Πώς να μετατρέψετε AAC σε MP3 με iTunes

Τα τραγούδια από το iTunes Store και την Apple Music χρησιμοποιούν τη μορφή ψηφιακού ήχου AAC . Το AAC προσφέρει γενικά καλύτερη ποιότητα ήχου και μικρότερα αρχεία από τα αρχεία MP3, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν το MP3. Αν είστε ένας από αυτούς, μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε τη μουσική σας από AAC σε MP3.

Πολλά προγράμματα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα νέο - και σίγουρα δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τίποτα. Απλά χρησιμοποιήστε το iTunes. Υπάρχει ένας μετατροπέας αρχείων ήχου ενσωματωμένος στο iTunes που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε AAC σε MP3.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να μετατρέψετε τραγούδια από AAC σε MP3 μόνο εάν είναι DRM-free. Εάν ένα τραγούδι έχει DRM (Digital Rights Management) , δεν μπορεί να μετατραπεί, αφού η μετατροπή θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος κατάργησης του DRM.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του iTunes για να δημιουργήσετε αρχεία MP3

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η δυνατότητα μετατροπής αρχείων του iTunes έχει οριστεί για τη δημιουργία αρχείων MP3 (μπορεί να δημιουργήσει πολλά είδη αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των AAC, MP3 και Apple Lossless). Για να γινει αυτο:

  1. Εκκινήστε το iTunes.
  2. Ανοίξτε τις προτιμήσεις (στα Windows, κάντε το με μετάβαση στην Επεξεργασία -> Προτιμήσεις . Σε Mac , μεταβείτε στο iTunes -> Προτιμήσεις ).
  3. Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή ρυθμίσεων προς τα κάτω. Θα το βρείτε δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού " Ένα CD" .
  4. Στο παράθυρο Ρυθμίσεις εισαγωγής, επιλέξτε Κωδικοποιητής MP3 από το αναπτυσσόμενο μενού Εισαγωγή χρησιμοποιώντας .
  5. Θα πρέπει επίσης να κάνετε μια επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού Ρύθμιση . Όσο υψηλότερη είναι η ρύθμιση ποιότητας, τόσο καλύτερα θα ακουστεί το τραγούδι που μετατράπηκε (αν και το αρχείο θα είναι μεγαλύτερο, επίσης). Συνιστώ τη χρήση είτε της ρύθμισης υψηλότερης ποιότητας , η οποία είναι 192 kbps, είτε η επιλογή Custom και η επιλογή 256 kbps. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τίποτα χαμηλότερο από τον τρέχοντα ρυθμό δυαδικών ψηφίων του αρχείου AAC που μετατρέπετε. Αν δεν το ξέρετε, βρείτε τις ετικέτες ID3 του τραγουδιού . Επιλέξτε τη ρύθμιση και κάντε κλικ στο OK .
  6. Κάντε κλικ στο OK στο παράθυρο "Προτιμήσεις" για να το κλείσετε.

Πώς να μετατρέψετε AAC σε MP3 χρησιμοποιώντας iTunes

Με τη ρύθμιση αυτή αλλάξατε, είστε έτοιμοι να μετατρέψετε αρχεία. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Στο iTunes, βρείτε το τραγούδι ή τραγούδια που θέλετε να μετατρέψετε σε MP3. Μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια μία κάθε φορά ή σε μια ομάδα μη συνεχόμενων αρχείων, κρατώντας πατημένο το κουμπί Έλεγχος στα Windows ή την εντολή σε Mac ενώ κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο.
  2. Όταν έχετε επιλέξει όλα τα αρχεία που θέλετε να μετατρέψετε, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στο iTunes.
  3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία έκδοσης MP3 .
  5. Η μετατροπή αρχείων ξεκινά. Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από το πόσα τραγούδια μετατρέπετε και τις ρυθμίσεις ποιότητας από το βήμα 5 παραπάνω.
  6. Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή από AAC σε MP3, θα έχετε ένα αντίγραφο του τραγουδιού σε κάθε μορφή. Ίσως θελήσετε να κρατήσετε και τα δύο αντίγραφα. Αλλά αν θέλετε να διαγράψετε ένα, θα πρέπει να ξέρετε ποιο είναι το οποίο. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ένα αρχείο και πατήστε τα πλήκτρα Control-I στα Windows ή Command-I σε Mac . Αυτό εμφανίζει το παράθυρο πληροφοριών του τραγουδιού. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο . Το πεδίο Kind σας αναφέρει αν το τραγούδι είναι AAC ή MP3.
  7. Διαγράψτε το τραγούδι που θέλετε να απαλλαγείτε από τον κανονικό τρόπο που διαγράφετε αρχεία από το iTunes .

Πώς να αποκτήσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου για τα μετατραπέντα αρχεία

Η μετατροπή ενός τραγουδιού από AAC σε MP3 (ή αντίστροφα) μπορεί να προκαλέσει ελαφρά απώλεια ποιότητας ήχου για το αρχείο που έχει μετατραπεί. Αυτό συμβαίνει επειδή και οι δύο μορφές διατηρούν μικρό μέγεθος αρχείου, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες συμπίεσης που μειώνουν την ποιότητα ήχου σε υψηλές και χαμηλές συχνότητες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παρατηρούν αυτή τη συμπίεση.

Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία AAC και MP3 είναι ήδη συμπιεσμένα όταν τα αποκτήσετε. Η μετατροπή του τραγουδιού σε μια νέα μορφή το συμπιέζει. Μπορεί να μην παρατηρήσετε αυτή τη διαφορά στην ποιότητα ήχου, αλλά αν έχετε μεγάλα αυτιά και / ή εξαιρετικό εξοπλισμό ήχου, ίσως.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλύτερη ποιότητα ήχου για τα αρχεία σας, μετατρέποντάς τα από ένα πρωτότυπο υψηλής ποιότητας αντί ενός συμπιεσμένου αρχείου. Για παράδειγμα, η αντιγραφή ενός τραγουδιού από CD σε MP3 είναι καλύτερη από την αντιγραφή του σε AAC και στη συνέχεια μετατροπή σε MP3. Αν δεν έχετε ένα CD, ίσως μπορείτε να πάρετε μια χωρίς απώλειες έκδοση του αρχικού τραγουδιού για να μετατρέψετε.