Αποκατάσταση εκτός σύνδεσης

Τι σημαίνει όταν μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud προσφέρει αποκατάσταση εκτός σύνδεσης;

Τι είναι η επαναφορά εκτός σύνδεσης;

Ορισμένες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε απευθείας σύνδεση προσφέρουν μια δυνατότητα που ονομάζεται επαναφορά εκτός σύνδεσης, η οποία είναι μια επιλογή στην οποία η εταιρεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στέλνει σε εσάς τα αρχεία που δημιουργήσατε προηγουμένως σε μια συσκευή αποθήκευσης.

Η επαναφορά εκτός σύνδεσης είναι σχεδόν πάντα ένα πρόσθετο κόστος, χρεώνεται μόνο αν και πότε μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω επαναφορά εκτός σύνδεσης;

Η επαναφορά των αρχείων στον υπολογιστή σας από τον online λογαριασμό αντιγράφων σας μπορεί να διαρκέσει πολύ, αν τα αρχεία είναι μεγάλα, η σύνδεσή σας στο Internet είναι αργή ή έχετε πολλά δεδομένα.

Μια συνηθισμένη κατάσταση όπου η αποκατάσταση εκτός σύνδεσης είναι μια έξυπνη ιδέα είναι όταν ο σκληρός δίσκος σας καταρρεύσει και πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά πλήρως τα Windows ή να επαναφέρετε το εργοστάσιο στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας.

Αν έχετε πολλά GB ή ίσως ακόμη και TB δεδομένα για επαναφορά, ίσως είναι η πιο έξυπνη επιλογή να σας αποστείλουμε τα δεδομένα σας με τον παλιομοδίτικο τρόπο.

Πώς λειτουργεί η λειτουργία αποκατάστασης χωρίς σύνδεση;

Αν υποθέσουμε ότι το σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο νέφος που αγοράσατε προσφέρει επαναφορά εκτός σύνδεσης ως επιλογή, θα ακολουθήσετε οποιαδήποτε διαδικασία έχει σκιαγραφήσει η εταιρεία για την υποβολή αίτησης. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μερικά κλικ ενός κουμπιού στο λογισμικό υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online ή ίσως ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλία ή τηλεφωνική κλήση με υποστήριξη.

Αφού λάβετε το αίτημά σας για την επαναφορά εκτός σύνδεσης, η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα δημιουργήσει αντίγραφο των δεδομένων σας από τους διακομιστές τους σε κάποιο είδος συσκευής αποθήκευσης. Αυτός μπορεί να είναι ένας ή περισσότεροι δίσκοι DVD ή BD, μονάδες flash ή εξωτερικοί σκληροί δίσκοι .

Μόλις έχουν τα δεδομένα έτοιμα για αυτό, θα σας το ταχυδρομήσουν σε σας, συνήθως με την ταχύτερη ταχύτητα αποστολής διαθέσιμη, όπως την επόμενη μέρα ή μια μέρα στην άλλη. UPS ή FedEx χρησιμοποιούνται συνήθως.

Αφού αποκτήσετε φυσική πρόσβαση στα αρχεία σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό της υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχετε ήδη εγκαταστήσει για να επαναφέρετε τα δεδομένα σας στον υπολογιστή σας όπως θα κάνατε κατά την αποκατάστασή τους μέσω του Internet.