Επιλογή θερμαντήρα αυτοκινήτου 12 Volt

Για να επιλέξετε το σωστό θερμοσίφωνα 12 βολτ , υπάρχουν μερικές εύκολες ερωτήσεις που μπορείτε να αναρωτηθείτε. Αυτές οι ερωτήσεις θα εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον θερμαντήρα, ο οποίος θα σας επιτρέψει να επιλέξετε αν θα αγοράσετε έναν θερμαντήρα αυτοκινήτου με 12 βολτ ή μεγαλύτερη, σκληρή ενσύρματη μονάδα (ή εάν μια κανονική θέρμανση χώρου 120V είναι μια καλύτερη ιδέα . Επίσης, θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποιο είδος θερμαντήρα θα επιλέξετε, πόση ισχύ θα χρειαστείτε για να πετύχετε τη δουλειά και εάν θα χρειαστεί πραγματικά μια πραγματική αντικατάσταση του θερμαντήρα αυτοκινήτου που θα βυθιστεί στο σύστημα ψύξης.

Πότε θα χρησιμοποιήσετε τον θερμαντήρα;

Το πιο σημαντικό ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσετε αφορά το πώς και πότε θα χρησιμοποιηθεί ο θερμαντήρας. Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τη χρήση θερμαντήρα αυτοκινήτου 12 βολτ, και ο καθένας απαιτεί μια ελαφρώς διαφορετική λύση. Για παράδειγμα, ένας θερμαντήρας αυτοκινήτου 12V μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση ενός δυσλειτουργικού συστήματος θέρμανσης εργοστασίου όταν λειτουργεί ο κινητήρας. Ωστόσο, ένας θερμαντήρας 12 Volt δεν είναι η σωστή επιλογή για τη θέρμανση ενός αυτοκινήτου όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί.

Πώς θα χρησιμοποιηθεί ο θερμαντήρας;

  1. Για να θερμαίνετε το αυτοκίνητο όταν λειτουργεί ο κινητήρας.
  2. Για να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ πριν ξεκινήσετε το αυτοκίνητο.
  3. Για να θερμάνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου πριν τον οδηγήσετε.

Αντικατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης εργοστασιακής δυσλειτουργίας

Αν σχεδιάζετε μόνο να χρησιμοποιείτε θερμαντήρα αυτοκινήτου 12 V όταν ο κινητήρας του οχήματος σας λειτουργεί, τότε είστε στο σωστό δρόμο. Δεδομένου ότι ο κινητήρας λειτουργεί, μπορείτε να εκτελέσετε με ασφάλεια τον θερμαντήρα χωρίς να αποστραγγίσετε την μπαταρία. Αυτός είναι ο μόνος εφικτός τρόπος για τη χρήση θερμαντήρα 12 βολτ σε ένα αυτοκίνητο και είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα θερμαντήρα ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως άμεση αντικατάσταση ενός δυσλειτουργικού συστήματος θέρμανσης στο εργοστάσιο.

Σε αντίθεση με τα εργοστασιακά συστήματα, τα οποία βασίζονται σε ζεστό ψυκτικό από τον κινητήρα, ένας θερμαντήρας 12 Volt θα παρέχει θερμότητα τη στιγμή που το ενεργοποιείτε. Ωστόσο, θα αντλήσει πολύ περισσότερη ισχύ από το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος από ένα εργοστασιακό σύστημα που απαιτεί μόνο ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του κινητήρα του ανεμιστήρα. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι καμία θερμάστρα 12 βολτ θα παρέχει την ίδια ποσότητα θερμότητας με τη θερμάστρα του εργοστασίου σας .

Αν αυτό είναι αυτό που ακολουθείτε, τότε θα είστε πιο ευχαριστημένοι με μια γενική αντικατάσταση θερμαντήρα αυτοκινήτου που βάζει το σύστημα ψύξης και αντικαθιστά το εργοστάσιο.

Εκκίνηση θερμαντικών συσκευών 12 Volt με τον κινητήρα σβηστό

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη θερμάστρα σας για να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ ή να θερμάνετε το αυτοκίνητο με τον κινητήρα σβηστό, τότε ένα θερμαντήρα αυτοκινήτου 12 volt πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι μια πολύ καλή ιδέα. Εκτός αν εκκινήσετε τον κινητήρα ενώ λειτουργεί ο θερμαντήρας, η μπαταρία μπορεί να στραγγίσει στο σημείο όπου ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει. Σε αυτή την περίπτωση, ένας θερμαντήρας με μπαταρία μπορεί να κάνει το τέχνασμα για απόψυξη και ένας θερμοσίφωνας με ενσωματωμένο αυτοκίνητο που λειτουργεί με 120v θα ταιριάζει στους σκοπούς σας για να θερμάνετε το όχημα.

Δείτε περισσότερα για: Ποιο είναι το καλύτερο φορητό θερμαντήρα αυτοκινήτου ;

Υπάρχουν κίνδυνοι πυρκαγιάς;

Η επόμενη ερώτηση που σας απασχολεί αφορά το ζήτημα των κινδύνων πυρκαγιάς, οι οποίοι κατά κανόνα προέρχονται από καύσιμα μέσα στο αυτοκίνητό σας. Οτιδήποτε, από τα χαλαρά χαρτιά μέχρι την ταπετσαρία που δεν είναι επιβραδυντικό φλόγας, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς, οπότε είναι σημαντικό να εξετάσετε το χώρο με τον οποίο εργάζεστε πριν επιλέξετε μια θερμαντική συσκευή αυτοκινήτου 12 volt. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε στενά σπίτια, σε αντίθεση με τους οικιακούς θερμοσίφωνες, αλλά κάθε αυτοκίνητο είναι διαφορετικό.

Αν δεν υπάρχουν κίνδυνοι καύσης στο αυτοκίνητό σας ή μπορείτε να τοποθετήσετε έναν θερμαντήρα σε ασφαλή απόσταση από τυχόν πιθανούς κινδύνους, τότε έχετε περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερη κυριαρχία στις επιλογές σας. Εντούτοις, είστε καλύτερα με ένα πετρέλαιο γεμάτο θερμάστρα εάν υπάρχει οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τους κινδύνους καύσης. Αυτές οι συσκευές θέρμανσης χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν, αλλά το εμπόριο είναι ότι δεν δημιουργούν τον ίδιο τύπο κινδύνων καύσης που βλέπετε με άλλους τύπους θερμαντήρων.

Ακτινοβολούμενες έναντι Convective 12 Volt θερμάστρες αυτοκινήτων

Οι δύο κύριοι τύποι θερμαντήρων αυτοκινήτου 12 βολτ είναι ακτινοβολίας και ακτινοβολίας και ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι θερμαντήρες με πετρέλαιο εμπίπτουν στην κατηγορία των αγωγών και είναι οι πιο ασφαλείς για χρήση σε αυτοκίνητα, φορτηγά, οχήματα αναψυχής και άλλους στενούς χώρους.

Οι θερμαινόμενοι θερμοσίφωνες όπως οι μονάδες που είναι γεμάτοι με πετρέλαιο μεταφέρουν θερμότητα στον περιβάλλοντα αέρα, ο οποίος έπειτα αυξάνεται λόγω του ότι ο θερμός αέρας είναι λιγότερο πυκνός από τον κρύο αέρα. Αυτό αναγκάζει τον κρύο αέρα να βυθιστεί για να γεμίσει το κενό, το οποίο με τη σειρά του ανεβαίνει και τραβάει πιο κρύο αέρα. Αυτός ο κύκλος αναφέρεται ως μεταφορά, όπου προέρχεται το όνομα αυτού του τύπου θερμαντήρα. Δεδομένου ότι η μεταφορά βασίζεται σε κλειστό όγκο αέρα, οι θερμαντήρες λειτουργούν καλά σε οχήματα που είναι σφραγισμένα.

Αν και οι συμπιεστικοί θερμαντήρες που είναι γεμάτοι με πετρέλαιο είναι σχετικά ασφαλείς για χρήση σε περιορισμένους χώρους, μερικοί θερμαντήρες μεταφοράς χρησιμοποιούν θερμαντικά στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους καύσης.

Οι ακτινοβολούμενες θερμάστρες χρησιμοποιούν επίσης θερμαντικά στοιχεία, αλλά δεν θερμαίνουν τον αέρα γύρω τους. Αντ 'αυτού, αυτά τα θερμαντικά στοιχεία εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Όταν αυτή η υπέρυθρη ακτινοβολία χτυπά μια επιφάνεια ενός αντικειμένου, προκαλεί το θερμότερο αντικείμενο. Αυτό κάνει τους θερμαντήρες ακτινοβολίας εξαιρετικό στην παροχή θερμότητας σε περιβάλλον με χαμηλή μόνωση όπως τα αυτοκίνητα, αλλά σημαίνει επίσης ότι δεν θα θερμαίνουν πραγματικά τον αέρα μέσα στο αυτοκίνητό σας. Ορισμένοι θερμαντήρες με ακτινοβολία είναι επίσης επικίνδυνοι για χρήση σε στενά περιορισμένους χώρους λόγω των κινδύνων καύσης που δημιουργούν τα θερμαντικά τους στοιχεία.