Όλα τα σχετικά με το Goo.gl URL Σύντομη

Η Google έχει ένα πρόγραμμα συντομεύσεων URL που ονομάζεται goo.gl. Αρχικά, ο σύνδεσμος διεύρυνσης URL της Google χρησιμοποιήθηκε για να μεταβιβάσει εσωτερικούς συνδέσμους σε άλλους ιστότοπους της Google, αλλά η υπηρεσία επεκτάθηκε ώστε να περιλαμβάνει εξωτερικούς συνδέσμους και να ανοίγει για δημόσια χρήση.

Τι είναι το Shortener της διεύθυνσης URL;

Οι συντομεύσεις διευθύνσεων URL είναι σύντομες διευθύνσεις ιστού που ανακατευθύνουν προς τη μεγαλύτερη, πλήρη διεύθυνση URL . (Αυτό σημαίνει Universal Resource Locator - σημαίνει μόνο η διεύθυνση του ιστότοπου, όπως http: //)

Όταν όλα πάνε καλά, η εμπειρία της επίσκεψης σε μια σύντομη διεύθυνση URL είναι σχεδόν απρόσκοπτη για τον τελικό χρήστη. Κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο και μεταφέρονται στον προορισμό τους. Το πιο συνηθισμένο μέρος για να δείτε σύντομες διευθύνσεις URL βρίσκεται στο Twitter όπου τα όρια χαρακτήρων καθιστούν δύσκολη την εμφάνιση ολόκληρης της διεύθυνσης σε ιστότοπους.

Γιατί Google;

Γιατί θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google αντί για bit.ly ή ow.ly ή is.gd ή οποιαδήποτε δεκάδες και δεκάδες άλλα προγράμματα συντομεύσεων URL εκεί έξω; Λοιπόν, εάν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα συντομεύσεων URL από το Google, δεν εμφανίζετε πιθανά προβλήματα SEO (Search Engine Optimization) με τους συνδέσμους σας. Με αυτό εννοώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δημιουργούν δεσμούς είναι να δώσουν στοιχεία σε κάποιο χυμό Google , γνωστό και ως PageRank . Οι περισσότερες υπηρεσίες συντόμευσης URL μεταφέρουν αυτό το PageRank. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, οπότε είναι καλό να είσαι ασφαλής.

Εκτός από τα ζητήματα PageRank με προγράμματα συντομεύσεων URL, υπάρχει ο κίνδυνος να εμπιστευθείτε κάποιον τρίτο όταν συντομεύσετε μια διεύθυνση URL. Οι υπηρεσίες συντομεύσεων έρχονται και πηγαίνουν και δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε την απενεργοποίηση των ζωντανών συνδέσεων επειδή η εφαρμογή που τους διαβίβαζε έπαψε να λειτουργεί. Παρόλο που η Google είχε το μερίδιο των αποτυχιών, έχουν γενικά δώσει στους χρήστες πολλή προειδοποίηση για προχωρημένους πριν τελειώσουν μια υπηρεσία και έναν τρόπο να μεταναστεύσουν τα δεδομένα τους όταν έχουν κλείσει μια εφαρμογή κάτω.

Ο τελικός λόγος είναι απλώς η σκοπιμότητα. Ίσως χρησιμοποιείτε την Google για άλλα πράγματα, οπότε γιατί να μην διατηρείτε όλα τα δεδομένα σας όπου μπορείτε να τα βρείτε και να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα λογαριασμό σας Google;

Γιατί όχι το Google;

Γιατί θα θέλατε να αποφύγετε τη χρήση του goo.gl; Δύο ή τρεις μεγάλους λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι επειδή φοβάστε να δώσετε στην Google τα δεδομένα. Πολλοί άνθρωποι και εταιρείες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το Google Analytics και άλλα προϊόντα Google από το φόβο ότι δίνουν στην Google πάρα πολλές πληροφορίες. Σε αυτή την περίπτωση, τα αναλυτικά στοιχεία είναι δημόσια, οπότε το δίνετε σε όλους.

Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να είναι προϊόν με μέλλον. Η Google ενημέρωσε το λογότυπό της, αλλά από τη συγγραφή αυτή δεν έχει ενημερώσει το λογότυπο goo.gl. Αυτό μπορεί να είναι απλώς μια επίβλεψη, αλλά τείνει να δείξει ότι αυτό δεν είναι ένα προωθούμενο προϊόν και πιθανότατα δεν έχει μακρά ζωή μπροστά του. Περάστε προσεκτικά. Το Google συνήθως αφήνει στους χρήστες μια μετάβαση στο δρόμο, αλλά δεν πρόκειται απαραίτητα να υποστηρίζουν για πάντα τους παλαιούς συνδέσμους.

Χαρακτηριστικά Goo.gl

Το Goo.gl σας επιτρέπει να εισάγετε μια μακρά διεύθυνση URL και να δημιουργήσετε μια συντομευμένη έκδοση. Όλα τα προγράμματα συντομεύσεων URL σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό. Δημιουργεί επίσης ένα ταμπλό διευθύνσεων URL καθώς πηγαίνετε, ώστε να μπορείτε να δείτε τους υπάρχοντες συνδέσμους σας και να αποφύγετε την επικάλυψη.

Αυτές οι υπάρχουσες συνδέσεις λαμβάνουν επίσης αναλυτικά στοιχεία. Μπορείτε να δείτε πότε δημιουργήσατε το σύνδεσμο, πόσοι άνθρωποι έχουν κάνει κλικ σε αυτό και μερικές ακόμα λεπτομέρειες. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε υπάρχουσες διευθύνσεις URL από τον πίνακα ελέγχου. Αυτό το κρύβει μόνο. Δεν απενεργοποιεί την ανακατεύθυνση.

Συντομεύστε μια διεύθυνση URL

  1. Εάν θέλετε να συντομεύσετε μια διεύθυνση URL, απλώς συνδεθείτε στο Λογαριασμό σας Google και μεταβείτε στη διεύθυνση goo.gl.
  2. Εισαγάγετε τη μεγάλη διεύθυνση URL σας.
  3. Πατήστε το κουμπί Shorten.
  4. Πιέστε Control - C (Command - C αν βρίσκεστε σε Mac) και η διεύθυνση URL αντιγράφεται στο πρόχειρο σας. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL όπου θέλετε να πάει και είστε έτοιμοι.
  5. Ελέγξτε ξανά αργότερα για να δείτε τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη σχέση σας.

Οι σύνδεσμοι είναι δημόσιοι, επομένως ο καθένας είναι ελεύθερος να μεταβιβάσει αυτόν τον σύνδεσμο σε άλλους. Ωστόσο, εάν συνδεθείτε στο goo.gl και ζητήσετε μια σύντομη διεύθυνση URL, το goo.gl θα δημιουργήσει μια μοναδική σύντομη διεύθυνση URL, ακόμη και αν κάποιος άλλος έχει ήδη ζητήσει έναν σύνδεσμο στον ίδιο ιστότοπο. Αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε για να δείτε ποιος ακολουθεί τους συνδέσμους που προέρχονται από εσάς, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε τον ιό της επίδρασης μάρκετινγκ - ή απλά δώστε στον εαυτό σας μια ώθηση του εγώ. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Λεπτομέρειες θα εμφανιστεί ένα γράφημα των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν αυτή τη σύντομη διεύθυνση URL.

Τα Analytics είναι δημόσια

Μια σημαντική προειδοποίηση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διεύθυνση URL του goo.gl του καθενός προσθέτοντας το .info στο τέλος του. Για παράδειγμα, τα αναλυτικά στοιχεία για τη διεύθυνση URL goo.gl/626U3 , η οποία δείχνει / web-and-search-4102742, μπορούν να προβληθούν στο goo.gl/626U3.info . Δεδομένου ότι ο σύνδεσμος υπάρχει μόνο εδώ, και επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο αυτήν τη στιγμή, αμφιβάλλω ότι ο ρυθμός κλικ είναι τόσο υψηλός. Ας μιλήσουμε για το τι δεν σας δείχνει αυτός ο σύνδεσμος. Δεν μπορείτε να δείτε ποιος το δημοσίευσε. (Εντάξει, ομολογώ, εγώ ήμουν.) Δεν μπορείτε να δείτε πόσοι επισκέπτες επισκέπτονται / web-and-search-4102742 συνολικά. Μπορείτε να δείτε μόνο πόσοι χρήστες έκαναν κλικ στη συγκεκριμένη σύντομη διεύθυνση URL για να φτάσουν εκεί.

Μπορείτε να δείτε τις ίδιες πληροφορίες χρησιμοποιώντας το + στο τέλος μιας διεύθυνσης URL αντί για το .info.

Αυτό κατά νου, αν σας ενοχλεί να έχετε δημόσια αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τους σύντομους δεσμούς σας, μην χρησιμοποιείτε το goo.gl!

Απόκρυψη παλαιών διευθύνσεων URL

Μερικές φορές δεν θέλετε πραγματικά να παρακολουθείτε αναλύσεις για μια διεύθυνση URL ή απλά θέλετε να καθαρίσετε το σπίτι και να απαλλαγείτε από τους παλιούς συνδέσμους. Όταν είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google και βλέπετε τις διευθύνσεις URL goo.gl, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα σε παλιούς συνδέσμους και να κάνετε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη Απόκρυψη διεύθυνσης URL . Είναι τόσο απλό. Ο σύνδεσμος θα εξακολουθήσει να λειτουργεί. Απλά δεν θα εμφανιστεί στη λίστα σας. Μπορείτε ακόμα να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία με το .info ή + τέχνασμα, αλλά θα πρέπει να θυμάστε τη σύντομη διεύθυνση URL.