Πώς να μετατρέψετε ένα Word Doc σε HTML

Η δομή των ιστοσελίδων παρέχεται από HTML (γλώσσα σήμανσης υπερκειμένου). Παρόλο που υπάρχουν πολλά φανταχτερά και ισχυρά πακέτα λογισμικού και συστήματα διαχείρισης περιεχομένου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία HTML, η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα αρχεία είναι απλά έγγραφα κειμένου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ή το TextEdit για να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε τα έγγραφα αυτά.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για τους συντάκτες κειμένων, σκέφτονται για το Microsoft Word. Αναπόφευκτα, τότε αναρωτιούνται αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Word για να δημιουργήσουν έγγραφα HTML και ιστοσελίδες. Η σύντομη απάντηση είναι "ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Word για να γράψετε HTML". Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα για HTML. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς θα χρησιμοποιούσατε το Word με αυτόν τον τρόπο και γιατί δεν είναι η καλύτερη πορεία δράσης.

Ξεκινήστε με το Word να αποθηκεύσει έγγραφα ως HTML

Όταν προσπαθείτε να μετατρέψετε τα αρχεία Word DOC σε HTML, η πρώτη θέση που πρέπει να ξεκινήσετε είναι το ίδιο το Microsoft Word. Τελικά, το Word δεν είναι ένα ιδανικό πρόγραμμα για τη δημιουργία εγγράφων HTML και τη δημιουργία ιστοσελίδων από την αρχή. Δεν περιλαμβάνει καμία από τις χρήσιμες λειτουργίες ή το περιβάλλον κωδικοποίησης που θα βρείτε με ένα πραγματικό πρόγραμμα επεξεργασίας HTML. Ακόμη και ένα δωρεάν εργαλείο όπως το Notepad ++ προσφέρει μερικά από τα χαρακτηριστικά που βασίζονται σε HTML που καθιστούν τις σελίδες ιστοτόπων συγγραφέων τόσο ευκολότερες απ 'όσο προσπαθούν να αγωνιστούν μέσω αυτής της εργασίας με το Word.

Ακόμα, αν χρειάζεται να μετατρέψετε γρήγορα ένα ή δύο έγγραφα και έχετε ήδη εγκαταστήσει το Word, τότε το πρόγραμμα μπορεί να είναι το μονοπάτι που θέλετε να ταξιδέψετε. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ανοίξετε το έγγραφο στο Word και στη συνέχεια να επιλέξετε "Αποθήκευση ως HTML" ή "Αποθήκευση ως ιστοσελίδα" από το μενού Αρχείο.

Θα λειτουργήσει αυτό; Ως επί το πλείστον, αλλά και πάλι - δεν συνιστάται! Το Word είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που δημιουργεί έγγραφα για εκτύπωση. Ως εκ τούτου, όταν επιχειρείτε να τον αναγκάσετε να λειτουργήσει ως επεξεργαστής ιστοσελίδων, προσθέτει πολλά παράξενα στυλ και ετικέτες στο HTML σας. Αυτές οι ετικέτες θα έχουν αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο έχει καθαρά κωδικοποιηθεί ο ιστότοπός σας, πώς λειτουργεί για κινητές συσκευές και πόσο γρήγορα μεταφορτώνει .Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα μετατροπής σελίδων όταν τα χρειάζεστε γρήγορα σε έναν ιστότοπο, αλλά είναι πιθανό όχι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για τις ηλεκτρονικές σας ανάγκες δημοσίευσης.

Μια άλλη επιλογή για να εξετάσετε όταν χρησιμοποιείτε μόνο το Word για ένα έγγραφο που θέλετε να δημοσιεύσετε online είναι να αφήσετε το αρχείο Doc μόνο του. Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο DOC και στη συνέχεια να ρυθμίσετε μια σύνδεση λήψης για τους αναγνώστες σας για να κατεβάσετε το αρχείο.

Ο επεξεργαστής ιστού σας μπορεί να είναι σε θέση να μετατρέψει αρχεία Doc σε HTML

Όλο και περισσότεροι συντάκτες ιστοσελίδων προσθέτουν τη δυνατότητα μετατροπής των εγγράφων του Word σε HTML επειδή πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Το Dreamweaver μπορεί να μετατρέψει αρχεία DOC σε HTML σε λίγα μόνο βήματα. Επιπλέον, το Dreamweaver αφαιρεί πραγματικά πολλά από τα περίεργα στυλ που θα προσθέσει το HTML που θα δημιουργήσει το HTML.

Το πρόβλημα με τη χρήση ενός επεξεργαστή ιστού για τη μετατροπή των εγγράφων σας είναι ότι οι σελίδες συνήθως δεν μοιάζουν με το έγγραφο του Word. Μοιάζουν με μια ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα εάν αυτός είναι ο τελικός σας στόχος, αλλά αν είναι ένα πρόβλημα για εσάς, τότε η επόμενη συμβουλή θα βοηθήσει.

Μετατρέψτε το Word Doc σε PDF

Αντί να μετατρέψετε το αρχείο doc σε HTML, μετατρέψτε το σε PDF. Τα αρχεία PDF μοιάζουν ακριβώς με το έγγραφό σας στο Word, αλλά θα εμφανίζονται εν σειρά από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων για σας. Παίρνετε ένα έγγραφο που παραδίδεται στο διαδίκτυο και μπορεί να προβληθεί στο πρόγραμμα περιήγησης (αντί να απαιτείται λήψη ως αρχείο .doc ή .docx), αλλά εξακολουθεί να μοιάζει με τη σελίδα που δημιουργήσατε στο Word.

Το μειονέκτημα για τη λήψη της διαδρομής PDF είναι ότι, στις μηχανές αναζήτησης, είναι βασικά ένα επίπεδο αρχείο. Αυτοί οι κινητήρες δεν θα εκτοξεύσουν τη σελίδα για περιεχόμενο, προκειμένου να ταξινομηθούν αποτελεσματικά για τις λέξεις-κλειδιά και τις φράσεις που ενδεχομένως αναζητούν οι πιθανοί επισκέπτες σας. Αυτό μπορεί να είναι ή όχι πρόβλημα για σας, αλλά αν θέλετε απλά ένα έγγραφο που δημιουργήσατε στο Word που προστέθηκε σε έναν ιστότοπο, ένα αρχείο PDF είναι μια καλή επιλογή για να εξετάσετε.