Μάθετε να αποκλείετε σωστά τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Mac OS X Mail

Αποκλεισμός διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Apple Mail για να σταματήσετε να λαμβάνετε ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο αποκλεισμός ενός αποστολέα στο Mail είναι πραγματικά εύκολος και ιδιαίτερα αν έχετε ένα μήνυμα από αυτούς.

Ίσως θελήσετε να αποκλείσετε κάποιον σε Mac εάν διαπιστώσετε ότι συνεχίζει να σας στέλνει μηνύματα που δεν θέλετε. Ίσως είστε μέρος μιας λίστας αλληλογραφίας από την οποία δεν φαίνεται να καταργείτε την εγγραφή σας ή υπάρχει απλώς μια τακτική επαφή στην οποία θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανεξάρτητα από τον λόγο που θέλετε να στέλνετε αυτόματα μηνύματα αλληλογραφίας στον κάδο απορριμμάτων, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα φίλτρο που το κάνει αυτό για εσάς, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε να ενοχλείτε.

Σημείωση: Είναι επίσης δυνατή η απλή απόκρυψη μηνυμάτων στο πρόγραμμα Mail, έτσι ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε μηνύματα που αποστέλλονται από μία μόνο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .

Οδηγίες

Πρέπει να ρυθμίσετε έναν κανόνα μηνύματος στο Mail για να διαγράψετε αυτόματα όλα τα μηνύματα από έναν συγκεκριμένο αποστολέα, γεγονός που ουσιαστικά τους εμποδίζει να φτάσουν στα Εισερχόμενά σας:

 1. Μεταβείτε στο Mail> Προτιμήσεις ... από το μενού Αλληλογραφία.
 2. Μεταβείτε στην καρτέλα Κανόνες .
 3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Προσθήκη κανόνων .
 4. Κάνετε τα κριτήρια να διαβάζονται Από το Περιέχει .
 5. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να αποκλείσετε.
 6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Διαγραφή μηνύματος από την επιλογή Εκτέλεση των παρακάτω ενεργειών:.
 7. Εισαγάγετε μια περιγραφή για τον νέο κανόνα.
  1. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε κάτι σαν το Block user@example.com για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε εύκολα τον κανόνα από τη λίστα φίλτρων.
 8. Επιλέξτε OK .
 9. Κάντε κλικ ή πατήστε Εφαρμογή, εάν θέλετε η αλληλογραφία να διαγράψει τα υπάρχοντα μηνύματα από τους αποστολείς που μόλις αποκλείσατε. Αν δεν επιλέξετε αυτή την επιλογή, τότε ο κανόνας ισχύει μόνο για νέα μηνύματα και όχι για υπάρχοντα μηνύματα.
 10. Κλείστε το παράθυρο προτιμήσεων κανόνων .

Συμβουλές

Εάν έχετε ήδη ένα μήνυμα από τον αποστολέα που θέλετε να μπλοκάρει, ανοίξτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στη συνέχεια, ξεκινήστε από το Βήμα 1 παραπάνω για να αποφύγετε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση.

Μπορείτε να ανοίξετε το μήνυμα, να πατήσετε / να πατήσετε το προς τα κάτω βέλος ή το πίσω άκρο ( ) που εμφανίζεται καθώς περνάτε πάνω από το όνομα ή τη διεύθυνση του αποστολέα στην περιοχή της κεφαλίδας και στη συνέχεια επιλέξτε Αντιγραφή διεύθυνσης για εύκολη επικόλληση ( Command + V ) τη διεύθυνση κατά τη διάρκεια του Βήματος 5.

Για να αποκλείσετε ολόκληρο τον τομέα και όχι μόνο μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν τον τομέα, καταχωρίστε μόνο τον τομέα. Για παράδειγμα, αντί να μπλοκάρετε το user@example.com και το user@sub.example.com , μπορείτε να αποκλείσετε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου "@ example.com" εισάγοντας example.com στο βήμα 5.

Ένας άλλος κανόνας φιλτραρίσματος στο Mac Mail σάς επιτρέπει να αποκλείετε τους αποστολείς και από άλλες συνθήκες, όπως μηνύματα όπου η γραμμή "Από:" περιέχει συγκεκριμένο κείμενο. Αυτή η προσέγγιση είναι χρήσιμη αν λαμβάνετε συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από διαφορετικούς αποστολείς που έχουν το ίδιο κείμενο στη γραμμή "Από:" και θέλετε να αποκλείσετε όλα αυτά.