Ρύθμιση ραδιοφώνου αυτοκινήτου που σταμάτησε να λειτουργεί μετά την πτώση της μπαταρίας

Με σταματήστε αν το έχετε ακούσει πριν. Έχετε αφήσει τα φώτα σας και η μπαταρία σας έχει πεθάνει . Ή απλά έμεινε νεκρός γιατί, ό, τι καιρό, ήταν παλιό και είναι κρύο, και τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η μπαταρία πήγε νεκρή και αντιμετωπίσατε το πρόβλημα: ένα άλμα έναρξης ή μια φόρτιση της μπαταρίας ή ακόμα και μια καινούρια μπαταρία, το πρόβλημα λυθεί και είστε πίσω στο δρόμο. Όλα είναι καλά, σωστά; Εκτός τώρα, το ραδιόφωνο δεν λειτουργεί.

Πρώτα η μπαταρία σας πήγε νεκρή και τώρα το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας είναι νεκρό και είναι πραγματικά ένα μόνο από εκείνες τις ημέρες . Έτσι οδηγείτε το υπόλοιπο δρόμο στη δουλειά σε σιωπή και ελπίζετε ότι το επόμενο βήμα δεν πρόκειται να αγοράσετε ένα καινούργιο στερεοφωνικό αυτοκινήτου . Και μάλλον δεν είναι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθορισμός ενός στερεοφωνικού αυτοκινήτου που εγκατέλειψε την εργασία μετά την αποβίβαση της μπαταρίας είναι πολύ απλούστερο από αυτό.

Φυσικά, μπορεί επίσης να είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Σπάσιμο του Κώδικα της Νεκράς Μπαταρίας και του Ρυθμιστή Αυτοκινήτου

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί λόγοι για να σταματήσει να λειτουργεί ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου, αφού η μπαταρία έχει εξαντληθεί . Το πρώτο, και πολύ συνηθισμένο, είναι ότι το ραδιόφωνο έχει ένα χαρακτηριστικό "κλοπής" κατά της κλοπής που κτυπά κάθε φορά που αφαιρείται η ισχύς της μπαταρίας. Όταν συμβαίνει αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε τον σωστό κωδικό ραδιοφώνου αυτοκινήτου και είστε πίσω στην επιχείρηση.

Σε ορισμένες σπανιότερες περιπτώσεις, μπορεί να έχετε να χειριστείτε ένα κατεστραμμένο ραδιόφωνο ή ακόμα και ζημιές σε άλλα ηλεκτρικά συστήματα εκτός του ραδιοφώνου σας. Για παράδειγμα, αν το ραδιόφωνο σας σταμάτησε να λειτουργεί μετά από ένα ξεκίνημα άλμα, το ραδιόφωνο και άλλα ευαίσθητα ηλεκτρονικά θα μπορούσαν να έχουν τηγανητά.

Εάν είστε τυχεροί, μπορεί να είναι απλώς μια ασφάλεια, και αν δεν είστε, τότε αυτό θα πρέπει απλώς να χρησιμεύσει ως ένα μάθημα ως προς το πόσο σημαντικό είναι να συνδέσετε σωστά τα καλώδια jumper και τους φορτιστές μπαταριών.

Ορισμένες από τις πιο κοινές αιτίες για αυτό το είδος προβλήματος περιλαμβάνουν:

  1. Χαρακτηριστικά ασφαλείας
    • Εάν το ραδιόφωνο αναβοσβήνει "κώδικας", τότε αυτό είναι ίσως το θέμα που αντιμετωπίζετε.
    • Τα στερεοφωνικά αυτοκίνητα με χαρακτηριστικό κωδικού απαιτούν να εισάγετε έναν προκαθορισμένο κωδικό κάθε φορά που η μπαταρία πεθαίνει ή είναι αποσυνδεδεμένη.
    • Ο κωδικός μπορεί να είναι στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας, ή ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο.
  2. Ζημιές που έγιναν κατά την εκκίνηση
    • Τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος μπορεί να υποστούν ζημιά κατά τη διάρκεια μιας άλλης εκκίνησης εάν δεν ληφθούν προφυλάξεις.
    • Ελέγξτε τις σχετικές ασφάλειες και τους εύτηκτους συνδέσμους προτού καταδικάσετε το ραδιόφωνο.
    • Αν το ραδιόφωνο έχει τόσο ισχύ όσο και γείωση, τότε πιθανόν να έχει εσωτερική βλάβη.
  3. Καλή σύμπτωση
    • Ενώ μια νεκρή μπαταρία, ή ένα άλμα εκκίνησης, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν λειτουργεί, θα μπορούσε επίσης να είναι μια παράξενη σύμπτωση.
    • Εάν το ραδιόφωνο δεν διαθέτει κωδικό ασφαλείας και όλες οι εύτηκτες συνδέσεις και οι ασφάλειες ελέγχονται έξω, θα πρέπει να κάνετε περισσότερα διαγνωστικά εργαλεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει.

Η περίεργη περίπτωση του ραδιο κώδικα αυτοκινήτου

Οι κωδικοί ραδιοφώνου αυτοκινήτου προορίζονται να λειτουργήσουν ως ένα είδος παθητικού αντικλεπτικού χαρακτηριστικού. Όταν κόβεται η τροφοδοσία του ραδιοφώνου, το χαρακτηριστικό ξεκινάει και όταν επιστρέψει η ισχύς, η μονάδα βασικά μπλοκάρει μέχρι να εισάγετε έναν συγκεκριμένο κωδικό. Η ένδειξη ανάγνωσης μπορεί να εμφανίσει, με τόσο καλή χρησιμότητα, τη λέξη "κώδικας" ή μπορεί να παραμείνει κενή ή μπορεί να εμφανίσει ένα ακόμη πιο αμβλυμένο μήνυμα, ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Το σημείο εδώ είναι ότι είναι κυρίως OEM επικεφαλής μονάδες που περιλαμβάνουν αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα, και κλέφτες ως επί το πλείστον στόχος δευτερογενών μονάδων επικεφαλής όταν κλέβουν ραδιόφωνα αυτοκινήτων σε όλα. Αυτό σημαίνει ότι οι κωδικοί ραδιοφώνου αυτοκινήτου σχεδόν συντριπτικά γίνονται πονοκεφάλους για τους νόμιμους ιδιοκτήτες αυτών των ραδιοφωνικών αυτοκινήτων, αντί για τους κλέφτες που εννοούνται για ταλαιπωρία.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε έναν ραδιο κώδικα αυτοκινήτου είναι να μην το αντιμετωπίσετε καθόλου. Εάν διαθέτετε ραδιόφωνο με αυτή τη λειτουργία και η μπαταρία σας δεν έχει ήδη πεθάνει, τότε θα θέλετε να υπολογίσετε τον κώδικα και να τον γράψετε - και τη διαδικασία επαναφοράς - μπροστά από το χρόνο.

Η διαδικασία για την εύρεση ενός κωδικού ραδιοφώνου αυτοκινήτου διαφέρει από τη μια μάρκα στην άλλη, αλλά γενικά θα θέλετε να ξεκινήσετε εξετάζοντας το εγχειρίδιο του κατόχου σας. Εάν αγοράσατε το αυτοκίνητό σας που χρησιμοποιήθηκε, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μπορεί να έχει γράψει τον αριθμό κάτω στο εγχειρίδιο και κάποια εγχειρίδια έχουν πράγματι τη θέση να το πράξουν. Αν δεν υπάρχει, τότε μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο του ΚΑΕ ή να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο, παρόλο που μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε ένα τοπικό κατάστημα ή μια ηλεκτρονική υπηρεσία για να δείτε τον κώδικα.

Οι κίνδυνοι της εσφαλμένης φόρτισης ή άλματος ξεκινώντας ένα αυτοκίνητο

Αν το ραδιόφωνο αυτοκινήτου σταμάτησε να λειτουργεί μετά από ένα άλμα μετά την εκκίνηση ή μετά από φόρτιση της μπαταρίας, τότε το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με την αντικλεπτική λειτουργία του ραδιοφώνου αυτοκινήτου. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, θα θέλετε να το αποκλείσετε. Βεβαιωθείτε ότι το ραδιόφωνο σας δεν διαθέτει αυτή τη λειτουργία και αν το κάνει, βεβαιωθείτε ότι η εισαγωγή του σωστού κώδικα δεν ενεργοποιεί ξανά το ραδιόφωνο. Αν όχι, ίσως να εξετάζετε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το ζήτημα είναι ότι ενώ είναι απολύτως ασφαλές να ξεκινήσει η εκκίνηση ή να φορτίσει μια μπαταρία αυτοκινήτου, όταν η διαδικασία εκτελείται σωστά, είναι εξαιρετικά ανασφαλής όταν η διαδικασία δεν εκτελείται σωστά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εκκίνηση ή τη φόρτιση μιας μπαταρίας είναι στην πραγματικότητα η σχέση της εκρηκτικής φύσης του αερίου υδρογόνου που μπορεί να διαρρεύσει από μια μπαταρία μολύβδου οξέος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τελικό καλώδιο που συνδέετε πρέπει πάντα να είναι ένα καλώδιο γείωσης και θα πρέπει να αγκιστρωθεί στη γείωση και όχι στην μπαταρία. Εάν συνδέσετε απευθείας μια μπαταρία και οποιοδήποτε αέριο υδρογόνο έχει διαρρεύσει από την μπαταρία, ο προκύπτων σπινθήρας θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη του αερίου και να προκαλέσει έκρηξη.

Πέρα από τον κίνδυνο να εκραγεί πραγματικά η μπαταρία σας , η οποία υποθέτω ότι δεν θα συμβεί, δεδομένου ότι ένα νεκρό ραδιόφωνο θα ήταν το λιγότερο από τις ανησυχίες σας σε αυτό το σημείο, η σύνδεση με καλώδια βραχυκυκλωτήρα ή λάθος φορτιστή μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα.

Εάν τα καλώδια συνδεθούν προς τα πίσω σε οποιοδήποτε σημείο και ο ραδιοσταθμός σας σταμάτησε να λειτουργεί ως αποτέλεσμα, τότε το ραδιόφωνο μπορεί να είναι καλά τηγανισμένο. Και πέρα ​​από το ραδιόφωνο σας, θα μπορούσαν επίσης να τηγανιστούν και άλλα εξαρτήματα.

Όταν οι ασφάλειες και οι εύτηκτοι σύνδεσμοι αποθηκεύουν την ημέρα

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που μπορούν να περάσουν όλη τη ζωή τους αναζητώντας ένα σκοπό, οι ασφάλειες γεννιούνται σε αυτόν τον κόσμο με την σίγουρη και σίγουρη γνώση ότι κάποια μέρα θα πεθάνουν για να σώσουν άλλο. Στην περίπτωση της ασφάλειάς σας για ραδιόφωνα αυτοκινήτου, έχει σχεδιαστεί για να θυσιάζεται για να αποτρέψει τη διαρροή επικίνδυνου ρεύματος από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας και το σχετικό κύκλωμα.

Αν το ραδιόφωνό σας είναι νεκρό λόγω ατυχίας εκκίνησης ή φόρτισης, και είστε τυχεροί, τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ασφάλεια ραδιοφώνου αυτοκινήτου σας ανατινάσσεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι η ασφάλεια που βρίσκεται μέσα στο ραδιόφωνο, ενώ σε άλλες μπορεί να είναι η ασφάλεια στο κιβώτιο ασφαλειών του αυτοκινήτου.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ένας εύτηστος σύνδεσμος έχει καεί, ή ότι ένα σύρμα κάπου έχει λιώσει. Σε άλλα πολύ πιο σοβαρά σενάρια, μπορεί να διαπιστώσετε ότι άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, μέχρι και την υπερβολικά δαπανηρή ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, ενδέχεται να έχουν καταστραφεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συνδέετε καλώδια jumper και να μην αφήνετε ποτέ κανέναν, ανεξάρτητα από το πόσο καλά νόημα, να τα συνδέετε λάθος. Μετά από όλα, απλά να είσαι καλός Σαμαρείτης δεν σημαίνει ότι ξέρουν πραγματικά τίποτα για τα αυτοκίνητα.

Μερικές φορές συμβαίνουν πραγματικά συμπτώσεις

Όταν συμβαίνουν δύο πράγματα ακριβώς την ίδια στιγμή, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι σχετίζονται. Και στην περίπτωση των νεκρών μπαταριών και των νεκρών ραδιόφωνων αυτοκινήτων, υπάρχει μια σαφής πιθανότητα ότι τα προβλήματα σχετίζονται. Εντούτοις, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας ξαφνικά σταματά να εργάζεται για έναν εντελώς άσχετο λόγο.

Για παράδειγμα, αν το ραδιόφωνο είναι ενεργοποιημένο και εμφανίζει έναν σταθμό, αλλά δεν υπάρχει ήχος από τα ηχεία, πιθανότατα πρόκειται για πρόβλημα με τα ηχεία, την καλωδίωση ή ακόμα και την κεραία. Στο ίδιο πνεύμα, ένα στερεοφωνικό μηχάνημα με ασύρματο ραδιόφωνο μπορεί να εντοπιστεί σε πρόβλημα κεραίας εάν άλλες πηγές ήχου, όπως το CD player, λειτουργούν καλά.