Τρόπος προσθήκης και επεξεργασίας συνδέσμων σε έγγραφα του Word

Το Microsoft Word χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παραδοσιακών εγγράφων επεξεργασίας κειμένου, αλλά σας επιτρέπει επίσης να εργάζεστε με υπερσυνδέσμους και κώδικα HTML που χρησιμοποιούνται σε ιστότοπους. Οι υπερσύνδεσμοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι να συμπεριληφθούν σε ορισμένα έγγραφα, στη σύνδεση με πηγές ή σε πρόσθετες πληροφορίες που σχετίζονται με το έγγραφο.

Τα ενσωματωμένα εργαλεία του Word που διευκολύνουν την εργασία με τους υπερσυνδέσμους.

Εισαγωγή συνδέσμων

Αν θέλετε να συνδεθείτε με άλλα έγγραφα ή ιστοσελίδες από το έγγραφό σας του Word, μπορείτε να το κάνετε αρκετά εύκολα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εισαγάγετε μια υπερ-σύνδεση στο έγγραφο του Word.

  1. Επιλέξτε το κείμενο στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε την υπερ-σύνδεση. Αυτό μπορεί να είναι το κείμενο μιας διεύθυνσης URL, μιας μόνο λέξης, μιας φράσης, μιας φράσης και ακόμη και μιας παραγράφου.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο κείμενο και επιλέξτε Υπερ-σύνδεση ... από το μενού περιβάλλοντος. Αυτό ανοίγει το παράθυρο Εισαγωγή υπερσύνδεσης.
  3. Στο πεδίο "Σύνδεση με", πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του εγγράφου ή του ιστότοπου με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Για τους ιστοτόπους, ο σύνδεσμος πρέπει να προηγείται από το "http: //"
    1. Το πεδίο "Εμφάνιση" θα περιλαμβάνει το κείμενο που επιλέξατε στο βήμα 1. Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το κείμενο εδώ αν θέλετε.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή .

Το επιλεγμένο κείμενο θα εμφανιστεί τώρα ως υπερσύνδεσμος στον οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να ανοίξετε το συνδεδεμένο έγγραφο ή ιστότοπο.

Αφαίρεση υπερσυνδέσμων

Όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση Web στο Word (επίσης γνωστή ως διεύθυνση URL), εισάγει αυτόματα έναν σύνδεσμο υπερσύνδεσης στον ιστότοπο. Αυτό είναι πρακτικό εάν διανέμετε έγγραφα ηλεκτρονικά, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν εκτυπώνετε έγγραφα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να καταργήσετε αυτόματες υπερ-συνδέσεις:

Word 2007, 2010 και 2016

  1. Κάντε δεξί κλικ στο συνδεδεμένο κείμενο ή διεύθυνση URL.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση υπερσύνδεσης στο μενού περιβάλλοντος.

Word for Mac

  1. Κάντε δεξί κλικ στο συνδεδεμένο αντίγραφο ή διεύθυνση URL.
  2. Στο μενού περιβάλλοντος, μετακινήστε το ποντίκι σας κάτω στην υπερ-σύνδεση . Ένα δευτερεύον μενού θα μετακινηθεί προς τα έξω.
  3. Επιλέξτε Επεξεργασία υπερσύνδεσης ...
  4. Στο κάτω μέρος του παραθύρου Επεξεργασία υπερσύνδεσης, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση σύνδεσης .

Η υπερ-σύνδεση απομακρύνεται από το κείμενο.

Επεξεργασία υπερσυνδέσμων

Αφού εισαγάγετε μια υπερ-σύνδεση σε ένα έγγραφο του Word, ίσως χρειαστεί να την αλλάξετε. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση και το κείμενο της οθόνης για έναν σύνδεσμο σε ένα έγγραφο του Word. Και χρειάζονται μόνο μερικά απλά βήματα.

Word 2007, 2010 και 2016

  1. Κάντε δεξί κλικ στο συνδεδεμένο κείμενο ή διεύθυνση URL.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία υπερσύνδεσης ... στο μενού περιβάλλοντος.
  3. Στο παράθυρο Επεξεργασία υπερσύνδεσης, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο κείμενο του συνδέσμου στο πεδίο "Κείμενο για προβολή". Αν χρειάζεται να αλλάξετε τη διεύθυνση URL του ίδιου του συνδέσμου, επεξεργαστείτε τη διεύθυνση URL που εμφανίζεται στο πεδίο "Διεύθυνση".

Word for Mac

Περισσότερα σχετικά με την επεξεργασία υπερσυνδέσμων

Όταν εργάζεστε με το παράθυρο Επεξεργασία υπερσύνδεσης, θα δείτε περισσότερες διαθέσιμες λειτουργίες:

Υπάρχον αρχείο ή ιστοσελίδα: Αυτή η καρτέλα έχει επιλεγεί από προεπιλογή όταν ανοίγετε το παράθυρο Επεξεργασία υπερσύνδεσης. Αυτό εμφανίζει το κείμενο που εμφανίζεται για την υπερ-σύνδεση και τη διεύθυνση URL αυτής της υπερ-σύνδεσης. Στη μέση του παραθύρου, θα δείτε τρεις καρτέλες.

Σελίδα σε αυτό το έγγραφο: Αυτή η καρτέλα θα εμφανίζει ενότητες και σελιδοδείκτες που περιέχονται στο τρέχον έγγραφο. Χρησιμοποιήστε αυτό για σύνδεση σε συγκεκριμένες θέσεις εντός του τρέχοντος εγγράφου.

Δημιουργία νέου εγγράφου: Αυτή η καρτέλα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο οποίο θα συνδεθεί ο σύνδεσμός σας. Αυτό είναι χρήσιμο αν δημιουργείτε μια σειρά εγγράφων αλλά δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη το έγγραφο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Μπορείτε να ορίσετε το όνομα του νέου εγγράφου στο πεδίο με την ετικέτα.

Αν δεν θέλετε να επεξεργαστείτε το νέο έγγραφο που δημιουργείτε από εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή "Επεξεργασία νέου εγγράφου αργότερα".

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο που θα δημιουργήσει ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε αυτόν και θα συμπληρώσει μερικά από τα πεδία των νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θέλετε να σταλεί το νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ορίστε το θέμα που θα εμφανιστεί στο νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συμπληρώνοντας τα κατάλληλα πεδία.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει αυτήν τη λειτουργία πρόσφατα για άλλους συνδέσμους, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε σε αυτές θα εμφανίζονται στη θυρίδα "Πρόσφατα χρησιμοποιημένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου". Αυτά μπορούν να επιλεγούν για να πληκτρολογήσετε γρήγορα το πεδίο διεύθυνσης.

Μετατρέψτε το έγγραφό σας σε μια ιστοσελίδα

Το Word δεν είναι το ιδανικό πρόγραμμα για τη μορφοποίηση ή τη δημιουργία ιστοσελίδων. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Word για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα βασισμένη στο έγγραφο σας .

Το έγγραφο HTML που προκύπτει μπορεί να έχει πολλές εξωγενείς ετικέτες HTML που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να φουσκώνουν το έγγραφό σας. Αφού δημιουργήσετε το έγγραφο HTML, μάθετε πώς μπορείτε να καταργήσετε εξωτερικές ετικέτες από ένα έγγραφο HTML του Word.