Έχοντας ένα κλειδί FOB σημαίνει ότι έχετε ένα σύστημα ασφαλείας;

Μήπως ένα κλειδί fob σημαίνει σίγουρα ότι έχετε ένα σύστημα συναγερμού αυτοκινήτου;

Ενώ σχεδόν κάθε σύστημα ασφαλείας αυτοκινήτων έρχεται με κάποιο τύπο κλειδιού fob (ή ενσωμάτωση smartphone μέσω τηλεματικής ), το γεγονός ότι το αυτοκίνητό σας έχει ένα κλειδί fob δεν σημαίνει απαραίτητα ότι διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού. Ωστόσο, υπάρχουν δύο γρήγοροι τρόποι να το πείτε.

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι ότι αν το fob είναι aftermarket, τότε σχεδόν σίγουρα ήρθε με ένα σύστημα συναγερμού. Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα με fobs δεν διαθέτουν συναγερμούς αν και μπορεί να έχουν διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε όλα τα έγγραφα που έχετε λάβει όταν αγοράσατε το αυτοκίνητο για το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη και οποιαδήποτε τεκμηρίωση σχετικά με εξαρτήματα aftermarket.

Εντοπισμός Συστημάτων και Χαρακτηριστικών Ασφαλείας μετά την αγορά

Εάν αγοράσατε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που ήρθε με ένα κλειδί fob μετά την αγορά, τότε είναι αρκετά καλό στοίχημα ότι είναι συνδεδεμένο με κάποιο είδος συστήματος ασφαλείας. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτή. Οι κλειδαριές τύπου κλειδιού χρησιμοποιούνται συνήθως για την ενεργοποίηση και τον αφοπλισμό των συστημάτων ασφαλείας, το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών και την ενεργοποίηση απομακρυσμένων εκκινητών . Ορισμένα συστήματα ασφαλείας μετά την πώληση συνδυάζουν και τις τρεις λειτουργίες σε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ένα μόνο κλειδί fob, αλλά είναι επίσης δυνατό να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ξεχωριστά και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Με αυτό κατά νου, εξετάζοντας το κλειδί fob σας και ρίχνοντας μια ματιά κάτω από την κουκούλα θα αποκαλύψει τυπικά σε τι είδους κατάσταση έχετε να αντιμετωπίσουμε. Εάν το κλειδί FOB έχει μόνο δύο κουμπιά, και το μόνο που κάνουν είναι να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες, τότε το αυτοκίνητό σας έχει πιθανώς κλειδαριές πόρτας μετά την αγορά και τίποτα άλλο. Εάν το πλήκτρο κλειδιού έχει ένα άλλο κουμπί το οποίο προκαλεί την κοπή της κόρνας όταν τον σπρώχνετε ή εάν το κέρατο χτυπά όταν πιέζετε το κουμπί κλειδώματος της πόρτας, μπορεί να έχετε συναγερμό αυτοκινήτου ή μπορεί απλά να σχεδιαστεί για να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι έχετε ένα συναγερμό.

Απλά ανοίγοντας το καπό του αυτοκινήτου σας και κοιτάζοντας γύρω, συνήθως θα αποκαλύπτεται το αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού μετά την αγορά . Η σειρήνα είναι το πιο προφανές συστατικό και είναι σχεδόν πάντα τοποθετημένο στο χώρο του κινητήρα, γι 'αυτό θα ψάχνετε. Εάν μπορείτε να εντοπίσετε μια σειρήνα, τότε μπορείτε να την εξετάσετε - ή να αναζητήσετε το πλαίσιο ελέγχου - για να αποκτήσετε το σήμα του συστήματος συναγερμού και να αναζητήσετε την τεκμηρίωση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του.

Προσδιορισμός συστημάτων και δυνατοτήτων ασφαλείας OEM

Τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα έρχονται με κλειδαριές κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το όχημα έχει επίσης ένα σύστημα ασφαλείας, πόσο μάλλον ένα συναγερμό. Τα συστήματα συναγερμού OEM είναι σχετικά σπάνια, οπότε αν ενδιαφέρεστε για ένα λειτουργικό σύστημα συναγερμού για οποιονδήποτε λόγο, θα θελήσετε να κάνετε μια μικρή έρευνα αντί να υποθέσετε ότι είστε έτοιμοι. Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη θέση που βλέπετε είναι το εγχειρίδιο του κατόχου σας.

Εάν το αυτοκίνητο ήρθε με ένα πραγματικό σύστημα συναγερμού, ή αν ήταν ακόμα μια επιλογή, τότε το εγχειρίδιο θα πει. Αν δεν μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο, τότε ίσως θελήσετε να διαβάσετε τον αριθμό αναγνώρισης του οχήματος (VIN) και να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο. Θα πρέπει να είναι σε θέση να καθορίσουν ποιες επιλογές προήλθε από το VIN από το όχημα.

Αν και οι συναγερμοί OEM είναι σχετικά σπάνιοι, πολλά καινούργια οχήματα είναι εξοπλισμένα με μια ποικιλία χαρακτηριστικών ασφαλείας. Για παράδειγμα, αν το κλειδί σας είναι ικανό να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες και έχει ένα άλλο κουμπί που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε τον κινητήρα εξ αποστάσεως, μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο είδος χαρακτηριστικού ασφάλειας που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την κλοπή. Για παράδειγμα, μπορεί να έχει μια αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης, η οποία σβήνει τον κινητήρα, αν το όχημα εξέρχεται από το εύρος του πλήκτρου του πληκτρολογίου. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι στην πραγματικότητα παράνομο να χρησιμοποιείτε απομακρυσμένο εκκινητή χωρίς αυτό το είδος λειτουργικότητας.

Φυσικά, ορισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας δεν απαιτούν καθόλου κλειδιά. Για παράδειγμα, είναι εξ ολοκλήρου πιθανό να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με LoJack , το οποίο είναι ένα σύστημα παρακολούθησης οχημάτων που δεν έχει καμία χρήση για ένα κλειδί fob και ορισμένα συστήματα τηλεματικής OEM περιλαμβάνουν επίσης διάφορες λειτουργίες εντοπισμού και απενεργοποίησης που δεν συνδέονται ούτε με ένα fob.

Συστήματα ασφαλείας OEM και Aftermarket Security και Key Fobs

Σε κάθε περίπτωση, το απλό γεγονός ότι το αυτοκίνητό σας έχει ένα κλειδί fob δεν σας λέει πραγματικά τίποτα εκτός από ότι έχει ένα κλειδί fob. Ο καθορισμός του εάν είναι δευτερογενής αγορά ή ΚΑΕ θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι έχετε να κάνετε, καθώς απλά πιέζετε τα κουμπιά για να δείτε τι κάνουν.

Φυσικά, τα πράγματα θα απλοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό εάν μπορείτε να εντοπίσετε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας, να μιλήσετε με ένα χρήσιμο αντιπρόσωπο ή να αποκτήσετε το μοντέλο οποιασδήποτε μονάδας aftermarket για να τα διερευνήσετε περαιτέρω.