Αναθεώρηση: Boot Camp σας επιτρέπει να εκτελείτε τα Windows στο Mac σας

Το Boot Camp της Apple παρέχει το ταχύτερο περιβάλλον των Windows που διατίθεται σε Mac. Και επειδή χρησιμοποιείτε πραγματικά Windows, χωρίς να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν εικονικοποίησης , η λειτουργία των Windows στο Boot Camp είναι γενικά πιο σταθερή και λειτουργεί με μια ευρύτερη ποικιλία περιφερειακών από οποιαδήποτε άλλη επιλογή βασισμένη σε Mac.

Ιστοσελίδα του κατασκευαστή

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Απαιτήσεις

Ας το βγάλουμε αυτό το πρώτο: Το Boot Camp της Apple δεν είναι ένα σύστημα εικονικοποίησης που σας επιτρέπει να τρέχετε τα Windows. Το υλικό του Mac, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αρκετά βασικά στοιχεία PC, είναι απόλυτα ικανό να εκτελεί τα Windows όπως είναι, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούσατε να συγκεντρώσετε όλα τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης των Windows για το υλικό Mac.

Το Boot Camp είναι πραγματικά απλά μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να κάνετε το Mac σας έτοιμο να δεχτεί ένα διαμέρισμα των Windows και στη συνέχεια να σας επιτρέψει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όλους τους απαραίτητους οδηγούς των Windows. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Boot Camp, αν και είναι αλήθεια ότι το Boot Camp κάνει όλα αυτά με το συνηθισμένο apple Apple, και με αυτόν τον τρόπο καθιστά την εγκατάσταση των Windows σε Mac αρκετά εύκολη. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι αγοράζουν φορητά μοντέλα Mac μόνο για την εκτέλεση των Windows, ο λόγος είναι ότι το υλικό είναι απίστευτα αξιόπιστο και σταθερό, και μπορεί να είναι η καλύτερη πλατφόρμα για την εκτέλεση των Windows.

Παρόλο που μιλάμε συχνά για Boot Camp, η πραγματική εφαρμογή που εκτελεί όλη τη δουλειά είναι ο Boot Camp Assistant . Ο σκοπός του Boot Camp είναι να αναγνωρίσει τους δίσκους των Windows κατά την εκκίνηση, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Mac OS και του λειτουργικού συστήματος Windows όταν εκκινήσετε το Mac.

Χρησιμοποιώντας τον Βοηθό Camp Boot

Το Boot Camp Assistant σάς επιτρέπει να κατεβάσετε το τρέχον λογισμικό υποστήριξης των Windows από την Apple σε μια μονάδα flash USB. Αυτό το λογισμικό περιλαμβάνει μια επιλογή από προγράμματα οδήγησης που θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας Mac, το trackpad, την ενσωματωμένη κάμερα και άλλο υλικό Mac με το αντίγραφο των Windows. Εκτός από τα προγράμματα οδήγησης υλικού, το λογισμικό υποστήριξης περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης που εκτελείται με Windows, για να διασφαλιστεί ότι όλα τα προγράμματα οδήγησης υλικού Mac είναι εγκατεστημένα σωστά στα Windows.

Η δεύτερη σημαντική λειτουργία του Boot Camp Assistant είναι να εγκαταστήσετε ή να καταργήσετε μια υποστηριζόμενη έκδοση των Windows (περισσότερες για ποιες εκδόσεις υποστηρίζονται αργότερα). Η διαδικασία εγκατάστασης ξεκινά με τον Βοηθό Camp Boot δημιουργώντας έναν τόμο των Windows. μπορείτε να διαλέξετε να διαιρέσετε τη μονάδα εκκίνησης σε δύο τόμους, μία για τα τρέχοντα δεδομένα σας OS X και την άλλη για τη νέα εγκατάσταση των Windows. Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος του νέου τόμου των Windows και το βοηθητικό πρόγραμμα διαμέρισης θα αλλάξει το μέγεθος του OS X για να δημιουργήσετε χώρο για τα Windows.

Εάν το Mac σας διαθέτει μια δεύτερη εσωτερική μονάδα δίσκου, μπορείτε να έχετε τον Boot Camp Assistant να διαγράψει τη δεύτερη μονάδα δίσκου και να την εκχωρήσει αποκλειστικά για χρήση ως τόμος των Windows. Το Boot Camp Assistant είναι πολύ συγκεκριμένο για το ποια δίσκους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα Windows. Συγκεκριμένα, το Boot Camp αγνοεί κάθε εξωτερική μονάδα δίσκου. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις εσωτερικές μονάδες του Mac σας.

Μονάδες σύντηξης

Εάν η μονάδα δίσκου που επιλέγετε για να εγκαταστήσετε τα Windows είναι μια μονάδα Fusion , δηλαδή μια μονάδα SSD και ένας κανονικός σκληρός δίσκος σε συνδυασμό, ο Boot Camp Assistant θα χωρίσει τη μονάδα Fusion με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει έναν τόμο Windows που περιλαμβάνεται πλήρως στο τμήμα τυπικού σκληρού δίσκου και δεν θα μεταφερθεί ποτέ στο τμήμα SSD.

Εγκατάσταση των Windows

Μόλις δημιουργηθεί ο τόμος των Windows, ο Boot Camp Assistant μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows. Αυτή η απλοποιημένη μέθοδος σας καθοδηγεί στη διαδικασία εγκατάστασης των Windows και είναι γενικά ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εγκαταστήσετε τα Windows σε έναν υπολογιστή.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές κηλίδες κατά μήκος του τρόπου που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, το σημαντικότερο είναι το σημείο όπου επιλέγετε πού να εγκαταστήσετε τα Windows. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows όπως αναπτύχθηκε από τη Microsoft και δεν προοριζόταν ποτέ να χρησιμοποιηθεί σε Mac. Ως αποτέλεσμα, όταν σας ζητηθεί να επιλέξετε τον τόμο που θα εγκατασταθεί, ενδέχεται να δείτε παράξενους όγκους δίσκων, όπως αυτούς που έχουν επισημανθεί ως EFI ή Recovery HD. Επιλέξτε μόνο τον όγκο που έχει προδιαμορφωθεί για Windows. η επιλογή ενός από τα υπόλοιπα μπορεί να αντικαταστήσει τα δεδομένα των Mac σας. Για το λόγο αυτό, συνιστούμε να εκτυπώσετε τον οδηγό του Boot Camp Assistant (μία από τις επιλογές στο Boot Camp Assistant), ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε στις λεπτομερείς οδηγίες που παρέχονται από την Apple κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows.

Υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows

Τη στιγμή της γραφής, το Boot Camp ήταν στην έκδοση 5.1. Το Boot Camp 5.1 υποστηρίζει εκδόσεις 64-bit των Windows 7.x και Windows 8.x. Είναι πιθανό ότι κάποια στιγμή μετά την κυκλοφορία των Windows 10 θα δούμε μια ενημέρωση στο Boot Camp για να την υποστηρίξουμε, αλλά μην την περιμένετε αμέσως.

Οι προηγούμενες εκδόσεις του Boot Camp περιλάμβαναν υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις των Windows:

Boot Camp 3: Windows XP, Windows Vista

Boot Camp 4: Εκδόσεις 32-bit και 64-bit των Windows 7

Εκτός από την έκδοση του Boot Camp, το μοντέλο Mac που εγκατέστησε τα Windows, υπαγόρευσε επίσης ποιες εκδόσεις των Windows θα υποστηριζόταν. Για παράδειγμα, το Mac Pro 2013 υποστηρίζει μόνο τα Windows 8.x, ενώ παλαιότερες εκδόσεις του Mac Pro μπορούν να υποστηρίζουν τα Windows XP και αργότερα. Μπορείτε να βρείτε έναν πίνακα μοντέλων Mac και τις εκδόσεις των Windows που υποστηρίζουν στις Απαιτήσεις Συστήματος των Windows της Apple. Κάντε κύλιση προς τα κάτω, κοντά στο κάτω μέρος της σελίδας, για να βρείτε τους πίνακες μοντέλων Mac.

Αφαίρεση των Windows

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Boot Camp Assistant για να καταργήσετε τον τόμο των Windows και να επαναφέρετε τη μονάδα εκκίνησης σε έναν ενιαίο τόμο OS X. Συνιστάται ιδιαίτερα, αν αποφασίσετε να καταργήσετε τον όγκο των Windows, το κάνετε χρησιμοποιώντας το Boot Camp Assistant. Ενώ είναι δυνατό να αφαιρέσετε με μη αυτόματο τρόπο τον όγκο των Windows και να αλλάξετε το μέγεθος του υπάρχοντος τόμου του OS X , πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει προβλήματα προσπαθώντας να το κάνουν αυτό τον τρόπο. Η χρήση του Boot Camp Assistant για την κατάργηση των Windows φαίνεται να είναι η καλύτερη μέθοδος και προτείνω ιδιαίτερα.

Τελικές σκέψεις

Η ικανότητα του Boot Camp να επιτρέψει στον Mac να αναγνωρίσει και να εκκινήσει από φορμαρισμένους τόμους των Windows μπορεί να μην φαίνεται να είναι μια πολύ τεχνικά δύσκολη διαδικασία και πραγματικά δεν είναι. Αλλά προσφέρει δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για όποιον χρειάζεται να τρέξει τα Windows στα Mac:

Πρώτον, ταχύτητα. δεν υπάρχει πιο γρήγορη μέθοδος εκτέλεσης των Windows. Χρησιμοποιώντας το Boot Camp, εκτελείτε τα Windows με πλήρη εγγενή ταχύτητα υλικού. Επιτρέπετε στα Windows την άμεση πρόσβαση σε κάθε κομμάτι του υλικού του Mac: CPU, GPU, οθόνη, πληκτρολόγια , trackpad , ποντίκι και το δίκτυο . Δεν υπάρχει λογισμικό εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των Windows και του υλικού. Εάν η κύρια ανησυχία σας είναι η απόδοση, το Boot Camp είναι η ταχύτερη διαθέσιμη λύση.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι είναι δωρεάν. Το Boot Camp είναι ενσωματωμένο στο Mac και το OS X. Δεν υπάρχει καμία εφαρμογή τρίτου μέρους που να αγοράζει και καμία υποστήριξη τρίτου μέρους να ανησυχεί. Το Boot Camp υποστηρίζεται άμεσα από την Apple και τα Windows υποστηρίζονται απευθείας από τη Microsoft.

Φυσικά, υπάρχουν μερικοί gotchas. Όπως αναφέρθηκε, το Boot Camp τρέχει τα Windows εγγενώς. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει ολοκλήρωση μεταξύ των Windows και OS X περιβάλλοντα. Δεν μπορείτε να εκτελέσετε ταυτόχρονα και το OS X και τα Windows. Για να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους, πρέπει να τερματίσετε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε και να επανεκκινήσετε το Mac στο άλλο λειτουργικό σύστημα.

Η μέθοδος του να υπολογίσετε ποια έκδοση των Windows θα λειτουργήσει πραγματικά στο Mac σας είναι κάπως πολύπλοκη. Επιπλέον, μπορεί να βρεθείτε να περιμένετε λίγο πριν υποστηρίξει η Apple την επόμενη έκδοση των Windows.

Αλλά τελικά, αν χρειαστεί να τρέξετε εφαρμογές επεξεργαστών ή γραφικών εντατικών Windows, το Boot Camp είναι πιθανώς η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή. Και μην ξεχνάμε ότι δεν κοστίζει τίποτα, πέρα ​​από μια άδεια χρήσης των Windows, για να δοκιμάσει το Boot Camp.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να παίξετε όλα τα παιχνίδια των Windows που δεν έχουν αντίστοιχο Mac, αλλά δεν το ακούσατε από μένα.

Δημοσίευση: 1/13/2008
Ενημερώθηκε: 18/6/2015