Δημιουργία εφαρμογών για το Apple Watch και το watchOS 2

Ένας οδηγός για την ανάπτυξη εφαρμογών για την φορητή συσκευή της Apple και το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της

15 Οκτωβρίου 2015

Φέτος, η Apple δημιούργησε κύματα εισάγοντας το εντυπωσιακό, φουτουριστικό φορητό, το Apple Watch . Μην σταματήσουμε ακριβώς αυτό, ο γίγαντας εισήγαγε επιπλέον μια ολοκαίνουργια ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα αυτής της συσκευής - το watchOS 2. Αρχικά παρουσιάστηκε στο WWDC (Worldwide Developers Conference) φέτος και έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 16 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, καθυστέρησε λόγω ενός σφάλματος στην ανάπτυξή του. Τελικά κυκλοφόρησε στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτήν την ανάρτηση, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για την ανάπτυξη εφαρμογών για το Apple Watch, παρουσιάζοντας μερικά νέα χαρακτηριστικά που μπορείτε να παίξετε γύρω στο watchOS 2.

Νέες δυνατότητες του watchOS 2

Ανάπτυξη εφαρμογών με Xcode

Το Xcode προσφέρει τώρα τη σουίτα ανάπτυξης όχι μόνο για OS X και iOS, αλλά και για το watchOS. Είναι διαθέσιμο για λήψη στο Mac App Store και είναι δωρεάν. Μπορείτε να κατεβάσετε επιπλέον την επόμενη beta έκδοση εδώ. Μόλις προμηθευτείτε ένα αναγνωριστικό της Apple, μπορείτε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Apple.

Μαζί με σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε τις διατάξεις και να αναπτύξετε τον σωστό τύπο κώδικα γι 'αυτούς, το Xcode σαρώνει τη δουλειά σας για σφάλματα και την μεταγλωττίζει σε εκτελέσιμα runtimes, τα οποία αργότερα μπορείτε να αναπτύξετε ή να πουλήσετε μέσω του App Store.

Το Xcode υποστήριξε το Swift από την προηγούμενη έκδοση του, έκδοση 6. Η beta έκδοση του Xcode 7, ωστόσο, υποστηρίζει το Swift 2.

Ανάπτυξη εφαρμογών με Swift

Παρουσιάστηκε πρώτα στο WWDC 2014, το Swift επρόκειτο να αντικαταστήσει το αντικείμενο-C, το οποίο αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη εφαρμογών iOS και OS X. Φέτος, η εταιρεία έχει κάνει τη γλώσσα ανοιχτού κώδικα, προσφέροντας επίσης υποστήριξη για το Linux. Το Swift 2 επεκτείνει περαιτέρω πολλά από τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητά του.

Η τεκμηρίωση της Apple προσφέρει μια αρκετά καλή εισαγωγή στο Swift. Δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη εμπειρία στην εργασία με τη γλώσσα και να σε καθοδηγεί σε απλά βήματα, καθιστώντας εύκολο για εσένα να καταλάβεις τη διαδικασία.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να βρείτε πολλά online μαθήματα και σεμινάρια για την εργασία με το Swift. Ένα από τα καλύτερα είναι το Learn Swift Tips, το οποίο δίνει συμβουλές για τους προγραμματιστές, οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές. Καλύπτει όλο το φάσμα των επιπέδων, ξεκινώντας από τους αρχάριους έως τους εξελιγμένους προγραμματιστές. Επιπλέον, παρέχει επίσης συνδέσεις με βιβλιοθήκες κώδικα, βιβλία και παραδείγματα κωδικών που δημιουργήθηκαν από προγραμματιστές στο παρελθόν.

watchOS 2: Άνοιγμα νέων δρόμων σε προγραμματιστές

Το ρολόι 2 έχει αναμφίβολα ανοίξει αρκετές λεωφόρους στους προγραμματιστές iOS , επιτρέποντάς τους έτσι να δημιουργήσουν καλύτερες εφαρμογές για το σύνολο των συσκευών iOS, καθώς και το smartwatch της Apple.

Η αγορά smartwatch εξελίσσεται και ο ανταγωνισμός δεν είναι ακόμα τόσο σκληρός. Δημιουργώντας έτσι εξαιρετικά επιθυμητές και χρησιμοποιήσιμες εφαρμογές για το Watch, μπορεί να ωθήσει τη ζήτηση για το φορετό, βοηθώντας τον να κρατήσει το κεφάλι και τους ώμους πάνω από τον ανταγωνισμό.