Πώς να δοκιμάσετε τη σύνδεση VoIP

Χρησιμοποιώντας το PING για να ελέγξετε τη σαφήνεια

Η ποιότητα μιας κλήσης VoIP εξαρτάται πολύ από τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Πάρα πολλά χαμένα πακέτα δείχνουν ότι η συνομιλία σας δεν θα είναι ξεκάθαρη. Μπορείτε να προσδιορίσετε την υγεία της σύνδεσης στο διαδίκτυο και την ικανότητά της να μεταφέρει γρήγορα πακέτα σε μια μηχανή προορισμού χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ονομάζεται PING (Packet Internet Groper). Ακούγεται γελοία, αλλά είναι εύκολο στη χρήση και μαθαίνετε κάτι χρήσιμο.

Χρησιμοποιήστε το PING για να δοκιμάσετε την ποιότητα της σύνδεσης VoIP

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο:

  1. Προσπαθήστε να μάθετε τη διεύθυνση IP της πύλης του παρόχου VoIP. Μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία και να ρωτήσετε. Αν η εταιρεία δεν την κυκλοφορήσει, δοκιμάστε με οποιαδήποτε διεύθυνση IP ή χρησιμοποιήστε αυτό το παράδειγμα IP από την Google: 64.233.161.83.
  2. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών του υπολογιστή σας. Για χρήστες Windows 7 και 10, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και στο πλαίσιο αναζήτησης που εμφανίζεται ακριβώς επάνω από αυτό, πληκτρολογήστε cmd και πατήστε Enter . Για τα Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη , κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση και πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο κειμένου και στη συνέχεια πατήστε Enter . Ένα παράθυρο με μαύρο φόντο θα πρέπει να ανοίγει με λευκό κείμενο μέσα στο εσωτερικό του και ένα δρομέα που αναβοσβήνει και σας φέρνει πίσω στις πρώτες μέρες των υπολογιστών.
  3. Πληκτρολογήστε την εντολή PING ακολουθούμενη από μια διεύθυνση IP - για παράδειγμα, ping 64.233.161.83 -και πατήστε Enter . Αν έχετε τη διεύθυνση της πύλης σας, χρησιμοποιήστε την αντί για αυτό το παράδειγμα της διεύθυνσης IP.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ή περισσότερο, θα πρέπει να εμφανίζονται τέσσερις ή περισσότερες γραμμές, καθένα λέγοντας κάτι σαν:

Για να κρατήσετε τα πράγματα απλά, θα πρέπει να ενδιαφέρεστε μόνο για την τιμή του χρόνου σε κάθε μια από τις τέσσερις γραμμές. Όσο χαμηλότερο είναι, τόσο πιο ευτυχισμένος θα πρέπει να είστε. Εάν υπερβαίνει τα 100 ms (δηλαδή χιλιοστά του δευτερολέπτου), θα πρέπει να ανησυχείτε για τη σύνδεσή σας. Πιθανώς δεν θα έχετε μια καθαρή φωνητική συνομιλία VoIP.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δοκιμές PING για τον έλεγχο οποιασδήποτε σύνδεσης. Κάθε φορά που θα χρειαστεί να ελέγξετε το διαδίκτυο, κάντε μια δοκιμή PING. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την επιτυχία σας όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε σε δρομολογητή ή κόμβο σε δίκτυο. Απλά PING τη διεύθυνση IP της συσκευής, η οποία είναι γενικά γενικά 192.168.1.1. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις μονάδες δικτύωσης TCP του δικού σας μηχανήματος πατώντας το δικό σας μηχάνημα, χρησιμοποιώντας πάντα το 127.0.0.1 ή αντικαθιστώντας τη διεύθυνση αυτή με τη λέξη localhost .

Εάν το PING δεν σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε, χρησιμοποιήστε δοκιμές ταχύτητας online για να ελέγξετε τη σύνδεση στο Internet και τη χρήση του VoIP.