Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση εκτυπωτή PostScript

Οι εταιρείες εμπορικών εκτυπώσεων, οι διαφημιστικές εταιρείες και τα μεγάλα τμήματα γραφικών στο εσωτερικό χρησιμοποιούν εκτυπωτές PostScript τελευταίας τεχνολογίας. Ωστόσο, οι εκδότες γραφείου σε σπίτια και γραφεία σπάνια χρειάζονται έναν τόσο ισχυρό εκτυπωτή. Το PostScript 3 είναι η τρέχουσα έκδοση της γλώσσας εκτύπωσης της Adobe και είναι το βιομηχανικό πρότυπο για επαγγελματική εκτύπωση υψηλής ποιότητας.

Το PostScript μετατρέπει εικόνες και σχήματα σε δεδομένα

Το PostScript αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Adobe. Πρόκειται για μια γλώσσα περιγραφής σελίδας που μεταφράζει εικόνες και περίπλοκα σχήματα από λογισμικό υπολογιστή σε δεδομένα που αποδεικνύουν εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας σε εκτυπωτές PostScript. Όλοι οι εκτυπωτές δεν είναι εκτυπωτές PostScript, αλλά όλοι οι εκτυπωτές χρησιμοποιούν κάποιο πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή για να μεταφράσουν ψηφιακά έγγραφα που δημιουργούνται από το λογισμικό σας σε μια εικόνα που μπορεί να εκτυπώσει ο εκτυπωτής. Μια άλλη τέτοια γλώσσα περιγραφής σελίδας είναι η PCL-Printer Control Language-που χρησιμοποιείται σε πολλούς μικρούς εκτυπωτές οικιακού και γραφείου.

Ορισμένα έγγραφα, όπως αυτά που δημιουργούνται από γραφίστες και εμπορικές εταιρείες εκτύπωσης, περιέχουν έναν περίπλοκο συνδυασμό γραμματοσειρών και γραφικών που περιγράφονται καλύτερα με τη χρήση του PostScript. Η γλώσσα PostScript και ένα πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή PostScript ενημερώνουν τον εκτυπωτή σχετικά με τον τρόπο εκτύπωσης του εγγράφου με ακρίβεια. Το PostScript είναι γενικά ανεξάρτητο από συσκευές. Δηλαδή, αν δημιουργήσετε ένα αρχείο PostScript, τυπώνει περίπου το ίδιο σε οποιαδήποτε συσκευή PostScript.

Οι εκτυπωτές PostScript είναι μια καλή επένδυση για καλλιτέχνες γραφικών

Αν κάνετε κάτι παραπάνω από το γράψιμο επιχειρησιακών γραμμάτων, να σχεδιάσετε απλά γραφήματα ή να εκτυπώσετε φωτογραφίες, δεν χρειάζεστε τη δύναμη του PostScript. Για απλό κείμενο και γραφικά , αρκεί ένας μη εκτυπωτής PostScript. Τούτου λεχθέντος, ένας εκτυπωτής PostScript είναι μια καλή επένδυση για καλλιτέχνες γραφικών που στέλνουν συνήθως τα σχέδια τους σε μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης για παραγωγή ή που κάνουν παρουσιάσεις της δουλειάς τους σε πελάτες και θέλουν να εμφανίσουν τις καλύτερες εκτυπώσεις που είναι δυνατόν.

Ένας εκτυπωτής PostScript παρέχει ακριβή αντίγραφα των ψηφιακών αρχείων, ώστε να μπορούν να δουν πόσο περίπλοκες διαδικασίες φαίνονται στο χαρτί. Πολύ σύνθετα αρχεία που περιλαμβάνουν διαφάνεια, πολλές γραμματοσειρές, πολύπλοκα φίλτρα και άλλα εφέ υψηλού επιπέδου εκτυπώνονται με ακρίβεια σε εκτυπωτή PostScript, αλλά όχι σε εκτυπωτή που δεν είναι PostScript.

Όλοι οι εμπορικοί εκτυπωτές μιλούν PostScript, καθιστώντας την κοινή γλώσσα για την αποστολή ψηφιακών αρχείων. Λόγω της πολυπλοκότητάς της, η δημιουργία αρχείων PostScript μπορεί να είναι δύσκολη για τον αρχάριο, αλλά είναι μια αξιόλογη ικανότητα να κυριαρχεί. Αν δεν διαθέτετε εκτυπωτή PostScript, η αντιμετώπιση προβλημάτων σε όλα τα αρχεία PostScript που δημιουργείτε γίνεται πολύ πιο δύσκολη.

Το PDF (Portable Document Format) είναι μια μορφή αρχείου που βασίζεται στη γλώσσα PostScript. Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την υποβολή ψηφιακών αρχείων για εμπορική εκτύπωση. Επιπλέον, μία από τις δύο πρωτεύουσες μορφές γραφικών που χρησιμοποιούνται στην έκδοση desktop είναι το EPS (Encapsulated PostScript), το οποίο είναι μια μορφή PostScript. Χρειάζεστε έναν εκτυπωτή PostScript για την εκτύπωση εικόνων EPS.