Πώς να αποκλείσετε έναν αποστολέα από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Mail

Μπορείτε να έχετε το Outlook Mail στον ιστό αυτόματα να αποκλείει ή να διαγράφει μηνύματα από ορισμένους, ανεπιθύμητους αποστολείς.

Δεν είναι ανεπιθύμητο και δεν επιθυμείτε - αλλά μπορεί να σταματήσει;

Τα περισσότερα μηνύματα είναι ευπρόσδεκτα μερικά είναι spam. Μερικά μηνύματα όμως δεν είναι ούτε χαμένα ούτε ευπρόσδεκτα: το ενημερωτικό δελτίο που στέλνει σε μια διεύθυνση που δεν θυμάστε και των οποίων οι αποστολές δεν φαίνονται να σβήνουν, αυτός ο μυστηριώδης αποστολέας που πάντα προωθεί σε περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους - ή η αυτόματη απάντηση που δεν αναγνώσατε ποτέ αυτό, ευτυχώς πρέπει να ειπωθεί, προέρχεται από μια ειδική διεύθυνση.

Στο Outlook Mail στο Web και στο Outlook.com , μπορείτε να τα αποκλείσετε εύκολα και να αποφύγετε μελλοντικά μηνύματα από τους αποστολείς χωρίς προσπάθεια.

Αν έχετε πριν από σας στην οθόνη ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση που θέλετε να μπλοκάρει, το Outlook.com καθιστά τις τοποθετήσεις τους στη λίστα των ανεπιθύμητων αποστολέων ιδιαίτερα απλή. Η χειροκίνητη δέσμευση οποιασδήποτε διεύθυνσης - ή ολόκληρων τομέων - δεν είναι πολύ περισσότερη δουλειά.

Αποκλείστε γρήγορα έναν αποστολέα μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Mail στον Ιστό

Για να ρυθμίσετε γρήγορα έναν κανόνα στο Outlook Mail στον ιστό που διαγράφει όλα τα μηνύματα από έναν αποστολέα (και αφαιρέστε όλα τα τρέχοντα μηνύματα από τον ίδιο αποστολέα επίσης):

  1. Ανοίξτε ένα μήνυμα από τον αποστολέα που θέλετε να αποκλείσετε.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Sweep στο Outlook Mail στη γραμμή εργαλείων του Web.
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχετε Διαγραφή όλων των μηνυμάτων από το φάκελο Εισερχόμενα και ότι τυχόν μελλοντικά μηνύματα έχουν επιλεγεί στο φύλλο που εμφανίστηκε.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Sweep .
  5. Τώρα κάντε κλικ στο OK .

Το Outlook.com θα μεταφέρει όλα τα μηνύματα από τη διεύθυνση (ή τις διευθύνσεις) στον τρέχοντα φάκελο (αλλά όχι σε άλλους φακέλους - πχ. Στον φάκελο αρχειοθέτησης, αν βρίσκεστε στα Εισερχόμενα ) στο φάκελο " Διαγραμμένα " και να προσθέσετε τον αποστολέα ή τους αποστολείς στη λίστα σας αποκλεισμένων αποστολέων.

Αποκλείστε γρήγορα έναν αποστολέα μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.com

Για να διαγράψετε όλα τα μηνύματα από έναν αποστολέα στα εισερχόμενα του Outlook.com (ή άλλο φάκελο) και να τα προσθέσετε στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων:

  1. Ανοίξτε ένα μήνυμα από τον αποστολέα που θέλετε να αποκλείσετε στο Outlook.com.
    • Μπορείτε επίσης να το ελέγξετε στη λίστα μηνυμάτων χωρίς άνοιγμα. Εάν ελέγξετε περισσότερα από ένα μηνύματα, το Outlook.com θα σας επιτρέψει να αποκλείσετε όλους τους αποστολείς τους με μία κίνηση.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Sweep στη γραμμή εργαλείων.
  3. Επιλέξτε Διαγραφή όλων από ... από το μενού που εμφανίζεται.
    • Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα του αποστολέα στη λίστα μηνυμάτων, να περιμένετε να εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος και να επιλέξετε Διαγραφή όλων από ... από αυτό.
  4. Βεβαιωθείτε ότι έχει επίσης επιλεγεί το μπλοκ μελλοντικών μηνυμάτων .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή όλων .

Το Outlook.com θα μεταφέρει όλα τα μηνύματα από τη διεύθυνση (ή τις διευθύνσεις) στον τρέχοντα φάκελο (αλλά όχι σε άλλους φακέλους - πχ. Στον φάκελο αρχειοθέτησης, αν βρίσκεστε στα Εισερχόμενα ) στο φάκελο " Διαγραμμένα " και να προσθέσετε τον αποστολέα ή τους αποστολείς στη λίστα σας αποκλεισμένων αποστολέων.

Αποκλείστε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Mail στον ιστό

Για να προσθέσετε μια διεύθυνση ή ένα όνομα τομέα στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων του Outlook.com (χωρίς ένα μήνυμα από τον πιθανό αποστολέα στο χέρι):

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ) στη γραμμή εργαλείων του Outlook Mail.
  2. Επιλέξτε Επιλογές στο μενού που εμφανίστηκε.
  3. Ανοίξτε την αλληλογραφία | Junk email | Κατηγορία αποκλεισμένων αποστολέων .
  4. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση που θέλετε να μπλοκάρει Εισάγετε έναν αποστολέα ή έναν τομέα εδώ .
    • Για να αποκλείσετε αλληλογραφία από όλες τις διευθύνσεις ενός τομέα, εισαγάγετε μόνο το όνομα τομέα - συνήθως αυτό που ακολουθεί '@' σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
      1. Η προσθήκη του "example.com" στη λίστα, για παράδειγμα, θα μπλοκάρει μηνύματα από το "me@example.com" καθώς και από το "you@example.com" και άλλες διευθύνσεις που λήγουν στο "@ example.com".
    • Σημειώστε ότι πρέπει να αποκλείσετε ξεχωριστά τους υποτομείς. Το "example.com" δεν αποκλείει μηνύματα από το "she@location.example.com".
    • Ορισμένοι τομείς (όπως το "aol.com") απαγορεύονται να αποκλειστούν εξ ολοκλήρου στο Outlook Mail στον ιστό.
  5. Κάντε κλικ στο + .

Αποκλείστε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.com

Για να προσθέσετε μια διεύθυνση ή ένα όνομα τομέα στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων του Outlook.com (χωρίς ένα μήνυμα από τον πιθανό αποστολέα στο χέρι):

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ) στη γραμμή εργαλείων του Outlook.com.
  2. Επιλέξτε ΕπιλογέςΠερισσότερες ρυθμίσεις αλληλογραφίας ) από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο Ασφαλείς και αποκλεισμένοι αποστολείς στην ενότητα Αποτροπή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποκλεισμένοι αποστολείς .
  5. Καταχωρίστε την ανεπιθύμητη διεύθυνση ή το όνομα τομέα που θέλετε να αποκλείσετε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον τομέα αποκλεισμού:
    • Δείτε παρακάτω εάν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος λέγοντας ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε αυτό το στοιχείο σε αυτήν τη λίστα επειδή θα επηρεάσει μεγάλο αριθμό μηνυμάτων ή σημαντικές ειδοποιήσεις. ή, πιο επιμελώς, ο τομέας αυτός δεν μπορεί να προστεθεί στη λίστα δεσμευμένων αποστολέων. προσπαθώντας να αποκλείσετε έναν τομέα.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη στη λίστα >> .

Τι συμβαίνει με τα μηνύματα από Αποκλεισμένους αποστολείς

Τα μηνύματα από τους αποστολείς στη λίστα αποκλεισμένων αποστολέων θα απορριφθούν χωρίς προειδοποίηση. Ούτε εσείς ούτε ο αποστολέας θα ειδοποιηθείτε και τα μηνύματα δεν θα εμφανίζονται στους φακέλους που έχετε διαγράψει ή ανεπιθύμητα .

& # 34; Block & # 34; Domains - Ακόμη και εκείνοι που αποκλείστηκαν από το μπλοκάρισμα - στο Outlook.com

Για να μετακινήσετε το Outlook.com στον Κάδο απορριμμάτων όλα τα μηνύματα από οποιοδήποτε τομέα:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι ρυθμίσεων ( ) στο Outlook.com.
  2. Επιλέξτε Διαχείριση κανόνων από το μενού που εμφανίστηκε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Νέες (New) σύμφωνα με τους κανόνες για την ταξινόμηση νέων μηνυμάτων
  4. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Sender contains is selected (Επιλογή αποστολέα) έχει επιλεγεί στο πλαίσιο Όταν ένα email αντιστοιχεί .
  5. Εισαγάγετε, με εισαγωγικά, τον τομέα που θέλετε να αποκλείσετε από το όνομα "user@example.com" Ή όνομα .
    • Για να διαγράψετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον τομέα "example.com" (συμπεριλαμβανομένων όλων των υποτομέων όπως "my.example.com"), πληκτρολογήστε "example.com", για παράδειγμα. περιλαμβάνουν τα εσωτερικά εισαγωγικά.
    • Σημειώστε ότι δεν μπορείτε να αποκλείσετε έναν τομέα χωρίς να συμπεριλάβετε υποτομείς.
  6. Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Διαγραφή είναι επιλεγμένη κάτω από την επιλογή Να κάνετε τα εξής .
    • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Μετακίνηση σε , φυσικά, και να συλλέξετε τα "αποκλεισμένα" μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν συγκεκριμένο φάκελο εκτός από το Διαγραμμένο .
  7. Κάντε κλικ στο Δημιουργία κανόνα .

Αποκλεισμός αποστολέων και τομέων για αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Σημειώστε ότι το κλείδωμα συγκεκριμένων αποστολέων ή τομέων δεν είναι συνήθως ένας τρόπος να σταματήσετε τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το spam έρχεται σπάνια δύο φορές από την ίδια διεύθυνση.

Για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, είναι καλύτερο να αναφέρετε μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που τα καταλήγουν στα εισερχόμενα του Outlook.com. Αυτό θα διδάξει τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας να αναγνωρίζουν - και να φιλτράρουν - παρόμοια μηνύματα στο μέλλον. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε απάτες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" , φυσικά.

(Δοκιμασμένο με το Outlook Mail στον ιστό και στο Outlook.com)