Πώς να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις προώθησης ιστοσελίδων στο Safari για OS X

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το Safari 9.x ή παραπάνω σε Mac OS X.

Ξεκινώντας με το OS X Mavericks (10,9), η Apple άρχισε να δίνει στους προγραμματιστές της ιστοσελίδας τη δυνατότητα να στέλνουν ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας Mac μέσω της υπηρεσίας Push Notifications . Αυτές οι ειδοποιήσεις, οι οποίες εμφανίζονται σε διαφορετικές μορφές ανάλογα με τις μεμονωμένες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και όταν το Safari δεν είναι ανοιχτό.

Για να αρχίσετε να πιέζετε αυτές τις ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας σας, ένας ιστότοπος πρέπει πρώτα να ζητήσει την άδειά σας - συνήθως με τη μορφή αναδυόμενης ερώτησης όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Παρόλο που είναι βέβαιο ότι θα είναι χρήσιμες, αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν επίσης να αποδειχθούν δυσκίνητες και ενοχλητικές για κάποιους.

Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς να επιτρέπετε, να απενεργοποιείτε και να διαχειρίζεστε αυτές τις ειδοποιήσεις μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης Safari και το Κέντρο ειδοποιήσεων του OS X.

Για να προβάλετε περισσότερες ρυθμίσεις σχετικά με την ειδοποίηση στο ίδιο το Κέντρο ειδοποιήσεων:

Το πρώτο τμήμα, με το χαρακτηρισμένο στυλ συναγερμού Safari , περιέχει τρεις επιλογές - καθεμιά συνοδεύεται από μια εικόνα. Το πρώτο, Κανένα , απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις του Safari από την εμφάνιση τους στην επιφάνεια εργασίας, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ειδοποιήσεις εντός του ίδιου του Κέντρου ειδοποιήσεων. Τα πανό , η δεύτερη επιλογή και η προεπιλογή, σας ενημερώνουν κάθε φορά που είναι διαθέσιμη μια νέα ειδοποίηση ώθησης. Η τρίτη επιλογή, Ειδοποιήσεις , σας ειδοποιεί, αλλά περιλαμβάνει και τα σχετικά κουμπιά.

Κάτω από αυτή την ενότητα υπάρχουν τέσσερις ακόμη ρυθμίσεις, καθεμία από τις οποίες συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου και το καθένα από αυτά είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Είναι ως εξής.