Συνδεδεμένα με περιορισμένη πρόσβαση σφάλματα στα Windows

Όταν ρυθμίζετε ή χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows σε δίκτυο υπολογιστών, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος που υποδεικνύει ότι ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με περιορισμένη πρόσβαση στο δίκτυο για οποιονδήποτε λόγο, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Windows Vista

Οι χρήστες των Windows Vista είδαν μερικές φορές το ακόλουθο μήνυμα λάθους που εμφανίζεται δίπλα στην καταχώρηση για την ενεργή σύνδεση τους στο παράθυρο διαλόγου "Σύνδεση σε δίκτυο": Συνδεδεμένο με Περιορισμένη πρόσβαση .

Το σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ο χρήστης η δυνατότητα να φτάσει στο Διαδίκτυο, παρόλο που ήταν ακόμα δυνατή η πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία σε άλλους πόρους σε τοπικό επίπεδο. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα σφάλμα στο αρχικό λειτουργικό σύστημα Vista που προκάλεσε σποραδικά αυτό το σφάλμα όποτε ο υπολογιστής ήταν συνδεδεμένος στο τοπικό δίκτυο σε μια διαμόρφωση γέφυρας. Αυτή η γεφυρωμένη σύνδεση θα μπορούσε να είναι μια ενσύρματη σύνδεση με έναν άλλο υπολογιστή, αλλά οι χρήστες συνήθως αντιμετώπισαν αυτό το σφάλμα από μια ασύρματη σύνδεση Wi-Fi σε έναν ευρυζωνικό δρομολογητή στο σπίτι .

Η Microsoft διορθώνει αυτό το σφάλμα στην έκδοση Service Pack 1 (SP1) Vista. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα: Μήνυμα όταν μια συσκευή σε υπολογιστή που βασίζεται στα Windows Vista χρησιμοποιεί γέφυρα δικτύου για πρόσβαση στο δίκτυο: "Συνδεδεμένη με περιορισμένη πρόσβαση"

Windows 8, Windows 8.1 και Windows 10

Ξεκινώντας από τα Windows 8, αυτό το μήνυμα σφάλματος μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη του Δικτύου των Windows αφού επιχειρήσετε να συνδεθείτε σε ένα τοπικό δίκτυο μέσω Wi-Fi: Η σύνδεση είναι περιορισμένη .

Μπορεί να προκληθεί σπανίως από τεχνικές δυσλειτουργίες είτε με τη ρύθμιση Wi-Fi στην τοπική συσκευή (πιθανότερο) είτε με προβλήματα με έναν τοπικό δρομολογητή (λιγότερο πιθανό, αλλά πιθανό, ειδικά αν περισσότερες από μία συσκευές βιώνουν ταυτόχρονα το ίδιο λάθος ). Οι χρήστες μπορούν να ακολουθήσουν αρκετές διαφορετικές διαδικασίες για να ανακτήσουν το σύστημά τους πίσω σε μια κανονική κατάσταση λειτουργίας:

  1. Αποσυνδέστε τη σύνδεση Wi-Fi στο σύστημα των Windows και συνδέστε ξανά.
  2. Απενεργοποιήστε και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά τον προσαρμογέα δικτύου για την τοπική σύνδεση Wi-Fi.
  3. Επαναφέρετε τις υπηρεσίες TCP / IP στη συσκευή των Windows χρησιμοποιώντας εντολές ' netsh ' όπως 'netsh int ip reset' (κατάλληλες για προχωρημένους χρήστες που μπορούν να εκτελέσουν αυτή τη λειτουργία πιο γρήγορα από την επανεκκίνηση).
  4. Επανεκκινήστε το σύστημα των Windows .
  5. Κάντε επανεκκίνηση του τοπικού δρομολογητή .

Αυτές οι διαδικασίες αντιμετώπισης δεν καθορίζουν τα τεχνικά προβλήματα που υποκρύπτουν. (δηλαδή, δεν εμποδίζουν το ίδιο θέμα να εμφανιστεί και πάλι αργότερα). Η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης συσκευής δικτύου σε νεότερη έκδοση, αν είναι διαθέσιμη, μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση για αυτό το πρόβλημα, αν το ζήτημα του προγράμματος οδήγησης είναι η αιτία.

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ένα παρόμοιο αλλά πιο συγκεκριμένο μήνυμα: Αυτή η σύνδεση έχει περιορισμένη ή καθόλου συνδεσιμότητα. Δεν υπάρχει πρόσβαση στο Internet .

Τόσο αυτό όσο και το άλλο σφάλμα παραπάνω ενεργοποιήθηκαν μερικές φορές όταν ο χρήστης ενημέρωσε τον υπολογιστή του από τα Windows 8 στα Windows 8.1. Η απενεργοποίηση και η επανενεργοποίηση του προσαρμογέα δικτύου των Windows ανακτά το σύστημα από αυτό το σφάλμα.