Ακούστε σε απευθείας σύνδεση ραδιοσταθμούς μέσα στο Linux χρησιμοποιώντας το Cantata

Εισαγωγή

Αν σας αρέσει να ακούτε ραδιόφωνο στο διαδίκτυο τότε ίσως να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης στο Web και να αναζητήσετε ραδιοφωνικούς σταθμούς χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα Linux τότε υπάρχει μια ολόκληρη σειρά πακέτων που παρέχουν πρόσβαση σε μια επιλογή από online ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας παρουσιάσω την Cantata, η οποία παρέχει ένα απλό περιβάλλον χρήστη και πρόσβαση σε περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς από ό, τι μπορείτε να ρίξετε ένα ραβδί.

Φυσικά, ποτέ δεν συμβουλεύω να ρίχνεις ραβδιά σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το Cantata είναι κάτι περισσότερο από απλή μέθοδος ακρόασης σε απευθείας σύνδεση ραδιοφωνικούς σταθμούς και είναι ένας πλήρης πελάτης MPD. Για αυτό το άρθρο, το προωθώ ως έναν πολύ καλό τρόπο για να ακούσετε ραδιόφωνο στο διαδίκτυο.

Εγκατάσταση του Cantata

Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε το Cantata στις αποθήκες των περισσότερων μεγάλων διανομών του Linux.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Cantata σε ένα σύστημα που βασίζεται στο Debian, όπως το Debian, το Ubuntu, το Kubuntu κ.λπ. τότε χρησιμοποιήστε το σχετικό εργαλείο τύπου λογισμικού Synaptic ή τη γραμμή εντολών apt-get ως εξής:

apt-get να εγκαταστήσετε cantata

Εάν χρησιμοποιείτε Fedora ή CentOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γραφικό διαχειριστή πακέτων, το Yum Extender ή το yum από τη γραμμή εντολών ως εξής:

yum install cantata

Για το openSUSE χρησιμοποιήστε το Yast ή από τη γραμμή εντολών χρησιμοποιήστε το zypper ως εξής:

zypper εγκαταστήσετε cantata

Ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εντολή sudo εάν λάβετε ένα σφάλμα αδειών κατά τη χρήση των παραπάνω εντολών.

Η διεπαφή χρήστη

Μπορείτε να δείτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του Cantata στο πάνω μέρος αυτού του άρθρου.

Υπάρχει ένα μενού στην κορυφή, μια πλαϊνή μπάρα, μια λίστα με πλατφόρμες στυλ μουσικής, και στο δεξιό πλαίσιο το κομμάτι που παίζει τώρα.

Προσαρμογή της πλευρικής εργαλειοθήκης

Η πλευρική γραμμή μπορεί να προσαρμοστεί κάνοντας δεξί κλικ πάνω της και επιλέγοντας "Ρύθμιση".

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία εμφανίζονται στην πλαϊνή γραμμή, όπως η ουρά αναπαραγωγής, η βιβλιοθήκη και οι συσκευές. Από προεπιλογή, στην πλαϊνή γραμμή εμφανίζονται τα στοιχεία του διαδικτύου και των τραγουδιών.

Ραδιοφωνικούς σταθμούς Διαδικτύου

Εάν κάνετε κλικ στην επιλογή πλευρικής γραμμής του Internet, τα ακόλουθα στοιχεία εμφανίζονται στον κεντρικό πίνακα:

Κάνοντας κλικ στην επιλογή Ροή παρέχει δύο ακόμα επιλογές:

Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Cantata, δεν θα έχετε εγκαταστήσει κανένα από τα αγαπημένα, ώστε να είναι η επιλογή Tune In.

Τώρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση ανά γλώσσα, ανά τοποθεσία, τοπικό ραδιόφωνο, μουσικό είδος, podcast, ραδιοφωνικούς σταθμούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Υπάρχουν κυριολεκτικά κατηγορίες εντός κατηγοριών και σε κάθε κατηγορία, υπάρχουν πολλά ραδιοφωνικοί σταθμοί για να διαλέξετε.

Για να επιλέξετε έναν σταθμό, κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε αναπαραγωγή. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο σύμβολο καρδιά δίπλα στο εικονίδιο αναπαραγωγής για να προσθέσετε τον σταθμό στα αγαπημένα σας.

Jamendo

Αν θέλετε να ακούσετε ένα ολόκληρο κύμα ελεύθερης μουσικής από διάφορα είδη, επιλέξτε την επιλογή Jamendo από την οθόνη ροών.

Υπάρχει λήψη 100 megabyte μόνο για να κάνετε λήψη όλων των διαθέσιμων κατηγοριών και μεταδεδομένων.

Κάθε νοητό μουσικό ύφος τροφοδοτείται από το Acid Jazz στο Trip-hop.

Όλοι σας οπαδοί trip-hop θα ψυχαστούν για να το διαβάσουν. Εγώ προσωπικά έκανα κλικ στον καλλιτέχνη Animus Invidious και έκανα γρήγορα κλικ μακριά.

Θυμηθείτε ότι πρόκειται για δωρεάν μουσική και ως εκ τούτου, δεν θα βρείτε την Katy Perry ή τον Chas και τον Dave.

Magnatune

Εάν η επιλογή Jamendo δεν σας παρέχει αυτό που ψάχνατε, τότε δοκιμάστε το Magnatune.

Υπάρχουν λιγότερες κατηγορίες και λιγότεροι καλλιτέχνες για να διαλέξετε, αλλά αξίζει τον κόπο.

Απλά έκανα κλικ στο Flurries κάτω από το τμήμα Electro Rock και είναι πραγματικά πολύ καλό.

Ήχος σύννεφο

Αν θέλετε να ακούσετε κάτι περισσότερο mainstream, κάντε κλικ στην επιλογή Sound Cloud.

Μπορείτε να αναζητήσετε τον καλλιτέχνη που θέλετε να ακούσετε και να επιστραφεί μια λίστα με τραγούδια.

Ήμουν σε θέση να βρω κάτι πραγματικά πάνω στο σοκάκι μου. Louis Armstrong "Τι θαυμάσιο κόσμο". Μήπως βελτιώνεται;

Περίληψη

Αν εργάζεστε στον υπολογιστή σας είναι ωραίο να έχετε κάποιο θόρυβο στο παρασκήνιο. Το πρόβλημα με τη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης ιστού είναι ότι μπορείτε να κλείσετε τυχαία την καρτέλα ή το παράθυρο ενώ κάνετε κάτι άλλο.

Με το Cantata η εφαρμογή παραμένει ανοιχτή ακόμη και όταν κλείνετε το παράθυρο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να ακούτε.