Περισσότερες συμβουλές και κόλπα iPad

01 από 04

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το iPad από τον υπολογιστή σας ή το iCloud

Kohei Hara / Ψηφιακό Όραμα / Getty Images

Τα ατυχήματα συμβαίνουν. Τείνουν ιδιαίτερα να συμβαίνουν με δεδομένα που δεν υποστηρίζονται.

Ευτυχώς, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η αποκατάσταση δεδομένων iPad (ή iPhone και iPod Touch, για αυτό το θέμα) είναι τόσο εύκολη όσο η μήλο πίτα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας από το cloud πέρα ​​από την παλιά μέθοδο που έγινε μέσω σύνδεσης υπολογιστή.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα περιγράψουμε λεπτομερώς πώς να κάνουμε και τα δύο.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω του iCloud

Η αποθήκευση μέσω του iCloud σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας από οπουδήποτε και εφόσον έχετε πρόσβαση στο Wi-Fi. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι είστε περιορισμένοι σε μόλις 5GB χώρο αποθήκευσης δωρεάν και θα πρέπει να πληρώσετε για να πάρετε περισσότερα.

Μπορείτε να ελέγξετε αν το Backup έγινε σωστά επιστρέφοντας στο μενού iCloud, πατώντας στο Storage (αποθήκευση), στη συνέχεια Manage Storage (αποθήκευση αποθήκευσης) και επιλέγοντας τη συσκευή σας. Για να επαναφέρετε μέσω του iCloud, βεβαιωθείτε ότι έχουν διαγραφεί όλες οι ρυθμίσεις και οι πληροφορίες της συσκευής σας. Πραγματοποιήστε τη διαδικασία εγκατάστασης μέχρι να φτάσετε στο τμήμα Apps & Data , το οποίο θα έχει την επιλογή Επαναφορά από iCloud Backup .

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μέσω του iTunes

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το iPad, το iPhone ή το iPod αγγίξτε τον παλιομοδίτικο τρόπο, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το iTunes στον υπολογιστή σας. Για να μειώσετε πιθανά προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Θα γνωρίζετε ότι το αντίγραφο ασφαλείας ήταν επιτυχημένο μεταβαίνοντας σε iTunes Preferences and Devices , όπου θα δείτε το όνομα της συσκευής σας και την ημερομηνία και ώρα αντιγράφου ασφαλείας.

Για να επαναφέρετε μέσω του iTunes, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη ξανά, επιλέξτε την από το iTunes και επιλέξτε Restore Backup .

Θέλετε περισσότερες Συμβουλές iPad; Ελέγξτε τον διανομέα iTips Tutorial .

ΕΠΟΜΕΝΟ TUTORIAL: Κάνοντας το iPad σας να διαβάζει κείμενο για σας μέσω του VoiceOver Text-To-Speech

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης.

02 από 04

Χρήση του iPad VoiceOver: Κάνοντας το iPad να σας διαβάζει κείμενο σε διάφορες γλώσσες

Μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά (Settings) για να ενεργοποιήσετε το VoiceOver. Εάν αγγίζετε γραμμές ή παραγράφους σε iBooks ή ιστοσελίδες, θα αφήσετε το iPad να σας διαβάσει κείμενο. Εικονογράφηση από τον Jason Hidalgo

Η ανάγνωση είναι θεμελιώδης, συμπεριλαμβανομένου του iPad της Apple.

Η λειτουργία VoiceOver του iPad επιτρέπει στην συσκευή να διαβάζει δυνατά εικονίδια, μενού και ακόμη και άρθρα στο Web - αρκετά χρήσιμη για άτομα που ενδέχεται να έχουν προβλήματα όρασης που δυσκολεύουν την ανάγνωση κειμένου. Ακόμη και αν μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο ωραία, το VoiceOver είναι επίσης ένα είδος δροσερό για να δοκιμάσετε μόνο. Εάν μαθαίνετε μια άλλη γλώσσα όπως η ιαπωνική, για παράδειγμα, το VoiceOver μπορεί να διαβάσει τις ιαπωνικές ιστοσελίδες για εσάς. Προειδοποιήστε, ωστόσο, ότι το VoiceOver κάνει κάποιες πτυχές της διεπαφής (π.χ. γρήγορη μετακίνηση και κτυπήματα) λίγο πιο περίπλοκη.

Για να ενεργοποιήσετε το VoiceOver, πατήστε το εικονίδιο Ρυθμίσεις / εικονίδιο από το κύριο μενού. Στη συνέχεια, πατήστε στην καρτέλα Γενικά και έπειτα στην Προσβασιμότητα . Στο επάνω μέρος του επόμενου μενού, πατήστε VoiceOver και ενεργοποιήστε το. Ένα μενού επιβεβαίωσης εμφανίζεται συνήθως κατά την πρώτη φορά που το κάνετε αυτό. Ενδεχομένως να χρειαστεί να πατήσετε δύο φορές για να την ενεργοποιήσετε.

Μόλις ενεργοποιήσετε το VoiceOver, μπορείτε να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις για να ρυθμίσετε την εμπειρία VoiceOver. Χαρακτηριστικά που μπορείτε να ρυθμίσετε περιλαμβάνουν Συμβουλές ομιλίας, Χρήση φωνητικών, Χρήση αλλαγής κλίσης και Ανάδραση δακτυλογράφησης. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την ταχύτητα της ομιλίας του iPad VoiceOver μέσω του ρυθμιστικού "Speaking Rate", το οποίο καθιστά τη φωνή ανάγνωσης πιο αργή αν το σύρετε προς τα αριστερά και ταχύτερα αν το σύρετε προς τα δεξιά. Σας συμβουλεύω να το κάνετε αυτό με το VoiceOver απενεργοποιημένο αφού είναι ευκολότερο. Διαφορετικά, σύρετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω οπουδήποτε στην οθόνη (ενώ το ρυθμιστικό είναι επισημασμένο) για να ρυθμίσετε την ταχύτητα σε βήματα 10 τοις εκατό.

Μόλις ενεργοποιηθεί το VoiceOver, το iPad θα διαβάσει τα πάντα - και εννοώ τα πάντα - τονίζετε. Αυτά περιλαμβάνουν ονόματα εφαρμογών, μενού και ό, τι αγγίζετε. Η ανάγνωση σελίδων είναι αυτόματη με τα iBooks (δηλαδή, όπως μετά την αναστροφή μιας σελίδας), αν και μπορείτε να επισημάνετε και μεμονωμένες προτάσεις. Για ιστοσελίδες, κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο μιας παραγράφου, το iPad θα διαβάσει τη συγκεκριμένη παράγραφο.

Το VoiceOver ακούγεται λίγο ρομποτικό, αλλά είναι ακόμα κατανοητό. Έχει επίσης μερικές ιδιορρυθμίες, όπως η διακοπή της μεσαίας φράσης κατά την ανάγνωση μιας παραγράφου που περιέχει μια υπερ-σύνδεση. Το VoiceOver αλλάζει επίσης τη διεπαφή αφής, η οποία μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να συνηθίσετε. Αντί να αγγίξετε μόνο ένα εικονίδιο ή μια καρτέλα μία φορά, για παράδειγμα, θα χρειαστεί να την αγγίξετε αρκετές φορές - μία φορά για να την επισημάνετε, ακολουθούμενη από μια διπλή πάτημα οπουδήποτε στην οθόνη για επιβεβαίωση. Η μετακίνηση επίσης απαιτεί τρία δάχτυλα αντί για ένα με το VoiceOver.

Ένα τακτοποιημένο πράγμα για το VoiceOver είναι ότι διαβάζει πράγματα όπως ξένες τοποθεσίες Web για εσάς ακόμα και αν δεν αλλάξετε τη γλώσσα του iPad σας. Φυσικά, το VoiceOver ταιριάζει καλύτερα με τις γλώσσες που υποστηρίζονται από το iPad. Προσπάθησα να το διαβάσω χρησιμοποιώντας τις σελίδες των Φιλιππίνων (που έχει ένα παρόμοιο αλφάβητο με τα αγγλικά), για παράδειγμα, αλλά η προφορά ήταν τόσο ξεπερασμένη, είναι δύσκολο να καταλάβουμε. Θα χρειαστεί επίσης να αλλάξετε τη γλώσσα του iPad σας μέσω της καρτέλας General settings (Γενικές ρυθμίσεις), εάν θέλετε το VoiceOver να διαβάσει τα μενού σε αυτή τη γλώσσα. Το iPad υποστηρίζει εννέα γλώσσες, όπως αγγλικά, ιαπωνικά, γαλλικά, ισπανικά και ρωσικά.

Επιστροφή στο iPad Συμβουλές

03 του 04

Ρύθμιση και κατάργηση του Boomarks στις σελίδες iBooks κατά τη χρήση του iPad

Η ρύθμιση και η κατάργηση των σελιδοδεικτών σε iBooks είναι μόνο λίγες απομακρύνσεις. Εικονογράφηση από τον Jason Hidalgo

Επαγγελματικές κάρτες. Σκισμένα κομμάτια χαρτιού. Φωτογραφίες. Ιστός. Χαρτί υγείας. Φύλλα.

Τώρα πρίν παίρνετε κάποιες περίεργες ιδέες, όχι, δεν απαγγέλλω μια λίστα με πράγματα που έχω, "χρησιμοποιηθούν με ένα τσίμπημα" όταν καλούνται οι φυσικοί. Αντ 'αυτού, αυτά είναι μόνο μερικά από τα υπέροχα πράγματα που ο οδηγός σας έχει χρησιμοποιήσει προσωπικά ως σελιδοδείκτες κατά την ανάγνωση της εξελιγμένης συλλογής των δημοσιευμένων έργων.

Ευτυχώς για τους ιδιοκτήτες του iPad, δεν χρειάζεται να κασέρετε ένα φύλλο στην οθόνη αφής για να θυμάστε μια σελίδα στην οποία θέλετε να επιστρέψετε όταν χρησιμοποιείτε iBooks (αν και είστε σίγουρα περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσετε). Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά είναι μια απλή αφή.

Για να ορίσετε ένα σελιδοδείκτη, απλώς πατήστε στο εικονίδιο σελιδοδεικτών επάνω δεξιά της σελίδας eBook (ή είναι iBook?) Που θέλετε να θυμάστε. Σοβαρά, αυτό είναι. Σημειώστε επίσης ότι το iPad θυμάται αυτόματα από πού αφήνετε μακριά κατά την ανάγνωση. Αλλά η δυνατότητα να ορίσετε σελιδοδείκτες σίγουρα βοηθάει όταν θέλετε να θυμάστε πολλές σελίδες, όπως, για παράδειγμα, όλα τα μέρη που αναφέρουν τη λέξη "μεθυστικό" στο αγαπημένο σας μυθιστόρημα ειδύλλιο.

Για να βρείτε τους σελιδοδείκτες σας, απλώς πατήστε στο επάνω αριστερό εικονίδιο δίπλα στο εικονίδιο της Βιβλιοθήκης. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στον Πίνακα περιεχομένων και σε όλους τους σελιδοδείκτες σας.

Όπως και οι μεγαλύτερες επιτυχίες σας στο πρόσωπο-palming σχέση snafus, ωστόσο, υπάρχουν και στιγμές που είναι καλύτερο να ξεχνάμε πράγματα. Για να κάνετε το iPad να ξεχάσει ή να καταργήσει ένα σελιδοδείκτη, απλώς αγγίξτε ξανά το εικονίδιο σελιδοδείκτη . Τώρα, αν ήταν απλά τόσο εύκολο να ξεχάσεις το κοστούμι που φορούσες στη νύχτα σου.

Επιστροφή στη σελίδα iTips: iPad Tutorials .

04 του 04

iPad Folder Tutorial: Πώς να δημιουργήσετε φακέλους για εφαρμογές στο Apple iPad σας

Κάνοντας ένα φάκελο iPad είναι τόσο εύκολο όσο ένα απλό κτύπημα. Φωτογραφία © Apple

Η οθόνη του Apple iPad είναι καθαρή και όλα. Αλλά αν έχετε κατεβάσει ένα apploads buttload, τότε η οθόνη του μενού σας μοιάζει πιθανόν, καλά, άκρη.

Ευτυχώς, η άφιξη του iOS 4.2 σημαίνει ότι τώρα μπορείτε να αρχίσετε να ταξινομείτε τις αγαπημένες σας εφαρμογές σε φακέλους. Απλά μην πείτε στον Steve Jobs ότι κάνει την αγαπημένη του μαγική συσκευή να αισθάνεται σαν τα Windows, μήπως θέλετε να βγει τα verbal claws El Jobso.

Anywho, δημιουργώντας ένα φάκελο εφαρμογής είναι αρκετά εύκολο. Ξεκινήστε κάνοντας το ίδιο πράγμα που κάνετε όταν θέλετε να μετακινήσετε μια εφαρμογή - απλά αγγίξτε το και κρατήστε το πατημένο. Μόλις το εικονίδιο της εφαρμογής αρχίσει να τσαλακώνει όπως το Jell-O, σύρετέ το σε άλλη εφαρμογή με την οποία θέλετε να την ομαδοποιήσετε. Voila! Έχετε ένα νέο φάκελο.

Δεδομένου ότι η Apple πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς, θα δημιουργήσει ένα συνιστώμενο όνομα για το φάκελο σας. Οι λαοί που δεν θέλουν να πάρουν με το πρόγραμμα και να τους πει τι να κάνουν, ωστόσο, μπορούν ακόμα να επιλέξουν το δικό τους όνομα, όπως "YouAintTheBossOfMe". Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει ως όνομα φακέλου, αλλά είστε σίγουρα περισσότερο από ευπρόσδεκτοι εάν το επιθυμείτε.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε φακέλους μέσω iTunes, αλλά αυτό είναι για ένα άλλο φροντιστήριο. Ξεχάσατε σε ποιο φάκελο αποθηκεύσατε μια εφαρμογή; Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το σεμινάριο μου για τον τρόπο γρήγορης αναζήτησης μιας από τις εφαρμογές σας .

Επιστροφή στη σελίδα iTips: iPad Tutorials .