Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Instagram

01 από 04

Αποκτήστε πρόσβαση στο Instagram.com σε έναν επιτραπέζιο ή κινητό περιηγητή ιστού

Στιγμιότυπο οθόνης του Instagram.com

Έχετε λοιπόν αποφασίσει ότι θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας Instagram . Αλλά όταν μπαίνετε στις ρυθμίσεις του προφίλ σας στην εφαρμογή Instagram, δεν μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε επιλογή που να λέει "διαγράψτε λογαριασμό" ή κάτι παρόμοιο. Τι στο καλό?

Ναι, είναι λίγο συγκεχυμένη. Και πρέπει πρώτα να περιηγηθείτε σε μερικές σελίδες για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Αλλά αν ακολουθήσετε αυτές τις λεπτομερείς οδηγίες, θα δείτε ακριβώς πώς μπορεί να το κάνει.

Πρώτον, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Το Instagram δεν επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους μέσα από την εφαρμογή

Προφανώς για λόγους ασφαλείας, οι πιο ενημερωμένες εκδόσεις εφαρμογών της Instagram δεν επιτρέπουν στους χρήστες τους να απαλλαγούν από τους λογαριασμούς τους. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στις ρυθμίσεις σας ό, τι θέλετε, αλλά δεν θα βρείτε τίποτα.

Θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στο Instagram από τον ιστό της επιφάνειας εργασίας ή τουλάχιστον από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για κινητά . Η εφαρμογή δεν θα σας βοηθήσει εδώ. Επομένως, πριν κάνετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web είτε σε έναν υπολογιστή είτε σε μια κινητή συσκευή και να συνδεθείτε στο Instagram.

2. Σκεφτείτε προσωρινά την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας αντί να το διαγράφετε μόνιμα

Όλοι οι χρήστες του Instagram έχουν επίσης τη βολική επιλογή προσωρινής απενεργοποίησης του λογαριασμού τους, ώστε να είναι εντελώς κρυμμένοι, αλλά ακόμα αποκαταστατικοί. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που χρειάζονται λίγο χρόνο να σκεφτούν εάν θέλουν πραγματικά όλες τις πληροφορίες του Instagram να παραμείνουν εκτός σύνδεσης για πάντα.

Η διαγραφή είναι μόνιμη. Δεν θα μπορείτε ποτέ να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας και να επιστρέψετε όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα συμπεράσματά σας, τα σχόλια ή τους οπαδούς σας.

Ακόμη και αν αποφασίσετε να διαγράψετε τα πάντα στο τέλος, λάβετε υπόψη σας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας θα φύγουν για πάντα από τον ιστό. Οτιδήποτε και ό, τι δημοσιεύετε ή ανεβάζετε στο Instagram (και τα κοινωνικά μέσα γενικά) μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί προσπελάσιμα από το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο.

Για να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε προσωρινά το λογαριασμό σας , ακολουθήστε τις διαφάνειες 1 έως 4 για να μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (ή κινητού).

Εάν είστε νεκροί που έχετε διαγράψει οριστικά το λογαριασμό σας και δεν έχετε κανένα συμφέρον να το αφήσετε προσωρινά απενεργοποιημένο, μπορείτε να παραλείψετε τις διαφάνειες 1 έως 4 και να μεταβείτε δεξιά στην ολίσθηση 5, όπου έχουμε κοπεί δεξιά στην καταδίωξη.

Μια πρόσθετη εναλλακτική λύση απενεργοποίησης ή διαγραφής είναι απλά να περιορίσετε την πρόσβαση στο προφίλ σας κάνοντας το προφίλ σας Instagram ιδιωτικό .

Προχωρήστε στο Instagram.com

Εάν είστε έτοιμοι να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογαριασμό σας, τραβήξτε τον φορητό υπολογιστή, τον επιτραπέζιο υπολογιστή, το tablet ή το smartphone και ανοίξτε το προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. (Firefox, Google Chrome, Safari ή άλλος.)

Πληκτρολογήστε Instagram.com στο πεδίο URL και πληκτρολογήστε Enter or Go. Θα εμφανιστεί η αρχική σελίδα Instagram και θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί στη σελίδα που λέει "Σύνδεση". Εάν την έχετε πρόσβαση από μια κινητή συσκευή, θα βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Κάντε κλικ ή πατήστε το και συνδεθείτε στο λογαριασμό Instagram με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

02 από 04

Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις προφίλ σας για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογαριασμό σας

Στιγμιότυπα από το Instagram.com

Μόλις συνδεθείτε, θα πάτε κατευθείαν στην τροφή σας στο σπίτι.

Είτε την έχετε πρόσβαση από τον επιτραπέζιο υπολογιστή είτε από τον ιστό για κινητά , θα δείτε ένα εικονίδιο προφίλ στο κάτω μενού προς τα δεξιά, ακριβώς όπως και στην εφαρμογή. Πατήστε ή πατήστε για να μεταβείτε στο προφίλ σας.

Ακριβώς κάτω από τα στοιχεία του προφίλ σας, θα πρέπει να δείτε ένα μεγάλο κουμπί που λέει Επεξεργασία προφίλ . Κάντε κλικ ή επιλέξτε το.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της επόμενης σελίδας και αναζητήστε τον μπλε σύνδεσμο που λέει Προσωρινή απενεργοποίηση του λογαριασμού μου . Πατήστε ή αγγίξτε το.

03 του 04

Επιλέξτε τον λόγο σας από το αναπτυσσόμενο μενού

Στιγμιότυπα από το Instagram.com

Το Instagram θα σας φέρει σε μια σελίδα που σας παρέχει ένα αναπτυσσόμενο μενού επιλογών για να επιλέξετε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Κάντε κλικ ή πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε τον κατάλληλο λόγο. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια λίστα με νέες επιλογές, με συνδέσμους προς το Κέντρο βοήθειας του Instagram, μαζί με ένα αίτημα επανεισόδου του κωδικού πρόσβασής σας εάν θέλετε να συνεχίσετε.

Κάντε κλικ ή πατήστε το μεγάλο κόκκινο κουμπί Απενεργοποίηση προσωρινού λογαριασμού για να προχωρήσετε και να το απενεργοποιήσετε. Πατήστε ή πατήστε για να το επιβεβαιώσετε αν το Instagram σας δίνει ένα αναδυόμενο μήνυμα (σε περίπτωση που έχετε κάνει κλικ ή ατύχημα κατά λάθος).

Το Instagram θα σας φέρει σε μια σελίδα για να επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός σας έχει προσωρινά απενεργοποιηθεί. Για να την επανενεργοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε ξανά μέσω του Instagram.com.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ: Μην φωνάζετε αν απενεργοποιείτε το λογαριασμό σας αλλά δεν μπορείτε να μπείτε μετά την επανενεργοποίησή του, αφού συνδεθείτε ξανά λίγα λεπτά αργότερα. Όπως ίσως μαντέψετε, προσπάθησα να συνδεθώ ξανά μέσω του προγράμματος περιήγησης για κινητά και δεν λειτούργησε.

Όταν προσπάθησα να συνδεθώ μέσω της εφαρμογής για να την επανενεργοποιήσω, έλαβα μια σημείωση που έλεγε: "Δεν έχουμε τελειώσει την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας ακόμα. Εάν θέλετε να την επανενεργοποιήσετε, δοκιμάστε ξανά σε λίγες ώρες".

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας μόνο μία φορά την εβδομάδα.

04 του 04

Διαγραφή μόνιμα του λογαριασμού σας Instagram

Στιγμιότυπα από το Instagram.com

Το Instagram διαθέτει έναν εντελώς ξεχωριστό σύνδεσμο στον οποίο πρέπει να έχετε πρόσβαση εάν θέλετε να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας αντί να τον απενεργοποιήσετε προσωρινά. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση εδώ:

https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Υπενθύμιση: Η διαγραφή του λογαριασμού είναι μόνιμη. Δεν μπορείτε να το αναιρέσετε.

Ενδέχεται να σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό σας προτού μεταφερθείτε στη σελίδα "Διαγραφή του λογαριασμού σας" με κάποιες σημειώσεις σχετικά με το TOS του Instagram, έναν σύνδεσμο προς την εναλλακτική επιλογή απενεργοποίησης και ένα αναπτυσσόμενο μενού για τους λόγους για τους οποίους διαγράφετε του λογαριασμού σας.

Για να συνεχίσετε τη διαδικασία διαγραφής, κάντε κλικ ή πατήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το λόγο. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας προτού μπορέσετε να κάνετε κλικ ή να πατήσετε το μεγάλο κόκκινο κουμπί Απενεργοποίηση μόνιμα από το λογαριασμό μου .

Αφού το κάνετε αυτό, το Instagram θα σας ρωτήσει αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να προχωρήσετε. Κάντε κλικ / πατήστε OK αν είστε βέβαιοι και το Instagram θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα που επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός σας έχει διαγραφεί οριστικά.