Τι είναι ένα αρχείο XXN;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XXN

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XXN είναι πιθανότατα ένα αρχείο επεξεργασίας κειμένου Dimenzo.

Παρόλο που δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με αυτή τη συγκεκριμένη μορφή, υποθέτω ότι τα αρχεία XXN είναι παρόμοια με άλλες μορφές κειμένου όπως το TXT και το RTF . Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περιλαμβάνουν υποστήριξη για διαφορετικά μεγέθη γραμματοσειρών και τύπους, εικόνες, έντονους χαρακτήρες και πλάγιους χαρακτήρες κ.λπ.

Σημείωση: Αν και οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι παρόμοιες, ένα αρχείο XXN δεν είναι το ίδιο με ένα αρχείο XXX, το οποίο είναι ένα αρχείο Compucon Singer Embroidery που χρησιμοποιείται από το Compucon EOS.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XXN

Υποθέτω ότι το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Dimenzo ανοίγει και επεξεργάζεται αρχεία XXN αλλά δεν μπορώ να βρω έναν σύνδεσμο για το πρόγραμμα οπουδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανώς defunct, το οποίο στον κόσμο του λογισμικού σημαίνει ότι δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη και δεν είναι περαιτέρω ανάπτυξη.

Δεδομένου ότι είναι πολύ πιθανό τα αρχεία XXN να είναι απλά αρχεία κειμένου, μπορείτε μάλλον να τα ανοίξετε με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως ένας από τους καταλόγους μας Best Text Editor ή το ενσωματωμένο πρόγραμμα Notepad στα Windows.

Μπορεί επίσης να μπορείτε να ανοίξετε αρχεία XXN σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Microsoft Word ή το OpenOffice Writer. Ωστόσο, αυτά τα προγράμματα ενδέχεται να μην αναγνωρίζουν το αρχείο XXN, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να μετονομάσετε το αρχείο .XXN σε .TXT πριν το ανοίξετε στο πρόγραμμα.

Σημείωση: Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα αρχεία XXN, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλα προγράμματα εκτός από το Dimenzo. Εάν το αρχείο ανοίγει σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου αλλά περιέχει ένα αναπάντεχο κείμενο που δεν μπορεί να διαβαστεί (και συνεπώς δεν είναι αρχείο κειμένου), δείτε αν μπορείτε να βρείτε κάτι ανάμεσα στο κείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση του προγράμματος που το δημιούργησε. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για την έρευνα ενός συμβατού προγράμματος προβολής XXN.

Κάτι άλλο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να δείτε πού φυλάσσεται στον υπολογιστή σας. Εάν το αρχείο XXN φυλάσσεται στον κατάλογο εγκατάστασης ενός προγράμματος ή σε φάκελο εργασίας, τότε το αρχείο χρησιμοποιείται ειδικά από την εφαρμογή αυτή και μπορεί να ανοίξει στο ίδιο πρόγραμμα.

Παρόλο που το αρχείο XXN μπορεί να σχετίζεται με κάποιο πρόγραμμα που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας, εξακολουθεί να είναι δυνατόν να είναι απλώς ένα αρχείο που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα για την εκτέλεση συγκεκριμένων λειτουργιών και όχι κάτι που πρέπει να ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XXN, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XXN, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XXN

Εάν ένα αρχείο XXN είναι απλά ένα αρχείο απλού κειμένου, τότε οι περισσότεροι συντάκτες κειμένων μπορούν να αποθηκεύσουν το αρχείο σε κάποια άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο. Δείτε τα αγαπημένα μας για Mac και Windows εδώ: Καλύτεροι επεξεργαστές ελεύθερου κειμένου .

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο XXN που χρησιμοποιείται σε άλλο πρόγραμμα μπορεί ή όχι να είναι δυνατό - εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το περιεχόμενο του αρχείου. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για κάποιο είδος σκοτεινού χάρτη ή αρχείου εικόνας που χρησιμοποιείται από ένα βιντεοπαιχνίδι, το ίδιο το πρόγραμμα πιθανώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το μετατρέψει.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία XXN

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XXN και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα που νομίζετε ότι θα το ανοίξει, οπότε αν το γνωρίζετε, ενημερώστε μας.