Μάθετε πώς μπορείτε να εντοπίσετε και να ανοίξετε ένα αρχείο AC3

Πώς να ανοίξετε ή να μετατρέψετε αρχεία AC3

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AC3 είναι ένα αρχείο Audio Codec 3. Όπως η μορφή MP3 , η μορφή αρχείου AC3 χρησιμοποιεί συμπίεση απώλειας για τη μείωση του συνολικού μεγέθους του αρχείου. Η μορφή AC3 δημιουργήθηκε από τη Dolby Laboratories και είναι συχνά η μορφή ήχου που χρησιμοποιείται σε κινηματογραφικές αίθουσες, βιντεοπαιχνίδια και DVD.

Τα αρχεία ήχου AC3 έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν ήχο surround. Έχουν ξεχωριστά κομμάτια για κάθε ένα από τα έξι ηχεία σε ρύθμιση surround ήχου. Πέντε από τα ηχεία είναι αφιερωμένα σε ένα κανονικό εύρος και ένα ηχείο είναι αφιερωμένο στην έξοδο χαμηλής συχνότητας subwoofer. Αυτό αντιστοιχεί στη ρύθμιση των παραμέτρων ήχου surround 5: 1.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AC3

Τα αρχεία AC3 μπορούν να ανοίξουν με τα προγράμματα QuickTime, Windows Media Player, MPlayer, VLC και άλλους πολυμέσων, όπως το CyberLink PowerDVD.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο AC3, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία AC3, μπορείτε να ορίσετε ένα διαφορετικό προεπιλεγμένο πρόγραμμα για τα αρχεία επέκτασης AC3.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AC3

Αρκετοί δωρεάν μετατροπείς ήχου υποστηρίζουν τη μετατροπή αρχείων AC3 σε άλλες μορφές ήχου όπως MP3, AAC , WAV , M4A και M4R .

Zamzar και FileZigZag , εργάζονται στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας. Μόλις ανεβάσετε το αρχείο AC3 σε έναν από τους ιστότοπους, επιλέξτε μια μορφή εξόδου και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο που μετατράπηκε στον υπολογιστή σας.