Πώς να καθορίσει ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν θα απενεργοποιηθεί

Υπάρχουν μερικές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν κλείνει όταν το περιμένετε, και το καθένα ισχύει για μια αρκετά συγκεκριμένη κατάσταση. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του προβλήματος είναι μια ακατάλληλα ενσύρματη μονάδα κεφαλής, οπότε αν διαθέτετε ραδιόφωνο μετά την αγορά, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημά σας.

Εκτός από αυτό, θα μπορούσατε να έχετε κάποιο πρόβλημα με το διακόπτη ανάφλεξης ή με κάποιο άλλο εξάρτημα και υπάρχουν επίσης κάποια αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στο ραδιόφωνο να παραμείνει για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, συνήθως περίπου δέκα λεπτά, άνοιξε πρώτα.

Ορισμένες από τις συνηθέστερες ενημερώσεις για ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που δεν θα απενεργοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  1. Ανάρμοστη καλωδίωση μονάδας κεφαλής
    • Εάν το κύριο καλώδιο τροφοδοσίας για τη μονάδα κεφαλής είναι συνδεδεμένο σε πηγή ρεύματος που είναι πάντα ζεστή, το ραδιόφωνο δεν θα σβήσει ποτέ.
    • Στερεώστε: ξανασυνδέστε το ραδιόφωνο για να δεχθείτε τροφοδοσία από μια πηγή που είναι ζεστή μόνο όταν η ανάφλεξη βρίσκεται στη θέση αξεσουάρ ή σε θέση οδήγησης.
  2. Πρόβλημα διακόπτη ανάφλεξης
    • Εάν υπάρχει πρόβλημα με τον διακόπτη ανάφλεξης ή τον κύλινδρο, η τροφοδοσία αξεσουάρ μπορεί να είναι διαθέσιμη ακόμα και όταν αφαιρεθεί το κλειδί.
    • Στερέωση: ελέγξτε αν υπάρχει διαθέσιμη τροφοδοσία αξεσουάρ όταν το κλειδί είναι στη θέση εκτός λειτουργίας. Επανατοποθετήστε τον κύλινδρο ή αντικαταστήστε το διακόπτη ανάφλεξης όπως απαιτείται.
  3. Φθαρμένο κλειδί ή κύλινδρος ανάφλεξης
    • Αν το κλειδί ή ο κύλινδρος ανάφλεξης είναι ιδιαίτερα φθαρμένος, ενδέχεται να μπορείτε να αφαιρέσετε το κλειδί όταν ο διακόπτης βρίσκεται ακόμα στο εξάρτημα ή στη θέση.
    • Στερεώστε: βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στην απενεργοποιημένη θέση βραχυπρόθεσμα και αντικαταστήστε τον κύλινδρο όταν μπορείτε.
  4. Ραδιόφωνο σχεδιαστεί για να παραμείνει για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα
    • Ορισμένα ραδιόφωνα αυτοκινήτων είναι σε χρονοδιακόπτη, έτσι ώστε να είναι σχεδιασμένα ώστε να μην κλείνουν αμέσως.
    • Επιδιόρθωση: Ελέγξτε αν το ραδιόφωνο έχει απενεργοποιηθεί λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο και το κλείδωμα των θυρών. Αν εξακολουθεί να μην έχει απενεργοποιηθεί, ελέγξτε εάν οι λυχνίες θόλου σβήνουν όταν κλείνουν οι πόρτες. Αυτός ο τύπος προβλήματος ενδέχεται να απαιτεί βοήθεια από έναν επαγγελματία.

Οι κίνδυνοι κακής ραδιοφωνικής καλωδίωσης

Τα βασικά της στερεοφωνικής καλωδίωσης αυτοκινήτου δεν είναι τρομερά περίπλοκα, αλλά είναι αρκετά εύκολο να το καταλάβετε αν λείπει κάποια ζωτική πληροφορία ή δεν ακολουθείτε μια μεθοδική προσέγγιση στην εργασία. Η ουσία του προβλήματος, καθώς σχετίζεται με αυτό το ζήτημα, είναι ότι κάθε ραδιόφωνο αυτοκινήτου απαιτεί έδαφος και στη συνέχεια δύο ή τρεις συνδέσεις με θετική μπαταρία.

Μια σύνδεση είναι "πάντα ενεργοποιημένη" και χρησιμοποιείται για τη λειτουργία μνήμης που διατηρεί ζωντανή. Το άλλο, το οποίο στην πραγματικότητα παρέχει ισχύ για τη λειτουργία της κεντρικής μονάδας, αλλάζει έτσι ώστε να είναι μόνο ζεστό όταν η ανάφλεξη βρίσκεται στη θέση αξεσουάρ ή σε λειτουργία.

Εάν μια μονάδα κεφαλής είναι καλωδιακά εσφαλμένη, έτσι ώστε να είναι συνδεδεμένο το καλώδιο "πάντα σε λειτουργία", όπου το καλώδιο πρέπει να συνδεθεί, το ραδιόφωνο δεν θα σβήσει ποτέ. Θα έχει πάντα ισχύ, οπότε θα συνεχίσει να τραβάει την μπαταρία ακόμα και μετά την απενεργοποίηση του κινητήρα και την αφαίρεση των πλήκτρων. Ανάλογα με το σχήμα στην οποία βρίσκεται η μπαταρία, αυτή η αποστράγγιση μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μια νεκρή μπαταρία, ένα ξεκίνημα άλμα , και ίσως ακόμη και ένα σπασμένο ραδιόφωνο .

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, η μονάδα κεφαλής πρέπει να αφαιρεθεί και να επανεκκινηθεί. Εάν εγκαταστήσατε πρόσφατα μια νέα μονάδα κεφαλής και αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, τότε θα πρέπει να το πάρετε πίσω στο κατάστημα που έκανε την εργασία και να σας ζητήσει να το διορθώσετε. Εάν εγκαταστήσατε τον εαυτό σας με το κεφάλι μόνος σας, τότε μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τους παρακάτω πόρους καλωδίωσης της μονάδας κεφαλής:

Σε ευρείες περιστροφές, θα θέλετε να ελέγξετε τα καλώδια τροφοδοσίας που είναι συνδεδεμένα στη μονάδα κεφαλής και να καθορίσετε ποιο από αυτά είναι ενεργοποιημένο. Ένα καλώδιο πρέπει να είναι ζεστό όλη την ώρα και το άλλο θα πρέπει να δείχνει μόνο 12 βολτ όταν ο διακόπτης ανάφλεξης είναι αναμμένος. Αν αυτά τα καλώδια αντιστραφούν ή το καλώδιο "πάντα σε λειτουργία" είναι συνδεδεμένο και στα δύο, τότε τα συνδέετε σωστά, θα πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα.

Πώς ένας διακόπτης ανάφλεξης αποτρέπει την απενεργοποίηση του ραδιοφώνου

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας κακός διακόπτης ανάφλεξης ή κύλινδρος διακόπτη ανάφλεξης μπορεί επίσης να εμποδίσει την απενεργοποίηση ενός ραδιοφώνου. Το ζήτημα εδώ είναι ότι, υπό κανονικές συνθήκες, εξαρτήματα όπως το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας λαμβάνουν μόνο ισχύ όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στο αξεσουάρ, στη λειτουργία ή στη θέση εκκίνησης. Αν τα αξεσουάρ είναι ενεργοποιημένα όταν ο διακόπτης είναι στη θέση εκτός λειτουργίας, το ραδιόφωνο δεν θα σβήσει.

Η συγκεκριμένη διαδικασία για τη διάγνωση αυτού του τύπου προβλήματος θα είναι διαφορετική ανάλογα με τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος του οχήματός σας και πιθανότατα θα πρέπει να αναζητήσετε ένα διάγραμμα καλωδίωσης. Σε βασικούς όρους, όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται στη θέση εκτός λειτουργίας, το καλώδιο αξεσουάρ ανάφλεξης δεν πρέπει να τροφοδοτείται με ρεύμα. Εάν υπάρχει ένα βοηθητικό ρελέ στο κύκλωμα, δεν πρέπει να ενεργοποιείται με το διακόπτη ανάφλεξης στη θέση απενεργοποίησης.

Αν διαπιστώνετε ότι τα αξεσουάρ έχουν ισχύ όταν δεν πρέπει, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι στο διακόπτη ανάφλεξης ή στο ρελέ. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι και ο μηχανικός κύλινδρος ανάφλεξης, ο οποίος θα μπορούσε να φθαρεί ή να μην έχει ευθυγραμμιστεί.

Ζητήματα καθυστέρησης ραδιοφώνου

Μερικά αυτοκίνητα έρχονται με ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο ραδιόφωνο να παραμείνει αναμμένο μετά την απομάκρυνση των κλειδιών από την ανάφλεξη. Αυτό το χαρακτηριστικό συνήθως απενεργοποιεί το ραδιόφωνο μετά από περίπου δέκα λεπτά ή αν κλείνει μια πόρτα, παρόλο που δεν είναι κανόνας καθολικός.

Εάν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια, αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα και έχετε μια κεντρική μονάδα OEM , ίσως να θέλετε να ξεκινήσετε ελέγχοντας το εγχειρίδιο του κατόχου σας για να δείτε αν το όχημά σας έχει αυτό το χαρακτηριστικό .

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με μια λειτουργία καθυστέρησης ραδιοφώνου, τότε τόσο η διάγνωση όσο και η επιδιόρθωση είναι πιθανότατα έξω από τη σφαίρα μιας εύκολης εργασίας DIY. Αν παρατηρήσετε ότι το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών σας δεν ενεργοποιούν το φως του θόλου σας, τότε μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε έναν ελαττωματικό διακόπτη πόρτας, ο οποίος συνήθως είναι αρκετά εύκολος να αντικατασταθεί.

Σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχετε κάποιο πρόβλημα με ένα ρελέ ή άλλο στοιχείο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να δοκιμάσετε ή να αντικαταστήσετε το ρελέ αξεσουάρ σας, για παράδειγμα, αλλά ανάλογα με το όχημά σας και με ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζετε πραγματικά, αυτό μπορεί ή δεν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.