Οι καλύτερες επιλογές θέρμανσης φορητών αυτοκινήτων σας

Το καλύτερο από τα χειρότερα

Ορισμένοι πυρήνες θερμαντήρα αυτοκινήτων είναι μια απόλυτη αρκούδα να αντικαταστήσει, η οποία μπορεί να προκαλέσει φόρους εργασίας να περάσουν από τη στέγη. Κάποιοι μηχανικοί θα μπορούσαν να προσφέρουν την επιλογή απλά να παρακάμψουν τον πυρήνα του θερμαντήρα. Δεν είναι μια ιδανική λύση, αλλά μπορούμε σίγουρα να συμπαθούμε με την προσπάθεια αυτής της επιλογής όταν μια απροσδόκητη δαπάνη πέσει στην αγκαλιά σου έτσι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Εάν ο καθορισμός του πυρήνα του θερμαντήρα στο αυτοκίνητό σας δεν είναι πραγματικά εφικτός πριν αρχίσετε να φτάνετε σε κρύο, τότε μια φορητή θερμάστρα είναι μια βιώσιμη επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Αυτό που έρχεται κάτω είναι ότι ενώ ακόμη και η καλύτερη ηλεκτρική θερμάστρα αυτοκινήτων δεν πρόκειται να αντικαταστήσει σπασμένα θερμάστρα αυτοκινήτου σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγείτε γύρω από το πάγο.

Καλοριφέρ κατοικιών ως φορητοί θερμαντήρες αυτοκινήτων

Εφόσον οι θερμαντήρες οικιακών χώρων έχουν σχεδιαστεί για να θερμαίνουν σχετικά μεγάλους όγκους αέρα, είναι λογικό να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα για να θερμαίνετε ένα αυτοκίνητο. Και ενώ είναι αλήθεια ότι σχεδόν κάθε θερμαντήρας χώρου θα βγάλει αρκετή θερμότητα για να σας κάνει ζεστό ζεστό σε κανέναν χρόνο, υπάρχουν δύο πιθανά προβλήματα με αυτή τη λύση.

  1. Οι οικιακοί θερμοσίφωνες δεν είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε μικρούς, περιορισμένους χώρους. Έχουν συνήθως προειδοποιήσεις για να διατηρούν εύφλεκτα αντικείμενα (π.χ. ταπετσαρίες κλπ.) 2 πόδια, 4 πόδια, ή ακόμα πιο μακριά από το μπροστινό και το πίσω μέρος της μονάδας. Μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό, αυτό συνήθως δεν είναι επιλογή. Έτσι, ενώ ίσως να είστε απολύτως ωραία εάν δημιουργήσετε ένα θερμαντήρα χώρου στο πάτωμα του αυτοκινήτου σας, το κάνετε με δική σας ευθύνη.
  2. Το άλλο ζήτημα με τη χρήση οικιακού θερμοσίφωνα είναι η ισχύς. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν μετατροπέα που να βγάζει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει τον θερμαντήρα, και ακόμη και τότε θα μπορούσατε να τρέξετε σε μια κατάσταση όπου ο εναλλάκτης σας δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τις ηλεκτρικές θερμάστρες αυτοκινήτων

Φορητές θερμάστρες προπανίου

Αν και ορισμένοι φορητοί προθερμαντήρες είναι σχετικά ασφαλείς για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, αυτές οι συσκευές θέρμανσης έρχονται με τον εγγενή κίνδυνο είτε πυρκαγιάς είτε ασφυξίας. Οι θερμαντήρες προπανίου που βασίζονται σε ανοικτή φλόγα δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητο εξαιτίας του κινδύνου πυρκαγιάς και οι θερμαντήρες που βασίζονται σε ατελή καύση φέρουν τον κίνδυνο δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα .

Φορητές συσκευές θέρμανσης προπανίου που χρεώνονται ως ασφαλείς για χρήση σε εσωτερικούς χώρους περιλαμβάνουν συνήθως μια βαλβίδα ασφαλείας που θα ενεργοποιηθεί αν η στάθμη του οξυγόνου γίνει επικίνδυνα χαμηλή. Αυτό το καθιστά σχετικά ασφαλές για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, αλλά ακόμα δεν θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε ένα στο αυτοκίνητό σας ενώ οδηγείτε.

Δείτε περισσότερα για το γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε θερμαντήρα προπανίου σε ένα αυτοκίνητο .

Φορητές θερμάστρες αυτοκινήτου 12V

Η καλύτερη, ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για τον θερμαντήρα εργοστασίου σας είναι ένας θερμαντήρας 12V ειδικά σχεδιασμένος για χρήση σε αυτοκίνητα. Ωστόσο, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι αυτά που έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με τον αναπτήρα σας δεν θα βγάζουν αρκετή θερμότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα εξαρτήματα που είναι συνδεδεμένα στη θήκη του αναπτήρα τσιγάρων μπορούν να τραβήξουν μόνο τόση ένταση (συνήθως 10 ή 15 αμπέρ) χωρίς να φυσούν μια ασφάλεια. (Διαβάστε τις ασφάλειες των αναπτήρων τσιγάρων .)

Μεγαλύτερες θερμαντικές συσκευές αυτοκινήτου 12V πρέπει να συνδέονται απευθείας με την μπαταρία (συνήθως με ασφάλεια εσωτερικού χώρου για ασφάλεια) προκειμένου να αντλούν αρκετή ενέργεια για να εξουδετερώσουν το είδος της θερμότητας που χρειάζεστε κατά τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Όσον αφορά το πόσο καλά λειτουργούν αυτά τα θερμαντικά σώματα , τα χιλιόμετρα σας θα ποικίλουν. Συνήθως δεν εξουδετερώνουν τη θερμότητα του εργοστασίου, αλλά εάν μετριάσετε τις προσδοκίες σας, δεν θα πρέπει να είστε απογοητευμένοι. Φυσικά, πρέπει ακόμα να σκεφτείτε πόση δύναμη αντλεί η θερμάστρα. Εάν ο εναλλάκτης σας δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει την εργασία, ίσως να είστε καλύτεροι απλά εξοικονομώντας αρκετά χρήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα σωστά.

Δείτε περισσότερα για: Επιλέγοντας το σωστό θερμαντήρα αυτοκινήτου 12 Volt

Η κατώτατη γραμμή: Φορητές θερμαντήρες αυτοκινήτων δεν είναι πραγματικές αντικαταστάσεις

Η άσχημη αλήθεια είναι ότι ενώ υπάρχουν μερικές φορητές επιλογές θέρμανσης αυτοκινήτων που μπορούν να σας πάρουν, ανάλογα με ακριβώς τι περιμένετε από μια τέτοια συσκευή, καμία φορητή ηλεκτρική θερμάστρα ποτέ δεν θα αντικαταστήσει πραγματικά το εργοστάσιο θέρμανσης σας.

Εάν τα χρήματα είναι ένα ζήτημα στο σημείο όπου ο θερμαντικός πυρήνας σας είναι απαγορευτικά ακριβό για την πρόσβαση και την αντικατάσταση, τότε υπάρχουν πραγματικές αντικαταστάσεις θερμαντήρα αυτοκινήτων που τρυπάνι πραγματικά στο αυτοκίνητο ή το σύστημα ψύξης του φορτηγού σας, αλλά είναι και οι δύο πιο ακριβά για την αγορά και απαιτούν κάποια πραγματική εργασίες εγκατάστασης.

Από την άλλη πλευρά, αν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε το ψύχωμα μακριά πριν ή κατά τη διάρκεια του δίσκου σας, τότε ένας θερμαντήρας χώρου σε ένα χρονοδιακόπτη ή ένα αδύναμο θερμαντήρα 12V μπορεί να σας περάσει από το χειρότερο χειμώνα. Ακριβώς σιγουρευτείτε ότι πρέπει να συνδέσετε πρώτα.