Πρέπει να αναβαθμίσω στα Windows 7;

Λόγοι για την αναβάθμιση σε Windows 7

Εάν εργάζεστε σε μια ξεπερασμένη έκδοση των Windows, ίσως θέλετε να κάνετε τις αναβαθμίσεις αργά και επιλέξτε να ενημερώσετε τα Windows 7 πριν δοκιμάσετε τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες εκδόσεις, όπως τα Windows 8 και 10.

Ακολουθούν μερικά σενάρια για την αναβάθμιση σε Windows 7:

Έχετε έναν υπολογιστή με Windows XP και δεν είστε βέβαιοι αν θα αναβαθμίσετε σε Windows 7 ή όχι. Τα Windows XP κυκλοφόρησαν αρχικά το 2001, η οποία είναι η εποχή των λίθων σε υπολογιστικά χρόνια. Υπάρχουν ορισμένα νέα προγράμματα τα οποία τα Windows XP δεν χειρίζονται καλά ή καθόλου. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε τα Windows XP, και αν το έχετε πάρει τόσο πολύ, οι πιθανότητες είναι ότι σας αρέσουν.

Τα Windows 7 αντικατέστησαν τα Windows XP. Δεν υπάρχει "επιτόπια αναβάθμιση" από τα Windows XP στα Windows 7. με μια "on-place" αναβάθμιση, το νέο λειτουργικό σύστημα εγκαθίσταται πάνω από το παλιό, διατηρώντας όλα τα προγράμματα και τα δεδομένα σας ανέπαφα. Για να αποκτήσετε τα Windows 7, θα πρέπει να κάνετε μια "καθαρή εγκατάσταση", δηλαδή να διαγράψετε το σκληρό σας δίσκο, να εγκαταστήσετε τα Windows 7 και να εγκαταστήσετε ξανά όλες τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων και των δεδομένων, που δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας πριν σκουπίσετε τον σκληρό σας δίσκο.

Για να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να εκτελέσει τα Windows 7, κάντε λήψη του Συμβούλου αναβάθμισης της Microsoft και εκτελέστε το στο σύστημά σας. Αν λέει ότι μπορείτε να εκτελέσετε τα Windows 7, πηγαίνετε για αυτό.

Έχετε έναν υπολογιστή με Windows Vista και δεν γνωρίζετε αν θα αναβαθμιστεί ή όχι. Αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση όλων. Λάβετε υπόψη ότι τα Windows 7 βασίζονται στα Windows Vista. είναι ουσιαστικά η επόμενη γενιά αυτού του λειτουργικού συστήματος, με πολλές φιλικές προς το χρήστη τσίμπημα. Είναι σαν να αγοράζετε το Ford Mustang του 2016 ή να προσπαθείτε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα και να φέρετε την έκδοση του 2010 - είναι βασικά η ίδια με το μοντέλο του περασμένου έτους, αλλά η εμφάνιση και η αίσθηση έχουν ενισχυθεί και βελτιωθεί.

Τα Windows 7 έχουν κάποιες ωραίες αναβαθμίσεις στα Windows Vista, γενικά snappier απόδοση, και λιγότερα ενοχλήσεις, όπως τα ατελείωτα αναδυόμενα παράθυρα που ζητούν την άδειά σας να κάνει σχεδόν οτιδήποτε. Είναι κομμένα μερικά από τα λιπαρά των Windows Vista, και την αντικατέστησε με μια καθαρότερη, καλύτερη εμφάνιση.

Εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να τρέξει τα Windows Vista, είναι σχεδόν σίγουρα σε θέση να εκτελέσει τα Windows 7, καθώς οι απαιτήσεις υλικού είναι πολύ παρόμοιες (αν και εξακολουθεί να έχει νόημα να τρέχει ο Σύμβουλος Αναβάθμισης, για να είναι ασφαλής). Τα Windows Vista προσφέρουν επίσης μια διαδρομή επιτόπιας αναβάθμισης, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα χωρίς να διαγράψετε το σκληρό σας δίσκο και να ξαναρχίσετε από το μηδέν (αν και πολλοί ειδικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η καθαρή εγκατάσταση είναι ο καλύτερος τρόπος να μετακινηθείτε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, επειδή λιγότερα προβλήματα αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.)

Εάν αισθάνεστε ότι ο υπολογιστής σας είναι πεινασμένος με τα Windows Vista, ή υπάρχουν μερικά "must-have" νέα χαρακτηριστικά που απλά δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς, είναι λογικό να μεταβείτε στα Windows 7, είτε μέσω της επιτόπιας αναβάθμισης ή καθαρή εγκατάσταση. Ωστόσο, αν έχετε εξολοθρευτεί με τα Windows Vista, το έχετε τρέξει ομαλά και εξατομικεύεστε για τις ανάγκες σας, δεν χρειάζεστε τα Windows 7. Θυμηθείτε ότι είναι οι πρώτοι ξάδελφοι - όχι πλήρεις ξέντες, ο τρόπος που τα Windows XP και τα Windows 7 είναι.