Αυτή η ζώνη ρολογιών της Apple λειτουργεί ως ιατρική καρδιά παρακολούθησης

Σύντομα ίσως μπορείτε να προσθέσετε λίγη πρόσθετη λειτουργικότητα στο Apple Watch μέσω της προσθήκης μιας νέας μπάντας ρολογιών.

Ονομάζεται Band Band, το συγκρότημα της Apple Watch λειτουργεί ως ιατρικός αναγνώστης EKG. Όταν είναι συνδεδεμένο με το Apple Watch, η ζώνη είναι σε θέση να καταγράφει ένα EKG μονής κατεύθυνσης απλά πατώντας έναν αισθητήρα στη ζώνη. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη σάρωση διαβιβάζονται έπειτα σε μια εφαρμογή στο iPhone σας, όπου μπορείτε να την αναθεωρήσετε ή να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με άλλους.

"Η μπάντα της Kardia για την Apple Watch αντιπροσωπεύει τόσο το μέλλον της προληπτικής καρδιακής υγείας όσο και την εισαγωγή της κατηγορίας Wearable MedTech", δήλωσε ο Vic Gundotra, διευθύνων σύμβουλος του AliveCor. «Αυτές οι συνδυασμένες τεχνολογίες μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχουμε προσωπικές αναφορές που παρέχουν ανάλυση, πληροφορίες και συμβουλές για τον ασθενή και τον γιατρό τους».

Το όνομα του Gundora ίσως ακούγεται γνωστό. Προηγουμένως εργάστηκε στο Google ως επικεφαλής του Google+. Εντάχθηκε στην εταιρεία πίσω από το συγκρότημα, AliveCor, το Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Εκτός από την απλή καταγραφή ενός EKG, η ζώνη ρολογιών έχει επίσης έναν ανιχνευτή κολπικής μαρμαρυγής. Αυτός ο ανιχνευτής χρησιμοποιεί τη διαδικασία αυτοματοποιημένης ανάλυσης εφαρμογών για την ανίχνευση της παρουσίας κολπικής μαρμαρυγής σε ένα EKG. Η κολπική μαρμαρυγή είναι η συνηθέστερη καρδιακή αρρυθμία και είναι η κύρια αιτία απεργιών. Επιπλέον, η μπάντα της Apple Watch έχει έναν Κανονικό ανιχνευτή, ο οποίος καθορίζει εάν ο καρδιακός σας ρυθμός και ο ρυθμός είναι φυσιολογικοί, καθώς και ένας ανιχνευτής που σας προτείνει να δώσετε στο EKG μια ακόμη δοκιμή, αν τα αποτελέσματα σας είναι λίγο κακοσχηματισμένα.

"Η προσωπική, διακριτή μπάντα Kardia είναι τέλεια κατάλληλη για το Apple Watch. Επιτρέπει στους ασθενείς να μετρήσουν και να καταγράψουν εύκολα τον καρδιακό τους ρυθμό σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς μια αίσθηση ελέγχου - η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή εμπλοκή των ασθενών στη θεραπεία χρόνιων ασθενειών ", δήλωσε ο Kevin R. Campbell, MD, FACC, Βόρεια Καρολίνα Καρδιά και αγγειακό UNC Healthcare, κλινικός καθηγητής ηλεκτροφυσιολογίας καρδιακής, Τμήμα Ιατρικής του UNC, Τμήμα Καρδιολογίας.

Προς το παρόν, το συγκρότημα Watch παρακολουθεί ακόμα την έγκριση του FDA. Η εταιρεία κυκλοφόρησε προηγουμένως έναν παρόμοιο αισθητήρα smartphone που ήταν σε θέση να αποκτήσει έγκριση FDA, οπότε το ιστορικό είναι εκεί για την επιτυχία με αυτό επίσης. Εάν λάβει έγκριση FDA, θα είναι ενδεχομένως το πρώτο αξεσουάρ της Apple Watch για να το κάνει.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία κυκλοφορίας ή πληροφορίες τιμολόγησης για τη ζώνη Apple Watch.

Η Karia δεν είναι ο μόνος τρόπος που χρησιμοποιείται το Apple Watch σε ιατρικές καταστάσεις. Οι ασθενείς με καρκίνο στο Camden του Νιου Τζέρσεϋ χρησιμοποιούν σήμερα το Apple Watch ως μέρος της θεραπείας του καρκίνου . Παρόλο που δεν χρησιμοποιείται ειδικά ως ιατρική συσκευή παρακολούθησης, το πρόγραμμα επιτρέπει στους γιατρούς να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους ασθενείς ενώ υποβάλλονται σε θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ελέγξουν γρήγορα τη γενική φυσική κατάσταση του ασθενούς. Μέσω μιας επιπλέον εφαρμογής, μπορούν επίσης να αποκτήσουν μια αίσθηση της ψυχικής κατάστασης ενός ασθενούς μέσω μιας μικρής σειράς ερωτήσεων. Όλα αυτά δίνουν στους γιατρούς μια καλή εικόνα για το πώς ο ασθενής κάνει συνολικά και πώς επηρεάζεται από μια συγκεκριμένη θεραπεία.

Μια άλλη εφαρμογή που ονομάζεται Epi Watch προσφέρει έναν τρόπο για τους ασθενείς με επιληψία να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίο η νόσος τις επηρεάζει με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν τις θεραπείες τους και θα επιτρέψουν στους γιατρούς να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της νόσου.

Η μελέτη Epi Watch, η οποία διεξάγεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, κάνει τους ασθενείς να λαμβάνουν καθημερινές έρευνες και να γράφουν εισόδους για την ασθένειά τους και προσπαθεί να τους κάνει να τεκμηριωθούν όταν έχουν κατασχέσεις και τι συμβαίνει στο σώμα τους πριν από ένα ελα. Χάρη στην παρακολούθηση καρδιακών παλμών της Apple Watch, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο, οι ερευνητές θα μπορούν να παρακολουθούν τις μεταβολές του καρδιακού ρυθμού καθώς και την κίνηση του σώματος σε ασθενείς, επιτυγχάνοντας τελικά καλύτερη κατανόηση της νόσου.