Lenovo Yoga 700

Μεσαίο εύρος 14 ιντσών φορητό υπολογιστή που μετατρέπεται σε ένα Tablet

Η κατώτατη γραμμή

30 Νοεμβρίου 2015 - Η σειρά Yoga της Lenovo βελτιώνει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση της μπαταρίας με το νέο μοντέλο 700. Είναι ακόμα ένα από τα καλύτερα υβριδικά σχέδια στην αγορά και έχει κάποιες καλές στερεές επιδόσεις. Δυστυχώς, εξακολουθεί να πάσχει από αρκετά μεγάλο μέγεθος και βάρος που το καθιστούν λιγότερο χρήσιμο για εκείνους που θέλουν να το χρησιμοποιούν συχνά ως δισκίο. Η τιμολόγηση είναι καλή και το τοποθετεί ανάμεσα σε συστήματα κατηγορίας προϋπολογισμού και πριμοδότησης και δεν έχει πολλούς συμβιβασμούς, καθιστώντας το ένα σταθερό σύστημα για όσους θέλουν κάτι παραπάνω από ένα βασικό φορητό υπολογιστή.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Lenovo Yoga 700

Η Lenovo αποφάσισε να πάει λίγο διαφορετική κατεύθυνση με την τελευταία σειρά της γιόγκα. Ενώ η Yoga 3 Pro επικεντρώθηκε στο ότι είναι εξαιρετικά λεπτή και ελαφριά, η νέα σειρά 700 φαίνεται να είναι λίγο πιο προσιτή και πρακτική για τον μέσο καταναλωτή. Αυτό σημαίνει ότι είναι παχύτερο σε μόλις τρία τέταρτα της ίντσας και βαρύτερο σε τρια και μισά κιλά, αλλά δεν είναι παράλογο δεδομένου του μεγέθους της οθόνης 14 ιντσών. Είναι όμως ένα μειονέκτημα όταν μετατρέπεται σε μορφή δισκίου καθώς είναι αρκετά βαρύ σε σύγκριση με κάτι σαν ένα ειδικό σύστημα δισκέτας, όπως ένα βιβλίο επιφανειών της Microsoft. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί ένα δίκαιο ποσό πλαστικού και όχι μέταλλο για να κρατήσει το κόστος και το βάρος κάτω. Από την άποψη της αίσθησης είναι ακόμα αξιοπρεπής αλλά τουλάχιστον έχει υφή που αντιστέκεται στα δακτυλικά αποτυπώματα και προσφέρει μια ωραία λαβή.

Στην καρδιά της νέας Lenovo Yoga 700 είναι οι επεξεργαστές Intel Core 6ης γενιάς. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τον επεξεργαστή Core i5-6200U διπλού πυρήνα. Αυτό προσφέρει μέτρια κέρδη απόδοσης σε σχέση με τους προηγούμενους επεξεργαστές Core i με εξαιρετικά χαμηλή τάση, αλλά για τους περισσότερους χρήστες, αυτό πρέπει να είναι αρκετά γρήγορο για αυτό που κάνουν . Αν ψάχνετε να κάνετε πιο υψηλές επιδόσεις υπολογιστών, όπως η ψηφιακή εργασία βίντεο, τότε θέλετε να επενδύσετε στην αναβαθμισμένη έκδοση με το Core i7-6500U. Σχεδόν όλες οι εκδόσεις είναι εφοδιασμένες με 8GB μνήμης DDR3 μνήμης που προσφέρει μια ομαλή συνολική εμπειρία στα Windows. Μερικοί μπορεί να απογοητευθούν για να διαπιστώσουν ότι η μνήμη δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο στα συστήματα εξαιρετικά χαμηλών προφίλ.

Για αποθήκευση, όλες οι σειρές Yoga 700 χρησιμοποιούν μια μονάδα SSD με κύρια διαφορά την ικανότητα. Το βασικό μοντέλο διαθέτει ένα πολύ περιορισμένο χώρο αποθήκευσης 128GB που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γρήγορα από εφαρμογές και δεδομένα. Τα υπόλοιπα συστήματα χρησιμοποιούν ένα μεγαλύτερο 256GB που είναι ακόμα αρκετά μικρό σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν σκληρό δίσκο, αλλά προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις. Η εκκίνηση στα Windows είναι γρήγορη καθώς ανακτάται από τις λειτουργίες ύπνου. Η απόδοση δεν είναι τόσο υψηλή όσο κάποια νεότερα συστήματα, καθώς το SSD εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη διασύνδεση SATA, αλλά η πλειοψηφία των χρηστών πιθανότατα δεν θα μπορέσει να πει τη διαφορά μεταξύ αυτής και μίας νέας μονάδας δίσκου M.2 που βασίζεται σε PCI-Express . Εάν θέλετε να προσθέσετε πρόσθετες εφεδρικές συσκευές , υπάρχουν τρεις θύρες USB 3.0 παρόλο που ένα από αυτά επίσης διπλασιάζεται καθώς ο προσαρμογέας ρεύματος δίνει στους χρήστες μόλις δύο να χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Θα ήταν ωραίο να το βλέπετε να υποστηρίζει το USB 3.1 ή το νέο Type C που συνδέεται όπως το Yoga 900. Υπάρχει επίσης ένας SD-based αναγνώστης καρτών για τους πιο συνηθισμένους τύπους flash media.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Yoga 700 χρησιμοποιεί μια μεγαλύτερη οθόνη 14 ιντσών που κάνει ότι είναι λίγο μεγαλύτερη από τις περισσότερες προηγούμενες εκδόσεις που χρησιμοποιούν 13-ιντσών μικρότερων πλαισίων. Η οθόνη διαθέτει ανάλυση 1920x1080 που την καθιστά πολύ πιο λειτουργική από την τεχνολογία των 13 ιντσών 3200x1800 της 900, η ​​οποία μπορεί να είναι δύσκολη στην ανάγνωση και τη χρήση με την έλλειψη σωστής κλίμακας των Windows για πολλές εφαρμογές παλαιού τύπου. Η εικόνα είναι ωραία και φωτεινή με μια καλή ισορροπία του χρώματος. Πρόκειται για μια οθόνη πολλαπλών τόνων για Windows που σημαίνει επίσης ότι έχει μια γυαλιστερή επίστρωση στο πλαίσιο που μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανακλαστική σε ορισμένες συνθήκες, όπως φωτεινό εξωτερικό φως. Τα γραφικά χειρίζονται το Intel HD Graphics 520 που είναι ενσωματωμένα στον επεξεργαστή Core i5. Σίγουρα έχει βελτιώσει την απόδοση, αλλά δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια, ειδικά στο εγγενές ψήφισμα. Η κορυφαία έκδοση της γραμμής προσφέρει ειδικά γραφικά GeForce GT 940M που εξακολουθούν να μην ανήκουν σε σοβαρά τυχερά παιχνίδια, αλλά αποτελούν βελτίωση για όσους θέλουν να το κάνουν επιπόλαια ή να επιταχύνουν άλλες εφαρμογές που δεν αφορούν παιχνίδια.

Η Lenovo είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας πληκτρολόγιά της με τα χρόνια. Η Yoga 700 προσφέρει μια καλή αλλά όχι και μεγάλη εμπειρία πληκτρολόγησης. Το κατάστρωμα είναι συμπαθητικό και συμπαγές, αλλά τα κλειδιά αισθάνονται λίγο πιο σπογγώδη, τότε θα πρέπει να δίνει μια περίεργη αίσθηση ανάδρασης. Το μεγάλο παράπονό μου είναι η χρήση των πλήκτρων στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου. Αυτό μειώνει το μέγεθος της σωστής βάρδιας, των πλήκτρων εισόδου και πίσω. Βρήκα τον εαυτό μου συχνά πατώντας το κλειδί στο σπίτι αντί του backspace. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να μάθουμε για εκτεταμένη χρήση. Διαθέτει οπίσθιο φωτισμό. Το trackpad είναι ένα ωραίο μεγαλύτερο μέγεθος και επικεντρώνεται στο κατάστρωμα του πληκτρολογίου, παρόλο που φαίνεται ελαφρώς δεξιά. Διαθέτει ένα σχέδιο clickpad που προσφέρει ωραία ανατροφοδότηση. Οι χειρονομίες πολλαπλών κουμπιών χειρίζονται χωρίς πρόβλημα, αλλά με μια οθόνη αφής πολλοί θα αγνοούν πιθανώς το touchpad.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έπληξε τη σύνθεση της Yoga 3 ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Παρόλο που χρησιμοποιούσαν τους επεξεργαστές Core M για παθητική ψύξη και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οκτώ ώρες χρόνου λειτουργίας. Η Lenovo έχει ενισχύσει το μέγεθος της μπαταρίας να είναι 40Whr που θα βοηθήσει λίγο, αλλά το Core i5-6200U εξακολουθεί να χρησιμοποιεί περισσότερη ισχύ από το Core M. Ωστόσο, στην αναπαραγωγή ψηφιακού βίντεο, η Yoga 700 κατάφερε να πετύχει σχεδόν εννέα ώρες συνεχούς χρήσης πριν μπείτε στην κατάσταση αναμονής. Πρόκειται για μια μεγάλη βελτίωση, αλλά δεν είναι εφικτή όσο τα κορυφαία συστήματα όπως το Apple MacBook Air 13 ή το νέο βιβλίο επιφανειών της Microsoft που αποφέρουν περισσότερα από δεκατρία. Ακόμα είναι αρκετά χρήσιμο από τους καταναλωτές που δεν έχουν μια πρίζα κοντά.

Οι τιμές καταλόγου για το Yoga 700 είναι περίπου $ 1099 όπως ελέγχθηκαν. Η Lenovo συχνά έχει προσφορές που σημαίνει ότι μπορείτε να την πάρετε για μερικές εκατοντάδες λιγότερο από αυτό. Αυτό καθιστά πολύ πιο προσιτό από το νέο υβριδικό σχεδιασμένο Surface Book της Microsoft, αλλά αυτό θα ανταγωνιζόταν περισσότερο με το Yoga 900. Αντ 'αυτού, το Yoga 700 απευθύνεται περισσότερο σε όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από ένα βασικό φορητό υπολογιστή. Συγκρίθηκε ωραία με το MacBook Air 13 αλλά έχει οθόνη χαμηλής ανάλυσης χωρίς οθόνη αφής, αλλά προσφέρει μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας και πιο φορητή μορφή.

Τοποθεσία Κατασκευαστή