Πώς να ρυθμίσετε την Αρχική Διανομή στο iTunes για Mac και PC

Κοινή χρήση και ροή τραγουδιών στο οικιακό σας δίκτυο χρησιμοποιώντας το iTunes Home Sharing

Εισαγωγή στην κοινή χρήση κατοικίας

Αν έχετε ένα οικιακό δίκτυο και θέλετε έναν εύκολο τρόπο να ακούσετε τα τραγούδια στη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes , τότε το Home Sharing είναι ένας αποτελεσματικός και απλός τρόπος για να μοιράζεστε μεταξύ υπολογιστών. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ αυτή τη λειτουργία προτού να χρησιμοποιήσετε πιθανότατα τις πιο παραδοσιακές μεθόδους μεταφοράς, όπως συγχρονισμό από iCloud ή ακόμα και εγγραφή CD ήχου. Με την ενεργοποίηση της Κοινής χρήσης στο σπίτι (από προεπιλογή είναι απενεργοποιημένη), έχετε ουσιαστικά ένα ειδικό δίκτυο κοινής χρήσης μέσων όπου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι υπολογιστές στο σπίτι σας

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο με τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Κοινή χρήση στο σπίτι .

Απαιτήσεις

Πρώτον, θα χρειαστείτε το πιο πρόσφατο λογισμικό iTunes που είναι εγκατεστημένο σε κάθε μηχάνημα για να ξεκινήσετε - τουλάχιστον, αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον έκδοση 9. Το άλλο προαπαιτούμενο για Home Sharing είναι ένα αναγνωριστικό της Apple που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε υπολογιστή (έως και 5).

Εκτός από αυτό, μόλις ρυθμίσετε το Home Sharing θα αναρωτηθείτε πιθανώς γιατί δεν το κάνατε νωρίτερα.

Ενεργοποίηση κοινής χρήσης στο iTunes

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Αρχική κατανομή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iTunes. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Για τα Windows :

  1. Στην κύρια οθόνη iTunes, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού File και επιλέξτε το υπομενού Home Sharing. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση κοινής χρήσης αρχικής σελίδας .
  2. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται μια οθόνη που σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε. Πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό της Apple σας (συνήθως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας) και μετά τον κωδικό πρόσβασης στα αντίστοιχα πλαίσια κειμένου. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση κοινής χρήσης στο σπίτι .
  3. Αφού ενεργοποιηθεί η Αρχική κατανομή, θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης ότι είναι πλέον ενεργοποιημένο. Κάντε κλικ στο κουμπί Ολοκλήρωση Μην ανησυχείτε αν δείτε το εικονίδιο Αρχική κατανομή εξαφανίζεται από το αριστερό παράθυρο στο iTunes. Θα εξακολουθεί να είναι ενεργή, αλλά εμφανίζεται μόνο όταν ανιχνεύονται άλλοι υπολογιστές που χρησιμοποιούν την Αρχική κατανομή.

Μόλις το κάνετε αυτό σε έναν υπολογιστή, θα χρειαστεί να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία σε όλες τις άλλες μηχανές του οικείου δικτύου σας, για να τις δείτε μέσω του iTunes Home Sharing.

Για Mac:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Μενού για προχωρημένους και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποίηση κοινής χρήσης στο σπίτι .
  2. Στην επόμενη οθόνη, πληκτρολογήστε το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας αντίστοιχα στα δύο πλαίσια κειμένου.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία αρχικής κοινής χρήσης .
  4. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια οθόνη επιβεβαίωσης που σας ενημερώνει ότι η Αρχική κατανομή είναι πλέον ενεργοποιημένη. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να ολοκληρώσετε.

Εάν δεν εμφανίζεται το εικονίδιο Αρχική κατανομή που εμφανίζεται στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, τότε όλα αυτά σημαίνει ότι κανένας άλλος υπολογιστής στο οικιακό σας δίκτυο δεν είναι συνδεδεμένος στην Αρχική κατανομή. Απλώς επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα στις άλλες μηχανές του δικτύου σας, βεβαιώνοντας ότι χρησιμοποιείτε το ίδιο αναγνωριστικό της Apple.

Σημείωση: Εάν έχετε άλλους υπολογιστές που δεν συσχετίζονται με το αναγνωριστικό σας Apple, θα πρέπει να τους εξουσιοδοτήσετε πριν μπορέσετε να τις προσθέσετε στο δίκτυο κοινής χρήσης.

Προβολή άλλων υπολογιστών & # 39; Βιβλιοθήκες του iTunes

Με άλλους υπολογιστές που έχουν επίσης συνδεθεί στο δίκτυο οικιακής διανομής, αυτές θα είναι διαθέσιμες στο iTunes - προσβάσιμες από το αριστερό τμήμα του iTunes. Για να δείτε τα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης iTunes ενός υπολογιστή:

  1. Κάντε κλικ στο όνομα ενός υπολογιστή στο μενού Κοινόχρηστο στοιχείο.
  2. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Εμφάνιση (κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης) και επιλέξτε την επιλογή Στοιχεία που δεν υπάρχουν στην βιβλιοθήκη μου .

Τώρα θα μπορείτε να δείτε τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη άλλου υπολογιστή σαν να ήταν στο μηχάνημά σας.