Μια γρήγορη ματιά στις Παρουσιάσεις Google

Οι Παρουσιάσεις Google αποτελούν μέρος του λογισμικού γραφείου της Google που ονομάζεται Google Docs. Το Slides δεν είναι μόνο μέρος του περιβάλλοντος εφαρμογών στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εκτός σύνδεσης και σε εφαρμογές σε Android και iOS. Οι διαφάνειες ενώνουν τους αδελφούς του: Έγγραφα και Φύλλα για να ολοκληρώσουν το πακέτο γραφείου. Αυτό που θέτει αυτό εκτός από πολλούς άλλους είναι η τιμή του (δωρεάν) και οι άριστες δυνατότητες συνεργασίας του. Οι προβολές κάποτε ονομαζόταν Προτού το αγόραζε η Google και μετατράπηκε σε Παρουσιάσεις Google (που ονομάζονται τώρα Slides ή Slides Google σύντομα).

Χαρακτηριστικά

Ενώ οι Διαφάνειες ξεκίνησαν με ένα πολύ περιορισμένο σύνολο δυνατοτήτων, τώρα είναι δυνατό να προσθέσετε ήχους, βίντεο, κινούμενα σχέδια και μεταβάσεις στις διαφάνειες σας. Και αν βρεθείτε να είστε κινητό πιο συχνά ή απλά πιο άνετα σε iOS ή Android, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Διαφάνειες για την προτιμώμενη συσκευή σας.

Υπάρχουν πάνω από δώδεκα θέματα για να ξεκινήσετε την παρουσίασή σας, παρόλο που μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτά και απλά να ξεκινήσετε με λευκά φύλλα. Η επιλογή γραμματοσειράς δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ο κορυφαίος ανταγωνιστής του PowerPoint, αλλά περιλαμβάνει 16 γνωστές γραμματοσειρές (αυτές είναι οι λεγόμενες γραμματοσειρές φιλικές προς το διαδίκτυο, επειδή θα βρίσκονται σχεδόν σε κάθε μηχανή που γίνεται online). Αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα όταν μεταφορτώνετε υπάρχουσες παρουσιάσεις του PowerPoint, αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να τα ανεβάσετε και να συνεχίσετε να εργάζεστε σε διαφάνειες. Οι μεταφορτώσεις περιορίζονται στα 100 MB.

Χάρη στα εργαλεία συνεργασίας της Google, πολλά άτομα μπορούν να εργαστούν ταυτόχρονα σε μία μόνο παρουσίαση. Αν είστε εξοικειωμένοι με αυτή τη λειτουργία των Εγγράφων Google, θα μάθετε πώς αυτή είναι πραγματικά μια καλύτερη λύση για την αποστολή αρχείων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε εάν οι Παρουσιάσεις Google θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες σας είναι να το δοκιμάσετε, αλλά για σχεδόν οποιαδήποτε παρουσίαση μπορούσαμε να σκεφτούμε, φάνηκε να ταιριάζει στο νομοσχέδιο αρκετά καλά. Δεν είναι PowerPoint, αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό στο βιβλίο μας.