Κάντε το δείκτη του ποντικιού στο Mac σας μεγαλύτερο

Μεγέθυνση του δρομέα ή του κούνημα για να βρείτε; Μπορείτε να κάνετε και τα δύο

Δεν είσαι εσύ; ο δρομέας του Mac σας γίνεται όλο και μικρότερος και δεν είναι η όρασή σας που προκαλεί το πρόβλημα. Με τις οθόνες μεγάλης και υψηλής ανάλυσης να γίνονται ο κανόνας, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο δείκτης του ποντικιού ή του trackpad σας είναι μικρότερος. Με πολλά από τα μοντέλα της Retina για φορητούς υπολογιστές Mac , καθώς και το iMac 27 ιντσών που διατίθεται τώρα μόνο με οθόνη Retina υψηλής ανάλυσης και το iMac 21,5 ιντσών διατηρώντας το ρυθμό , προσφέροντας μερικά μοντέλα με οθόνη 4K, δείκτης του ποντικιού γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δει, καθώς περνάει από την οθόνη του Mac σας.

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί τρόποι να γίνει μεγαλύτερος ο δείκτης Mac, οπότε είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί.

Παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας

Ο Mac έχει εδώ και καιρό ένα παράθυρο προτιμήσεων συστήματος που επιτρέπει στους χρήστες Mac με προβλήματα όρασης ή ακοής να διαμορφώνουν πολλά γραφικά στοιχεία διεπαφής της Mac για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ελέγχετε την αντίθεση της οθόνης, να κάνετε μεγέθυνση για να δείτε λεπτομέρειες για μικρότερα αντικείμενα, να προβάλλετε λεζάντες όπου χρειάζεται και να δώσετε φωνή. Αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να ελέγχει το μέγεθος του δρομέα, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε το μέγεθος σε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Αν βρείτε τον εαυτό σας μερικές φορές για το ποντίκι ή τον κέρσορα του trackpad, το παράθυρο προτιμήσεων Accessibility είναι ένα καλό μέρος για να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές στο δρομέα του Mac σας. Και μην ανησυχείτε για την επιστροφή στο προεπιλεγμένο μέγεθος, ο ολισθητήρας που θα χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε τον δρομέα είναι καλά επισημασμένος επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε στο κανονικό μέγεθος εάν το επιθυμείτε.

Αλλαγή του μεγέθους του δρομέα του Mac

Για να κάνετε τον δείκτη του δρομέα ακριβώς το σωστό μέγεθος για τα μάτια σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της στο Dock ή επιλέγοντας System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος) από το μενού της Apple .
  2. Στο παράθυρο System Preferences (Προτιμήσεις συστήματος), κάντε κλικ στο παράθυρο προτιμήσεων Universal Access (OS X Lion and earlier) ή στο παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας (OS X Mountain Lion και αργότερα).
  3. Στο παράθυρο προτιμήσεων που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα Ποντίκι (OS X Lion and earlier) ή κάντε κλικ στο στοιχείο Display στην πλαϊνή γραμμή (OS X Mountain Lion και αργότερα).
  4. Στο παράθυρο υπάρχει ένα οριζόντιο ρυθμιστικό που ονομάζεται Μέγεθος δρομέα . Πιάστε το ρυθμιστικό και σύρετέ το για να ρυθμίσετε το μέγεθος του δείκτη του ποντικιού. Μπορείτε να δείτε δυναμικά το μέγεθος του δείκτη του ποντικιού καθώς σύρετε το ρυθμιστικό.
  5. Μόλις ο δρομέας ρυθμιστεί σε μέγεθος που σας αρέσει, κλείστε το παράθυρο προτιμήσεων.

Αυτό είναι όλο που υπάρχει για να ρυθμίσετε το μέγεθος του δρομέα του ποντικιού.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα. Με την έλευση του OS X El Capitan , η Apple πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα για τη δυναμική αλλαγή του μεγέθους του δρομέα όταν δυσκολεύεστε να την βρείτε στην οθόνη σας. Χωρίς επίσημο όνομα που δόθηκε από την Apple για αυτό το χαρακτηριστικό, είναι συνήθως αναφέρεται ως "Shake to Find".

Ανακινήστε για να βρείτε

Αυτό το απλό χαρακτηριστικό σας βοηθά να ανακαλύψετε πού ο δρομέας του Mac σας βρίσκεται στην οθόνη όταν είναι δύσκολο να το δείτε. Κουνώντας το ποντίκι του Mac σας εμπρός και πίσω ή μετακινώντας το δάχτυλό σας στο trackpad προς τα πίσω και προς τα πίσω θα προκαλέσει την προσωρινή μεγέθυνση του κέρσορα, καθιστώντας εύκολη την εμφάνιση στην οθόνη σας. Μόλις σταματήσετε την κίνηση ανακίνησης, ο δρομέας επανέρχεται στο αρχικό του μέγεθος, όπως ορίζεται στο παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας.

Ενεργοποιήστε το Shake to Find

  1. Εάν έχετε κλείσει το παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας , προχωρήστε και ανοίξτε ξανά το παράθυρο (οι οδηγίες είναι διαθέσιμες σε λίγες παραγράφους παραπάνω).
  2. Στο παράθυρο προτιμήσεων προσβασιμότητας , επιλέξτε το στοιχείο Εμφάνιση στην πλαϊνή γραμμή.
  3. Ακριβώς κάτω από το ρυθμιστικό μεγέθους δρομέα , ρυθμίσατε προηγουμένως το δείκτη του ποντικιού Shake για να εντοπίσετε το στοιχείο. Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.
  4. Με το πλαίσιο ελέγχου που έχει συμπληρωθεί, δώστε στο ποντίκι σας ένα κούνημα ή κουνήστε το δάχτυλό σας στο trackpad σας. Όσο πιο γρήγορα κουνάτε, τόσο μεγαλύτερο γίνεται ο δρομέας. Σταματήστε την ανακίνηση και ο δρομέας επιστρέφει στο συνηθισμένο μέγεθος. Ένα οριζόντιο κούνημα φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα για την αύξηση του μεγέθους του αυλακιού.

Ανατάραξη και μέγεθος δρομέα

Αν χρησιμοποιείτε το OS X El Capitan ή αργότερα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται να μεγεθύνετε τον δρομέα καθόλου. το κούνημα για να βρείτε το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε. Η δική μου προτίμηση είναι για έναν ελαφρώς μεγαλύτερο δρομέα, οπότε δεν χρειάζεται να κουνιέμαι το ποντίκι πολύ συχνά.

Είναι ένα εμπόριο μεταξύ των δύο? περισσότερη κούραση ή μεγαλύτερο δρομέα. Δοκίμασε το; είστε αναγκασμένοι να βρείτε τον συνδυασμό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.