Πώς να εισάγετε αριθμούς σελίδων σε κύριες σελίδες στο Adobe InDesign CC 2015

Απλοποιήστε την αρίθμηση ενός χρονοβόρου εγγράφου χρησιμοποιώντας την αυτόματη αρίθμηση

Όταν εργάζεστε σε ένα έγγραφο όπως ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο με πολλές σελίδες σε αυτό, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία κύριας σελίδας στο Adobe InDesign CC 2015 για να εισαγάγετε αυτόματη αρίθμηση σελίδων απλοποιεί τη συνεργασία με το έγγραφο. Σε μια κύρια σελίδα, ορίζετε τη θέση, τη γραμματοσειρά και το μέγεθος των αριθμών σελίδων και κάθε πρόσθετο κείμενο που θέλετε να συνοδεύει τους αριθμούς όπως το όνομα του περιοδικού, την ημερομηνία ή τη λέξη "Page". Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται σε κάθε σελίδα του εγγράφου μαζί με τον σωστό αριθμό σελίδας. Καθώς εργάζεστε, μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε σελίδες ή να αναδιατάξετε ολόκληρες ενότητες και οι αριθμοί παραμένουν ακριβείς.

Προσθήκη αριθμών σελίδων σε μια κύρια σελίδα

Εφαρμογή της κύριας σελίδας σε ένα έγγραφο

Για να εφαρμόσετε την κύρια σελίδα με την αυτόματη αρίθμηση στις σελίδες του εγγράφου, μεταβείτε στον πίνακα σελίδας . Εφαρμόστε μια κύρια σελίδα σε μια μόνο σελίδα σύροντας το εικονίδιο της κύριας σελίδας σε ένα εικονίδιο σελίδας στον πίνακα Σελίδες. Όταν ένα μαύρο ορθογώνιο περιβάλλει τη σελίδα, αφήστε το κουμπί του ποντικιού.

Για να εφαρμόσετε μια κύρια σελίδα σε μια εξάπλωση, σύρετε το εικονίδιο κύριας σελίδας σε μια γωνία της εξάπλωσης στον πίνακα Σελίδες. Όταν εμφανιστεί ένα μαύρο ορθογώνιο γύρω από τη σωστή εξάπλωση, αφήστε το κουμπί του ποντικιού.

Έχετε μερικές επιλογές όταν θέλετε να εφαρμόσετε ένα master spreading σε πολλές σελίδες.

Επιστρέψτε στο έγγραφό σας κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε εικονίδιο σελίδας στον πίνακα Σελίδες και επαληθεύστε ότι η αρίθμηση φαίνεται πως το σχεδιάσατε.

Συμβουλές