Γιατί έχετε κακή λήψη ραδιόφωνου

Πριν από πολύ καιρό, όταν η γη ήταν πράσινη, και οι δρόμοι ήταν κατά κύριο λόγο καφέ και λασπώδες, το ραδιόφωνο ήταν σχεδόν το ίδιο, όσο το αυτοκίνητο ήταν στο αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα, οι μονάδες κεφαλής εξακολουθούν να αναφέρονται ως ραδιόφωνα αυτοκινήτου, ακόμη και αν το στοιχείο του δέκτη είναι μόνο ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό (ή ακόμα και δεν υπάρχει καθόλου ).

Αλλά ακόμα και αν οι εναλλακτικές λύσεις όπως οι συσκευές αναπαραγωγής CD , οι συσκευές αναπαραγωγής MP3 , το δορυφορικό ραδιόφωνο και άλλες πηγές ήχου γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες, ακούμε ακόμα πολλά ραδιόφωνα στα αυτοκίνητά μας.

Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες είναι αρκετά καλές που γνωρίζετε τον πόνο, τουλάχιστον μία ή δύο φορές στη ζωή σας, να οδηγείτε ευτυχώς μαζί σας, να ακούτε τον αγαπημένο σας σταθμό, μόνο για να το αρχίσετε να τρέχετε με παρεμβολές, να τρέχετε ανεξέλεγκτα ή ακόμα και εγκαταλείψει εντελώς.

Κανείς δεν του αρέσει η κακή ραδιοφωνική λήψη, οπότε εδώ είναι οι οκτώ από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους η λήψη ραδιοφώνου σας μπορεί να πιπιλίζει (και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό):

01 από 08

Έχεις μια άσχημη κεραία

Το πρόβλημα
Ορισμένα αυτοκίνητα έρχονται με επίπεδες, τοποθετημένες στο παράθυρο κεραίες που είναι ασφαλείς από βανδαλισμούς και δεν σπάνε τη σιλουέτα του οχήματος. Δυστυχώς, τείνουν επίσης να μην λειτουργούν τόσο καλά όσο και οι παλιομοδίτικες κεραίες μαστών και ιστών.

Το Fix
Εάν δεν μπορείτε να συντονίσετε τον αγαπημένο σας σταθμό και έχετε μία από αυτές τις "κεραίες παραθύρων", η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η εγκατάσταση μιας πιο συμβατικής επιλογής aftermarket.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κεραιών αυτοκινήτων εκεί έξω, οπότε μην περιορίζετε τον εαυτό σας σε κάτι που απλά δεν λειτουργεί.

02 από 08

Ο ραδιοφωνικός σταθμός που ακούτε είναι χάλια

Το πρόβλημα
Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη μουσική γεύση και τα πάντα για το υλικό. Συγκεκριμένα, το υλικό που χρησιμοποιεί ο αγαπημένος σας ραδιοφωνικός σταθμός για να αντλήσει τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια από τα ηχητικά κύματα. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι μπορεί να είστε σε θέση να συσσωρεύσετε το φταίξιμο για τη λήψη σας απλά στην πόρτα του αγαπημένου σας σταθμού.

Το Fix
Κάθε ραδιοφωνικός σταθμός πρέπει να διαθέτει άδεια λειτουργίας, και οι άδειες αυτές καθορίζουν τόσο τη συχνότητα που μπορούν να καταλάβουν όσο και τη δύναμη που τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν.

Εάν ο αγαπημένος σας σταθμός είναι στην ασθενέστερη πλευρά όσον αφορά τη δύναμη μετάδοσης ή είναι ιδιαίτερα μακριά, τότε το πρόβλημα της λήψης σας είναι πιθανώς απλά θέμα αδύναμου σήματος.

Τα κακά νέα είναι ότι δεν υπάρχει καμία λύση για αυτό. Μπορεί να είστε σε θέση να πάρετε μια μικρή ανακούφιση με μια υψηλότερη ποιότητα κεραία και μονάδα κεφαλής, αλλά ένα αδύναμο σήμα είναι ένα αδύναμο σήμα, και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα σχετικά με αυτό.

03 του 08

Ισχυροί τοπικοί σταθμοί κάνουν για κακούς γείτονες

Το πρόβλημα
Εκτός από τους αδύναμους, απομακρυσμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα με ιδιαίτερα ισχυρούς τοπικούς σταθμούς

Εάν θέλετε να ακούσετε έναν σταθμό που βρίσκεται σε άλλη πόλη, αλλά ένας κοντινός σταθμός εκπέμπει σε μια γειτονική συχνότητα, ο δέκτης στη μονάδα κεφαλής μπορεί να προσπαθήσει να κλειδώσει στο πλησιέστερο, ισχυρότερο σήμα.

Το Fix
Περισσότερα κακά νέα εδώ, επειδή οι σχετικές δυνάμεις σήματος των γειτονικών ραδιοφωνικών σταθμών είναι εντελώς εκτός ελέγχου.

Η μόνη δυνατή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα κεφαλής που διαθέτει έναν αναλογικό μηχανισμό δέκτη. Αυτός ο τύπος δέκτη σάς επιτρέπει να ορίσετε την ακριβή συχνότητα που θέλετε να ακούσετε, χωρίς τα ηλεκτρονικά pixies στη μονάδα κεφαλής να αποφασίσουν μόνοι τους για να κλειδώσουν σε ένα ισχυρότερο γειτονικό σήμα.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα κι αν κατορθώσετε να παραμείνετε στη συχνότητα που θέλετε, πιθανότατα θα υπάρξουν παρεμβολές.

04 του 08

Κάποιος στο πίσω κάθισμά σας επιμένει να κάνει daiquiris

Το πρόβλημα
Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ μια τηλεόραση "fuzz out" όταν κάποιος ενεργοποίησε ένα στεγνωτήρα μαλλιών, φούρνο μικροκυμάτων, ηλεκτρική σκούπα, μπλέντερ ή άλλη συσκευή, κοιτάξατε την παρεμβολή ραδιοσυχνοτήτων (RF).

Ίσως να μην κάνετε μια πρακτική που να επιτρέπει στους επιβάτες σας να κάνουν αναμεμειγμένα ποτά στο πίσω κάθισμα όταν οδηγείτε, αλλά ακόμα κι αν κανείς δεν έχει στην πραγματικότητα ένα κυριολεκτικό μπλέντερ συνδεδεμένο σε ένα μετατροπέα ισχύος αυτοκινήτου πίσω εκεί, των διαφόρων ειδών παρεμβολών RF που μπορείτε να εκτελέσετε σε άγρια ​​κατάσταση.

Το Fix
Εντοπίστε και καταργήστε τυχόν πηγές παρεμβολών RF στο αυτοκίνητό σας. Ο πιο πιθανός ένοχος είναι ο εναλλάκτης, αλλά υπάρχουν και άλλες πιθανές πηγές. Αυτό μπορεί να απαιτεί βοήθεια από έναν μηχανικό.

05 του 08

Ζείτε σε μια μεγάλη πόλη (ή σε μια λοφώδη / ορεινή περιοχή)

Το πρόβλημα
Τα ραδιοφωνικά σήματα μπορούν να μπλοκαριστούν από μεγάλα αντικείμενα, όπως τα κτίρια και τους λόφους, αλλά μπορούν επίσης να αναπηδήσουν και να προβληματιστούν με απρόβλεπτο τρόπο.

Ο πρώτος μπορεί να δημιουργήσει "νεκρές ζώνες" όπου θα χάσετε τη λήψη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά παράξενα ζητήματα πολλαπλής λήψης, όπως πτερυγισμός ή " περίφραξη " όπου ο δέκτης προσπαθεί να κλειδώσει σε πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου ραδιοφωνικού σήματος .

Το Fix
Χωρίς να μετακομίσετε σε μια αγροτική περιοχή, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για αυτό το είδος παρεμβολών. Είναι μόνο μία από τις τιμές που πληρώνετε για τη ζωή της πόλης.

06 του 08

Η κεραία σας σκουριάζει και πέφτει

Το πρόβλημα
Ίσως θα παρατηρήσετε αν η κεραία σας έπεσε κυριολεκτικά , έτσι; Αλλά τι γίνεται αν οι ηλεκτρικές συνδέσεις απλώς διαβρώνονταν ή σκουριαζόντουσαν με την πάροδο του χρόνου;

Ορισμένες κεραίες μπορούν επίσης να χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου λόγω των κραδασμών, οι οποίες μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε κακή ηλεκτρική σύνδεση. Και αν ο δέκτης σας δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει σωστή σύνδεση με την κεραία σας, η ραδιοφωνική σας λήψη θα πάθει.

Το Fix
Αυτός έχει μια εύκολη λύση: αντικαταστήστε την κεραία σας ή καθαρίστε τις διαβρωμένες συνδέσεις.

07 του 08

Ο υπάλληλος του πλυντηρίου αυτοκινήτων αποσύρθηκε από την κεραία σας και το άφησε με αυτόν τον τρόπο

Το πρόβλημα
Οι κεραίες αυτοκινήτων έρχονται σε τέσσερις βασικές γεύσεις: παραθυρόφυλλα, ηλεκτρικά, στάσιμα και χειροκίνητα αποσπασμένα μαστίγια.

Οι χειροκίνητες κεραίες μαστίχας μπορούν να ωθηθούν για να αποφευχθούν ζημιές από πράγματα όπως πλύσεις αυτοκινήτων και οι πιο ευσυνείδητοι βοηθοί πλυντηρίων αυτοκινήτων θα ωθήσουν το δικό σας αν δεν το κάνατε ήδη.

Αν ο υπάλληλος από την άλλη πλευρά ξεχάσει να το τραβήξει πίσω, μπορείτε να οδηγήσετε μακριά spic και span αλλά εντελώς ανίκανος να συντονιστείτε με τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό.

Το Fix
Έτσι ναι, αν αυτό συμβεί ποτέ σε σας, θα προχωρήσουμε απλά και κατηγορήστε το στο πλυντήριο αυτοκινήτων και θα το καλέσετε καλά. Επεκτείνετε τον ιστό και θα γυρίσετε πίσω στην επιχείρηση.

08 από 08

Έχετε μια κεντρική μονάδα

Το πρόβλημα
Οι μονάδες κεφαλής ήχου αυτοκινήτου είναι αρκετά ανθεκτικά μικρά κομμάτια της τεχνολογίας, αλλά εξακολουθούν να είναι κακή από καιρό σε καιρό. Και αν ο δέκτης στη μονάδα κεφαλής βρίσκεται στο fritz, θα βρεθείτε να ακούτε τον ήχο της σιωπής - εκτός και αν έχετε άλλες επιλογές πηγής ήχου, όπως ένα CD player ή βοηθητικές εισόδους.

Το Fix
Ενώ είναι τεχνικά δυνατό να διορθωθούν οι περισσότερες σπασμένες μονάδες κεφαλής, συνήθως δεν έχει νόημα όσον αφορά το κόστος. Βρείτε μια νέα μονάδα κεφαλής που σας αρέσει, χτυπάτε εκεί μέσα και πείτε τόσο πολύ για την φοβερή ραδιοφωνική λήψη.