Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε την ευαίσθητη λειτουργία σχεδίασης στο Safari 9

01 του 06

Ενεργοποιήστε και χρησιμοποιήστε την ευαίσθητη λειτουργία σχεδίασης στο Safari 9

© Scott Orgera.

Το να είσαι Web developer στον σημερινό κόσμο σημαίνει να υποστηρίξεις μια σειρά από συσκευές και πλατφόρμες, που μερικές φορές μπορεί να αποδειχτεί ένα αποθαρρυντικό έργο. Ακόμη και με τον πιο καλά σχεδιασμένο κώδικα που συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα πρότυπα του ιστού, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τμήματα του ιστότοπού σας ενδέχεται να μην φαίνονται ή να ενεργούν όπως θέλετε σε ορισμένες συσκευές ή αναλύσεις. Όταν αντιμετωπίζετε την πρόκληση να υποστηρίξετε ένα τόσο ευρύ φάσμα σεναρίων, το να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία προσομοίωσης στη διάθεσή σας μπορεί να είναι ανεκτίμητο.

Εάν είστε ένας από τους πολλούς προγραμματιστές που χρησιμοποιεί ένα Mac, το κιτ εργαλείων προγραμματισμού του Safari έχει έρθει πάντα βολικό. Με την κυκλοφορία του Safari 9 το εύρος αυτής της λειτουργικότητας έχει επεκταθεί σημαντικά, κυρίως λόγω της ευέλικτης σχεδίασης σχεδιασμού, η οποία σας επιτρέπει να δείτε πώς θα προβάλλεται ο ιστότοπός σας σε διάφορες αναλύσεις οθόνης καθώς και σε διαφορετικά iPad, iPhone και iPod touch builds.

Αυτό το σεμινάριο περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο ενεργοποίησης του τρόπου ανταπόκρισης σχεδίασης καθώς και τον τρόπο χρήσης του για τις αναπτυξιακές σας ανάγκες.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

02 του 06

Προτιμήσεις για σαφάρι

© Scott Orgera.

Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις_ που περιγράφεται στο παραπάνω παράδειγμα.

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί του προαναφερθέντος στοιχείου μενού: COMMAND + COMMA (,)

03 του 06

Εμφάνιση αναπτυσσόμενου μενού

© Scott Orgera.

Το παράθυρο "Προτιμήσεις" του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο Advanced_ που αντιπροσωπεύεται από μια ταχύτητα και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Οι Προχωρημένες προτιμήσεις του προγράμματος περιήγησης πρέπει τώρα να είναι ορατές. Στο κάτω μέρος υπάρχει μια επιλογή που συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου, με την επωνυμία Show Development menu στη γραμμή μενού και περιγράφεται στο παραπάνω παράδειγμα. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου μία φορά για να ενεργοποιήσετε αυτό το μενού.

04 του 06

Εισαγάγετε τη λειτουργία υπεύθυνης σχεδίασης

© Scott Orgera.

Μια νέα επιλογή θα πρέπει τώρα να είναι διαθέσιμη στο μενού Safari, το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης και φέρει την ένδειξη Develop . Κάντε κλικ σε αυτήν την επιλογή. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Enter Respirable Design Mode _ που περιγράφεται στο παραπάνω παράδειγμα.

Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί του προαναφερθέντος στοιχείου μενού: OPTION + COMMAND + R

05 του 06

Λειτουργία σχεδίασης

© Scott Orgera.

Η ενεργή ιστοσελίδα θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στη λειτουργία ανταποκρινούς σχεδιασμού, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Επιλέγοντας μία από τις συσκευές iOS που αναφέρονται, όπως το iPhone 6 ή μία από τις διαθέσιμες αναλύσεις οθόνης, όπως 800 x 600, μπορείτε να δείτε αμέσως πώς θα εμφανιστεί η σελίδα στη συγκεκριμένη συσκευή ή σε αυτή την ανάλυση οθόνης.

Εκτός από τις συσκευές και τις αναλύσεις που εμφανίζονται, μπορείτε επίσης να δώσετε εντολή στο Safari να προσομοιώνει έναν διαφορετικό πράκτορα χρήστη - όπως κάποιον από διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης - κάνοντας κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται ακριβώς πάνω από τα εικονίδια της ανάλυσης.

06 του 06

Μενού ανάπτυξης: Άλλες επιλογές

© Scott Orgera.

Εκτός από τη Λειτουργία Ανταπόκριτου Σχεδιασμού, το μενού Ανάπτυξης του Safari 9 προσφέρει πολλές άλλες χρήσιμες επιλογές, μερικές από τις οποίες παρατίθενται παρακάτω.

Σχετική ανάγνωση

Αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το σεμινάριο, φροντίστε να ελέγξετε τις άλλες ανασκοπήσεις του Safari 9.