Επιλογή σωστού συστήματος διαχείρισης περιεχομένου (CMS)

Οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη σύγκριση των πλατφορμών CMS

Οι περισσότερες ιστοσελίδες σήμερα που είναι περισσότερες από μερικές σελίδες και οι οποίες πρέπει να ενημερωθούν με οποιοδήποτε είδος κανονικότητας βασίζονται σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ή διαχείρισης περιεχομένου. Ένα CMS μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για τις ανάγκες σας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ιστοσελίδων, αλλά με τόσες πολλές λύσεις λογισμικού που είναι διαθέσιμες σήμερα, η επιλογή του κατάλληλου για τις ανάγκες αυτές μπορεί να φανεί δύσκολο έργο. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ορισμένα από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε αυτή την επιλογή.

Εξετάστε τις τεχνικές γνώσεις σας για το Web Design

Ένα πρώτο βήμα για να προσδιορίσετε ποιο CMS είναι κατάλληλο για τα έργα σας είναι να κατανοήσετε πόση τεχνική τεχνογνωσία θα χρειαστεί να εργαστείτε με αυτό το λογισμικό.

Εάν έχετε πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και είστε άπταιστα με HTML και CSS, μια λύση που σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο του κώδικα ενός δικτυακού τόπου μπορεί να είναι μια ελκυστική λύση για εσάς. Πλατφόρμες όπως το ExpressionEngine ή το Drupal θα ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις.

Εάν έχετε απολύτως καμία κατανόηση της κωδικοποίησης του ιστότοπου και θέλετε ένα σύστημα που χειρίζεται αυτόν τον κώδικα για εσάς, αλλά σας επιτρέπει να σχεδιάσετε πλήρως προσαρμοσμένους ιστότοπους, μια λύση όπως η Webydo και η πλατφόρμα ανάπτυξης χωρίς κωδικό μπορεί να είναι η καλύτερη εφαρμογή.

Εάν θέλετε κάποια ευελιξία ως προς το πώς μια λύση θα σας επιτρέψει να εργαστείτε, τότε Wordpress μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για να καλύψει τις ανάγκες σας. Απαιτούνται πολύ λίγες τεχνικές γνώσεις για να επιλέξετε ένα υπάρχον θέμα για να ξεκινήσετε με αυτήν την πλατφόρμα, αλλά εάν θέλετε να εμβαθύνετε στον κώδικα και να προσαρμόσετε πλήρως έναν ιστότοπο, το Wordpress σας δίνει αυτή την ικανότητα επίσης.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα διαφορετικών πλατφορμών CMS και το επίπεδο τεχνικών γνώσεων που απαιτείται για την αποτελεσματική αξιοποίησή τους. Είτε επιλέγετε μία από αυτές τις πλατφόρμες είτε αποφασίζετε ότι μια άλλη λύση είναι καλύτερη για εσάς, κατανοώντας πόσα ή πόση μικρή τεχνική εμπειρία χρειάζεστε θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον οποίο η επιλογή κάνει την πιο λογική για το σχέδιό σας.

Ανασκόπηση διαθέσιμων λειτουργιών

Μια άλλη χρήσιμη πτυχή των πλατφορμών CMS είναι τα χαρακτηριστικά που πολλές από αυτές τις λύσεις είτε έρχονται με "out of the box" είτε μπορούν να προστεθούν μέσω της προσθήκης ενός plugin ή add-on. Αν έχετε συγκεκριμένες λειτουργίες που είναι σημαντικές στον ιστότοπό σας, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε CMS που θα επιλέξετε θα περιλαμβάνει αυτές τις λειτουργίες.

Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας πρέπει να περιλαμβάνει δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, θα θέλετε να βρείτε μια λύση που να το επιτρέπει. Εάν η λειτουργία αυτή είναι καθοριστική για την επιτυχία του ιστότοπού σας, ίσως θελήσετε να αρχίσετε την αναζήτησή σας αναζητώντας πλατφόρμες που επικεντρώνονται στην συγκεκριμένη ανάγκη ή λειτουργία.

Δείτε τις επιλογές κοινοποίησης και υποστήριξης

Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα CMS, είναι μια δουλειά για να μετακινήσετε τον ιστότοπο σε άλλο, οπότε εσείς, εκτός αν ξεκινήσετε κάτι απίστευτα λάθος με τον ιστότοπό σας και το CMS που χρησιμοποιείτε, πιθανόν να είστε με την πλατφόρμα που επιλέξατε αρχικά για καλό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι η κοινότητα άλλων επαγγελματιών και εταιρειών που χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα θα είναι σημαντική για εσάς, καθώς και η υποστήριξη που προσφέρεται από αυτήν την κοινότητα ή από την εταιρεία λογισμικού που κάνει πραγματικά το CMS.

Όταν εξετάζετε αυτά τα σημεία, αναζητήστε μια εταιρεία που βρίσκεται δίπλα στο προϊόν που έχουν δημιουργήσει. Επίσης, αναζητήστε επιλογές υποστήριξης που θα σας επιτρέψουν να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε απαντήσει, ειδικά όταν ξεκινάτε αρχικά τη χρήση της νέας πλατφόρμας. Τέλος, αναζητήστε μια υγιή, ισχυρή κοινότητα που χρησιμοποιεί το προϊόν για να μπορέσετε να γίνετε μέλος αυτής της κοινότητας.

Συγκρίνετε Τιμολόγηση

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών τιμολόγησης για λύσεις CMS. Ορισμένες πλατφόρμες είναι δωρεάν, ενώ άλλες απαιτούν αγορά. Άλλες λύσεις λογισμικού απαιτούν μια συνδρομή για χρήση, αλλά που έρχονται επίσης με άλλα οφέλη, όπως φιλοξενία ιστοσελίδων ή αυτόματες αναβαθμίσεις του λογισμικού. Η τιμολόγηση δεν πρέπει να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε, αλλά θα εξαρτάται απόλυτα από κάθε απόφαση που θα κάνετε. Επιπλέον, εάν εξετάζετε τις επιλογές CMS ως μέρος ενός ιστότοπου που χτίζετε από έναν πελάτη, η τιμή που πληρώνετε για το CMS θα επηρεάσει επίσης πόσο κοστίζει αυτός ο ιστότοπος για τους πελάτες σας .

Λάβετε σχόλια

Ακριβώς όπως θα ζητούσατε αναφορές σε έναν υπάλληλο που σκοπεύετε να προσλάβετε, είναι λογικό να μιλήσετε με άλλους επαγγελματίες του διαδικτύου για τις εμπειρίες τους με το CMS. Ψάξτε για επαγγελματίες των οποίων οι δεξιότητες είναι παρόμοιες με τις δικές σας για να καταλάβετε πώς χρησιμοποιούν τη λύση και ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγετε. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να σας προετοιμάσουν και να σας ενημερώσουν τι να περιμένετε εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε με την επιλογή CMS.

Συνοψίζοντας

Κατά την αξιολόγηση των πλατφορμών CMS, υπάρχουν διάφοροι επιπλέον παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την τελική σας απόφαση. Κάθε έργο θα είναι διαφορετικό, αλλά τα σημεία που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε γρήγορα τον φαινομενικά τρομακτικό αριθμό επιλογών σε μια επιλεγμένη ομάδα λύσεων που θα ταιριάζουν στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.