βία, οι απρόσεκτες καταστάσεις, οι σέξι γυναίκες και τα εξαιρετικά ειδικά εφέ καθιστούν αυτό μια μεγάλη ενοικίαση ποπ κορν. Όχι, μην φέρνετε το μυαλό σας να παρακολουθήσετε αυτό, αλλά αν σας αρέσουν τα techno-θρίλερ, σίγουρα νοικιάστε αυτό. Ο John Travolta είναι ο γλοιώδης κακοποιός, ο Hugh Jackman είναι ο χαρούμενος ήρωας των ηρώων, και η Halle Berry είναι η μυστηριώδης κοπέλα.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

18 από 33

Ο δέκατος τρίτος όροφος (1999)

Ο δέκατος τρίτος όροφος (1999). Columbia Pictures

Ο δέκατος τρίτος όροφος (1999)
Αγοράστε στο Amazon.com

Μια πολύ ακραία έκδοση του "The Sims", αυτή η ταινία αφορά τους επιστήμονες που δημιουργούν έναν εικονικό κόσμο όπου οι συμμετέχοντες συνδέονται και αναλαμβάνουν τη ζωή ενός χαρακτήρα υπολογιστή. Οι χαρακτήρες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της μαριονέτας τους, αλλά στη συνέχεια μια δολοφονία πραγματικής ζωής κλονίζει το θεμέλιο του παιχνιδιού.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

19 από 33

Οι χάκερ (1995)

Οι χάκερ (1995). MGM / Ενωμένοι καλλιτέχνες

Οι χάκερ (1995)
Αγοράστε στο Amazon.com

Μην φέρνετε το μυαλό σας να παρακολουθήσετε αυτό. Η ιστορία είναι αδύναμη, και οι σκηνές χάκερ δεν είναι πουθενά κοντά στην πραγματικότητα. Αλλά πρέπει να προσέξετε αυτό ακριβώς για να πείτε ότι το κάνατε. Θα μάθετε πού προέρχονται τα εικονικά ονόματα των "Zero Cool" και "Lord Nikon". Θα ακούσετε κάποια πρωτοποριακή τεχνική μουσική στο soundtrack. Plus: Η Angelina Jolie είναι αρκετός λόγος για τους περισσότερους άντρες να νοικιάσουν αυτό το λατρευτικό κλασικό.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

20 από 33

Αντιμονοπωλιακό δίκαιο (2001)

Αντιμονοπωλιακό δίκαιο (2001). Διανομή MGM

Αντιμονοπωλιακό δίκαιο (2001)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αυτή η ταινία έχει μερικά ισχυρά σημεία που την καθιστούν καλή απόδραση του Σαββάτου απόγευμα. Δύο ιδεαλιστές παιδιά από το Stanford και ένας από αυτούς μπαίνει στον κόσμο του ιδιωτικού προγραμματισμού. Σίγουρα, αυτοί οι δύο προγραμματιστές βρίσκονται στη μέση των σκανδάλων εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο. Σίγουρα αξίζει να νοικιάσετε για τρία δολάρια.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

21 από 33

Die Hard 4: Ζωντανή ελεύθερη ή σκληρή δουλειά (2007)

Die Hard 4: Live Free ή Die Hard (2007). 20th Century Fox

Die Hard 4: Ζωντανή ελεύθερη ή σκληρή δουλειά (2007)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αφήστε το στο Bruce Willis για να σώσει τον κόσμο από τους hackers uber. Η προσωπικότητα του Macintosh για διαφήμιση, ο Justin Long, παίζει τον απρόθυμο προγραμματιστή που προήλθε από ένα σχέδιο ψηφιακής τρομοκρατίας. Όπως το Swordfish, αυτή η ταινία έχει υπερβολική βία και εξωφρενικές ενέργειες, αλλά αν σας άρεσε η σειρά Die Hard, σίγουρα δείτε αυτό.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

22 από 33

Πειρατές της Σίλικον Βάλεϊ (1999)

Πειρατές της Σίλικον Βάλεϊ (1999). Turner Home Entertainment

Πειρατές της Σίλικον Βάλεϊ (1999)
Αγοράστε στο Amazon.com

Αυτή είναι η λανθασμένη αφήγηση για το πώς ήρθε η Apple και η Microsoft. Ενώ αυτή η ταινία πήρε ανάμεικτα σχόλια, πολλοί άνθρωποι έχουν σχολιάσει ότι την αγάπησαν. Τρία δολάρια στο κατάστημα βίντεο, και μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας εάν αυτή ήταν μια καλή ταινία.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

23 από 33

Η συνομιλία (1974)

Η συνομιλία (1974). Paramount Pictures

Η συνομιλία (1974)
Αγοράστε στο Amazon.com

Ενώ δεν θα βλέπετε υπολογιστές σε αυτή την κλασική ταινία, το θέμα της επιτήρησης και της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων τόσο διεξοδικά διερευνηθεί εδώ.

** Σχετική ταινία: Η συνομιλία επαναπροσδιορίστηκε ως ο εχθρός του κράτους του Will Smith το 2001. Η επεξεργασία του 2001 σχεδιάστηκε ως ένα σύγχρονο techno-thriller και έχει μερικά τεράστια ειδικά εφέ και σειρές δορυφορικής παρακολούθησης. Η κατοχή του Gene Hackman star με τον Will Smith αξίζει την τιμή ενός ενοικίου DVD.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

24 από 33

Takedown (2000)

Takedown (2000). Αρχική σελίδα διαστάσεων

Takedown (2000)
Αγοράστε στο Amazon.com

Επίσης γνωστή ως 'Track Down', αυτή είναι η εντυπωσιακή ιστορία του διάσημου phreaker του τηλεφώνου Kevin Mitnick. Πρόκειται για σίγουρα μια ταινία κατηγορίας Β, ακόμη και μια ταινία βαθμού C σε μυαλό πολλών ανθρώπων. Αλλά αυτή η λανθασμένη ταινία είναι επίσης μια κλασική λατρεία μεταξύ των χάκερ.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

25 από 33

Tron: Legacy (2010)

Tron: Legacy (2010). Walt Disney Pictures

Tron: Legacy (2010)
Αγοράστε στο Amazon.com

Οι περισσότερες ταινίες χάκερ αφορούν σε ληστές ή στην εικονική πραγματικότητα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, η Disney επανεξετάζει τον εικονικό κόσμο του "The Grid", όπου τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν γίνει ζωντανοί ανθρωποειδείς σε μια κοινωνία τύπου gladiator. Ενώ τα πραγματικά στοιχεία των hacker είναι ελάχιστα, αυτή η λατρευτική-κλασική συνέχεια είναι μια εξαιρετικά εικαστική ταινία τέχνης με μια ατμοσφαιρική βαθμολογία ήχου. Tron: Legacy συνιστάται ιδιαίτερα για οπαδούς του αρχικού Tron, και για όποιον αγαπά καλά αποτελέσματα CG.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

26 από 33

Έξυπνα (2003)

Έντονη (2003). Odeon Films

Έξυπνα (2003)
Αγοράστε στο Amazon.com

Μια καναδική ταινία χαμηλού προϋπολογισμού για ληστές τραπεζών χόμπι, αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για πολλούς θεατές. Ο Ryan Reynolds και οι φίλοι του "ουσιαστικά" ληστεύουν τις τράπεζες για διασκέδαση, αλλά εκβιάζονται για να κάνουν μια ληστεία για πραγματική. Αυτή είναι μια καλή ενοικίαση δράσης.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

27 από 33

eXistenZ (1999)

eXistenZ (1999). Συμμαχία Ατλαντίδα

eXistenZ (1999)
Αγοράστε στο Amazon.com

Μια ταινία του David Cronenberg, αυτή είναι η πιο έξυπνη είσοδος στον κατάλογο. Ένας σχεδιαστής παιχνιδιών δημιουργεί ένα παιχνίδι τεχνητής πραγματικότητας που συνδέεται άμεσα στο μυαλό των ανθρώπων. Η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού τότε θολώνει με βίαιο και φρικιαστικό τρόπο. Αυτή είναι μια πολύ ισχυρή ταινία τέχνης και όχι για όλους. Έχετε μια ταινία της Disney έτοιμη να παρακολουθήσετε ως κυνηγός μετά από αυτό το ανατριχιαστικό φιλμ!

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

28 από 33

Virtuosity (1995)

Virtuosity (1995). Paramount Pictures

Virtuosity (1995)
Αγοράστε στο Amazon.com

Η εικονικότητα είναι μια ενδιαφέρουσα ταινία έννοιας: η σύνθεση μιας τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στο μυαλό των σειριακών δολοφόνων. Δυστυχώς, το πρόγραμμα καταφέρνει να ξεφύγει και να αναλάβει τη φυσική του μορφή. Είναι μια φανταστική προϋπόθεση, ναι, αλλά οι οπαδοί της δράσης μπορεί πραγματικά να απολαύσουν τον Denzel Ουάσιγκτον να κυνηγάει τον Russel Crowe.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

29 από 33

Ο άνθρωπος του χλοοτάπητα (1992)

Ο άνθρωπος του χλοοτάπητα (1992). Αρχική σελίδα του Turner

Ο άνθρωπος του χλοοτάπητα (1992)
Αγοράστε στο Amazon.com

Οι εικόνες των υπολογιστών και η τεχνολογία των χάκερ αφθονούν σε όλη αυτή την παράξενη ταινία. Δεν υπάρχει σύνδεση με την ιστορία του Stephen King, αυτή η β-ταινία είναι μια εξερεύνηση ενός υποθετικού μέλλοντος όπου οι επιστήμονες μπορούν να χειραγωγήσουν τους εγκεφάλους των ανθρώπων με μηχανές και φάρμακα. Όπως και άλλες παρόμοιες ιστορίες, το πείραμα σπάει ελεύθερα και αποφασίζει να εκδικηθεί τους πειραματιστές. Ενώ η ποιότητα της παραγωγής ταινιών και η δράση είναι ξεχασμένες, η έννοια και τα θέματα εδώ είναι περίεργα στοιχειώδη.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

30 από 33

Γνωστοποίηση (1994)

Αποκάλυψη (1994). ΑΦΟΙ Warner.

Γνωστοποίηση (1994)
Αγοράστε στο Amazon.com

Η αποκάλυψη είναι μια εξαιρετική ταινία, τόσο για hacking υπολογιστή όσο και για τη συγκίνηση της εταιρικής κατασκοπείας. Ένας λαμπρός επιστήμονας υπολογιστών μεταβιβάζεται για μια προώθηση, η οποία πηγαίνει σε ένα ενδιαφέρον αγάπης από το παρελθόν του. Ο Michael Douglas και ο Demi Moore είναι υπέροχοι καθώς αυτή η διαστρεβλωμένη οργή δόλιας και προδοσίας κρατά το κοινό τρυπημένο για 90 λεπτά.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

31 από 33

Wargames (1983)

Wargames (1983). MGM / Ενωμένοι καλλιτέχνες

Wargames (1983)
Αγοράστε στο Amazon.com

Ναι, αυτή η ταινία είναι πολύ παλιά, αλλά εξακολουθεί να είναι μια κεντρική ταινία σε πολλά μυαλά των θεατών. Ένας νεαρός βρίσκει μια πίσω πόρτα σε έναν στρατιωτικό υπολογιστή που συνδέεται με το πυρηνικό δίκτυο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια αδόκιμη πλοκή, αλλά ένα συναρπαστικό σχόλιο για τον πυρηνικό πόλεμο και την καταστροφή της ανθρώπινης φυλής. Πρέπει να δείτε αυτή την ταινία μόνο για να πείτε ότι το έχετε δει.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

32 από 33

Tron (1982)

Tron (1982). Walt Disney Pictures

Tron (1982)
Αγοράστε στο Amazon.com

Ένα κλασικό! Ένας χάκερ μεταφέρεται στο ψηφιακό σύμπαν του "The Grid" και πρέπει να επιβιώσει ως μάχιμος κυβερνήτης για να σταματήσει τον κακό έλεγχο Master. Η φαντασία πίσω από αυτή την ταινία έκανε μεγάλες κυματισμούς στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, και σήμερα, το Tron είναι ένα λατρευτικό κλασικό που κάθε χρήστης του υπολογιστή πρέπει να βλέπει τουλάχιστον μία φορά.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD

33 από 33

Το Καθαρό (1995)

Το Δίκτυο (1995). Columbia Pictures

Το Καθαρό (1995)
Αγοράστε στο Amazon.com

Η Sandra Bullock παίζει έναν μηχανικό λογισμικού που χάνει την ταυτότητά της σε ψηφιακούς κλέφτες. Ταινία κατά τη διάρκεια των φανατικών χρόνων του τότε μυθιστορήματος του Παγκόσμιου Ιστού, αυτή η ταινία είναι τώρα κλιμακωτή. Παρ 'όλα αυτά, οι οπαδοί της Sandra Bullock θα εξακολουθήσουν να απολαμβάνουν την παρακολούθηση αυτής της ταινίας Β.

Διαβάστε τη σελίδα IMBD