Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή σας στα Windows 7

Αποκλείστε το λογισμικό από τη χρήση της ενσωματωμένης κάμερας του υπολογιστή σας

Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες, τις οποίες οι εφαρμογές και οι ιστότοποι μπορούν να ενεργοποιήσουν από μόνοι τους, αν οι χρήστες δίνουν τις κατάλληλες άδειες. Ωστόσο, εάν η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ανησυχητική, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε εντελώς την ενσωματωμένη κάμερα στον υπολογιστή σας - για παράδειγμα, αν θέλετε να αποτρέψετε τον κακόβουλο λογισμικό από τον έλεγχο της φωτογραφικής μηχανής για να κατασκοπεύσει εσάς και το σπίτι σας.

Εάν είστε γονιός, έχετε ακόμα περισσότερους λόγους που θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερα web, και όλες αυτές έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών σας. Για παράδειγμα, τα στιγμιαία μηνύματα και οι διαδραστικοί ιστότοποι που χρησιμοποιούν φωτογραφικές μηχανές φορητών υπολογιστών δεν είναι πάντοτε φιλικοί προς το παιδί ή κατάλληλοι και ενδέχεται να αποφασίσετε ότι η απενεργοποίηση της κάμερας Web είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα παιδιά σας και την ταυτότητά τους.

Εάν έχετε μια εξωτερική κάμερα web, απενεργοποίηση είναι εξαιρετικά απλή: απλά αποσυνδέστε το καλώδιο USB που συνδέει την κάμερα με τον υπολογιστή (και αν είστε γονέας, βάλτε την κάμερα σε ασφαλές μέρος όπου το παιδί σας δεν θα το βρει) .

Η απενεργοποίηση μιας ενσωματωμένης κάμερας web δεν εμπλέκεται πολύ περισσότερο και θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν για τα Windows 7.

01 από 05

Ξεκινώντας

Λίζα Τζόνστον

Μεταβείτε στο μενού Έναρξη στην επιφάνεια εργασίας και κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου . Κάντε κλικ στο στοιχείο Υλικό και ήχος .

02 του 05

Εντοπίστε την κάμερα Web

Λίζα Τζόνστον

Κάντε κλικ στη Διαχείριση συσκευών . Από την επόμενη οθόνη, επιλέξτε Συσκευές απεικόνισης και επιλέξτε την κάμερα web από τη λίστα κάνοντας διπλό κλικ πάνω της.

03 του 05

Απενεργοποιήστε την κάμερα Web

Λίζα Τζόνστον

Κάντε κλικ στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε Απενεργοποίηση για να απενεργοποιήσετε την κάμερα web.

04 του 05

Επιβεβαίωση

Λίζα Τζόνστον

Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι όταν ερωτάτε αν πραγματικά θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερά σας.

05 του 05

Ενεργοποίηση της κάμερας Webcam σας

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου την κάμερα, απλά κάντε κλικ στο Enable (Ενεργοποίηση) στο ίδιο παράθυρο όπου απενεργοποιήσατε την κάμερα.