Μιλώντας Terminal: Έχετε το Mac σας λέει γειά σου

Μια διασκεδαστική άκρη του τερματικού που μπορεί να σας κάνει να γελάσετε

Έχουμε αρκετά Terminal κόλπα που θέλουμε να μοιραστούμε με τους χρήστες Mac. Οι περισσότεροι παρέχουν σαφώς λειτουργικές βελτιώσεις στη χρήση του Mac . Αλλά μερικές φορές, είναι ώρα για λίγο διασκέδαση, έτσι με αυτό κατά νου, σας δίνουμε την εντολή Say.

"Πείτε" είναι μια εντολή τερματικού που θα μιλήσει οτιδήποτε πληκτρολογείτε μετά την εντολή. Μπορείτε να το δοκιμάσετε ξεκινώντας το Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities και στη συνέχεια πληκτρολογώντας ή αντιγράψετε / επικολλήσετε τα παραδείγματα που δίνονται εδώ.

Ένα απλό παράδειγμα:

πες γεια

Θα προκαλέσει το Mac να μιλήσει τη λέξη γειά σου.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ποια φωνή θα πρέπει να χρησιμοποιεί ο υπολογιστής Mac σας όταν μιλάει την εντολή λέξης χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό -v. Ενα παράδειγμα:

ας πούμε -v fred γεια

Σε αυτή την περίπτωση, η φωνή που ονομάζεται Fred θα χρησιμοποιηθεί για να μιλήσει τη λέξη γειά σου.

Οι πολλές φωνές του Mac

Ο Mac σας έχει αρκετές φωνές που μπορεί να χρησιμοποιήσει για ομιλία. Επί του παρόντος, διατίθενται πάνω από 100 φωνές σε διάφορες γλώσσες και στυλ. Εάν θέλετε να δείτε μια πλήρη λίστα των φωνών, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock του ή επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple.
  2. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Dictation & Speech ( στο OS X Lion , επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων ομιλίας).
  3. Επιλέξτε την καρτέλα "Κείμενο προς ομιλία".
  4. Από το αναπτυσσόμενο μενού για System Voice, επιλέξτε Προσαρμογή.
  5. Ένα φύλλο θα εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες φωνές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Mac σας.
  6. Θα παρατηρήσετε ότι μερικές φωνές έχουν ένα σημάδι επιλογής δίπλα τους, ενώ άλλοι έχουν το πλαίσιο ελέγχου κενό. Οι χρήστες με σημάδι ελέγχου εμφανίζονται στο αναπτυσσόμενο μενού System Voice.
  1. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις διάφορες φωνές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού System Voice για να επιλέξετε μια φωνή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή για να ακούσετε τη φωνή να μιλήσει μια πρόταση ή δύο.

Μια εναλλακτική μέθοδος για να δείτε όλες τις διαθέσιμες φωνές είναι να εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή στο Terminal:

ας πούμε -v;

και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής.

Ο τερματικός σταθμός θα περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες φωνές.

Όταν καθορίζετε μια φωνή στο τερματικό, χρησιμοποιήστε όλα τα πεζά. Εάν το όνομα έχει ένα κενό σε αυτό, όπως Bad News, τοποθετήστε το σε εισαγωγικά, όπως αυτό.

ας πούμε - 'άσχημα νέα' γεια

Ώρα για το τερματικό να τραγουδήσει

Αρκετά με τους εχθρούς. σε περισσότερη διασκέδαση. Η εντολή Say μπορεί να μιλήσει με μια μακριά πρόταση. στην πραγματικότητα, μπορεί να πει σχεδόν οτιδήποτε, εφόσον είναι σε μια γραμμή. Εάν πληκτρολογήσετε το πλήκτρο επιστροφής, η εντολή θα εκτελεστεί, οπότε ο ευκολότερος τρόπος για να παράγετε μεγάλες ομιλίες είναι να τις πληκτρολογήσετε πρώτα σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και στη συνέχεια να τις αντιγράψετε / επικολλήσετε στο Terminal. Η εντολή Say κατανοεί κάποια σημεία στίξης, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου και του κόμμα, τα οποία και τα δύο εισάγουν μια μικρή παύση στην ομιλία του κειμένου.

Τώρα για το διασκεδαστικό μέρος. Με το σωστό συνδυασμό φωνής και λέξεων, μπορείτε να πάρετε την εντολή Say να τραγουδήσει.

λέει -v 'όργανο σωληνώσεων' Dum dum dee dum dum dum dum de dum dum dee dum dum dum dum dee dum dee dum dum de dum dum dum dee dum dee de dum de dum dummmmmmmmmmmmmmmmm

Υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικές διαφορετικές φωνές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τραγούδι, όλες αυτές στην ενότητα Novelty της λίστας με το παράθυρο προτιμήσεων & Ομιλίας που παράγεται στο παραπάνω παράδειγμα.

Ως επί το πλείστον, η ικανότητα αυτών των φωνών να τραγουδούν δεν είναι στη συμβολοσειρά κειμένου που χρησιμοποιείτε, αλλά στην πραγματικότητα ενσωματώνεται στο χαρακτηριστικό της φωνής.

Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Αίθουσα του βασιλιά Βουνό

Ο ομιλητής φωνής Cellos είναι η αίθουσα του ορεινού βασιλιά. Δοκιμάστε στο Terminal:

ας πούμε -v cellos Doo da doo dum dum dee doodly dum dum dum dum doo da doo da doo da doo μπαμπάς doo da doo

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κείμενο. η φωνή Cellos θα προσπαθήσει να την αποδώσει με τη μορφή της Αίθουσας του Ορεινού Βασιλιά.

Πόμπα και περίσταση

Είστε έτοιμοι για μια κουταλιά για την ημέρα αποφοίτησης; Δοκιμάστε τα εξής στο Terminal:

ναι "καλές ειδήσεις" με δίοδο δια μέσου της δίοδος με δίοδο δια μέσου της δίοδος

Αυτές είναι όλες οι φωνές τραγουδιού που βρήκα στις πολλές φωνές του Mac.

Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές φωνές διαθέσιμες, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα για να βρείτε. Αφήστε μας μια γραμμή αν βρείτε επιπλέον φωνές Τραγουδιού τραγουδιού.

Περισσότερα για την εντολή Say.