Η μουσική της Apple είναι καλή, αλλά δεν είναι μεγάλη: Μια κριτική

Το καλό

Το κακό

Η τιμή

Η Apple Music είναι όλα όσα υποσχέθηκε η Apple και μια εκπληκτικά μη εξευγενισμένη, un-Apple εργασία σε εξέλιξη. Η Apple Music έχει τη δυνατότητα να είναι η καλύτερη υπηρεσία ροής μουσικής, αλλά πολλά πράγματα πρέπει να βελτιωθούν πριν φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Ενημέρωση: Η αρχική κριτική γράφτηκε τον Αύγουστο του 2015. Πολλά πράγματα για τη μουσική της Apple έχουν αλλάξει έκτοτε. Οι σημειώσεις αυτές επικαιροποιούν τις σχετικές πτυχές της αναθεώρησης με νέες πληροφορίες.

Η ενσωμάτωση με υπάρχουσες βιβλιοθήκες μουσικής είναι έξυπνη

Έχω χρησιμοποιήσει τα Spotify, Beats, Pandora και άλλες μουσικές υπηρεσίες. Το νούμερο ένα που πάντα ήθελα ήταν η ενσωμάτωση με την υπάρχουσα βιβλιοθήκη μουσικής τραγουδιών των 10.000+. Θέλω να μεταδίδω μουσική συνεχώς όπως τη μουσική που ήδη κατέχω, χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνω σε άλλη εφαρμογή ή ιστότοπο. Η Apple Music είναι η πρώτη που πραγματικά το κάνει αυτό.

Επειδή τα τραγούδια μου της Apple Music ζουν στο iTunes ή στην εφαρμογή iOS Μουσικής μαζί με οτιδήποτε άλλο, μπορώ να τα χρησιμοποιήσω σε λίστες αναπαραγωγής, να τα ακούσω όταν ανακατεύω κομμάτια και να τα απολαμβάνω εκτός σύνδεσης. Είναι μια καταπληκτική εμπειρία και κάνει τη Apple Music να διασκεδάσει στη χρήση.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς να χρησιμοποιήσετε την Apple Music στο iPhone

Τα νέα χαρακτηριστικά ραδιοφώνου όπως το Beats 1 είναι καταπληκτικά

Αλλά η Apple Music δεν είναι μόνο η μουσική που επιλέγετε. Είναι επίσης σχετικά με το ραδιόφωνο. Η Apple εξακολουθεί να προσφέρει μια έκδοση του ραδιοφώνου iTunes της Pandora. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το Beats 1 , ο 24/7, παγκόσμιος σταθμός ροής που δημιουργήθηκε με αστέρι DJs όπως ο Zane Lowe. Προσθέστε ζωντανές εμφανίσεις, σημεία επισκεπτών κορυφαίων καλλιτεχνών και μια πολύ πιο εκλεκτική και ενδιαφέρουσα επιλογή από αυτή που θα βρείτε στο παραδοσιακό ραδιόφωνο και το Beats 1 αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Apple Music (δεν χρειάζεστε συνδρομή Apple Music για να το ακούσετε ).

Προτάσεις Ανθρώπινης Εξουσίας Σας Στρέφετε προς τη Δεξιά Κατεύθυνση

Άλλες υπηρεσίες μουσικής χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να μαντέψουν τι μουσική μπορεί να σας αρέσει, αλλά η Apple στοιχηματίζει ότι η εξειδικευμένη εξυγίανση από τους ανθρώπους θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής, θα έλεγα ότι είναι αλήθεια.

Η καρτέλα For You στην Apple Music είναι κανονικά εφοδιασμένη με λίστες αναπαραγωγής και προτάσεις καλλιτεχνών που ταιριάζουν περισσότερο με τα ενδιαφέροντά μου από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μουσικής που έχω χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν κάποιες συσπάσεις που πρέπει να επεξεργαστούν - γιατί να προτείνω άλμπουμ ή καλλιτέχνες που ήδη μου αρέσει; -και κάποιες από τις συστάσεις φαίνεται λίγο εύκολο (ακούγοντας αυτή την ομάδα, τι λέτε για ένα σόλο άλμπουμ από ένα από τα μέλη της;), αλλά είναι πολύ πιο χρήσιμη από ό, τι προσφέρει άλλες υπηρεσίες.

Ενημέρωση: Γιατί συνεχίζεις να είσαι δυνατός και με βοήθησε να ανακαλύψεις μερικές νέες μπάντες ή άλμπουμ που μου αρέσει. Ωστόσο, η σύσταση θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο έξυπνη. Σας υπόσχομαι, οι επιμελητές της Apple Music, δεν χρειάζομαι να με παρουσιάσεις σε τραγούδια Mountain Goats. Η βιβλιοθήκη του iTunes έχει πάνω από 100 άλμπουμ και 1.000 τραγούδια από τη μπάντα. Το έχω υπό έλεγχο. Η Apple Music πρέπει να είναι αρκετά έξυπνη ώστε να μην συνιστά πράξεις από τις οποίες έχω ήδη έναν τόνο μουσικής.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ: Οι καλύτερες εφαρμογές μουσικής ροής για το iPhone

Η εμπειρία διασταυρούμενων συσκευών προκαλεί σύγχυση

Η Apple Music δεν είναι τόσο στιλβωμένη όπως και άλλα πρόσφατα προϊόντα της Apple της πρώτης γενιάς. Πάρτε τη χρήση της υπηρεσίας σε πολλαπλές συσκευές. Δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό που υπάρχει σε μια συσκευή που υπάρχει σε άλλη συσκευή. Για παράδειγμα, έχω προσθέσει ένα άλμπουμ Wolf People στο iTunes καθώς καθόμουν για να γράψω αυτό το άρθρο. Πάνω από τέσσερις ώρες αργότερα, δεν έχει ακόμα εμφανιστεί στο iPhone μου. Αυτό το είδος είναι πολύ συνηθισμένο.

Ενημέρωση: Η εμπειρία των πολλαπλών συσκευών βελτιώνεται πολύ. Ενώ οι νέες προσθήκες που προβάλλονται σε άλλες συσκευές δεν είναι στιγμιαίες, πρόκειται περισσότερο για ένα λεπτό ή τρεις αυτές τις μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Apple Music vs Spotify: Ποια είναι η καλύτερη υπηρεσία μουσικής;

Η μουσική της Apple είναι πολύ μπερδεμένη

Πρόσφατα, έχω διαπιστώσει ότι η εφαρμογή μου iPhone Μουσική θα κλειδώσει για 30-60 δευτερόλεπτα για κανένα σαφή λόγο και στη συνέχεια να αρχίσει να εργάζεται και πάλι, κάτι που δεν συνέβη ποτέ πριν από την Apple Music. Η προσθήκη μουσικής μπορεί να είναι εξίσου απρόβλεπτη. Πρόσφατα προσπάθησα να προσθέσω ένα άλμπουμ στο iPhone μου και παρόλο που η εφαρμογή Μουσική είπε δύο φορές ότι είχε προστεθεί, εξακολουθεί να μην εμφανίζεται. Η Apple θα σβήσει τα σφάλματα αυτά, αλλά τώρα, μειώνουν την υπηρεσία.

Ενημέρωση: Δεν αντιμετωπίζω σχεδόν κανένα σφάλμα αυτές τις μέρες. Το μόνο που χτύπησε τακτικά περιλαμβάνει την λειτουργία shuffle που κλειδώνει αν παρακάμψω πάρα πολλά τραγούδια πολύ γρήγορα. Διαφορετικά, τα μεγάλα σφάλματα φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί.

Η διεπαφή χρήστη είναι γεμάτη

Δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ ένα μενού iPhone με τόσες επιλογές όπως αυτό που εμφανίζει η Apple Music μετά από το πάτημα του εικονιδίου τριών σημείων. Σε μια περίπτωση, το μενού έχει 11 στοιχεία και καταλαμβάνει περίπου το 75% της οθόνης. Αυτό είναι πολύ αντίθετο με την Apple και δεν είναι απλό στη χρήση. Η Apple είναι μεγάλη για να εξορθολογίζει τις επιλογές και τις διεπαφές, βράζει τις εφαρμογές μέχρι τα βασικά τους καθήκοντα. Δεν το έχει καταφέρει αυτό εδώ. Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα. Μπορείτε να μάθετε τι κάνουν τα μενού, αλλά η διεπαφή προσθέτει στην εντύπωση ότι αυτή η υπηρεσία δεν είναι έτοιμη για primetime.

Ενημέρωση: Με το iOS 10, η Apple επανεξέτασε τη διεπαφή της Apple Music. Η νέα διεπαφή δίνει έμφαση στην τέχνη του άλμπουμ και στο μεγάλο, τολμηρό κείμενο. Είναι ελκυστικό, απαλό και εύκολο στη χρήση. Μια μεγάλη αλλαγή.

Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν

Με όλα τα νέα χαρακτηριστικά γεμάτα μουσική της Apple Music, μερικά βασικά έλειπαν. Για παράδειγμα, το κουμπί για να ανακατέψετε τα τραγούδια είναι κρυμμένο κάτω από λίγα κλικ, ενώ θα σας συγχωρεθεί ότι νομίζετε ότι δεν μπορείτε πλέον να ανακατεύετε όλα τα τραγούδια από έναν μόνο καλλιτέχνη. Μπορείτε, αλλά πρέπει να φτάσετε στη σωστή οθόνη και να αγγίξετε την τέχνη άλμπουμ αντί για ένα εικονίδιο. Αυτό είναι ακριβώς αμβλύ.

Ενημέρωση: Η εύρεση χαρακτηριστικών είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι ακόμα τέλεια. Υποθέτω ότι ποτέ δεν θα είναι, ούτε. Ο συνδυασμός της εφαρμογής Μουσική και της Apple Music πακέτα σε τόσες πολλές δυνατότητες που είναι σύνθετο.

Η κατώτατη γραμμή

Έχω καταγράψει πολλά προβλήματα με την Apple Music, αλλά μου αρέσει πολύ η υπηρεσία και πιστεύω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες. Σκεφτείτε με αυτό τον τρόπο: με αυτό, έχετε σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση στις δεκάδες εκατομμύρια τραγουδιών στο iTunes για μόλις $ 10 / month. Αυτό είναι πολύ καταπληκτικό. Συνδυάστε αυτό με στενή ενσωμάτωση με το iPhone και τη δυνατότητα να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπάρχουσα μουσική σας βιβλιοθήκη και αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό.

Η Apple θα λύσει τα προβλήματα της υπηρεσίας. Μέχρι να το κάνει, δεν μπορώ να δώσω στην Apple Music περισσότερα από 3,5 αστέρια. Αλλά μόλις τα σφάλματα έχουν σταθεροποιηθεί και οι εμπειρίες εξορθολογιστούν, η Apple Music θα πρέπει να είναι φανταστική.

Ενημέρωση: Έχω ενημερώσει το σκορ μου σε 4 αστέρια. Εάν η Apple θα μπορούσε να κάνει για σας λίγο καλύτερα - ανακαλύπτω συχνά περισσότερη νέα μουσική που μου αρέσει μέσω της Πανδώρας από την Apple Music - η βαθμολογία θα ήταν ακόμη υψηλότερη. Ακόμα, περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, η Apple Music είναι φανταστική και αξίζει τα $ 10 / μήνα.