Ο ηχείο SVS Prime Elevation παρέχει ευελιξία στην εγκατάσταση

Η SVS είναι γνωστή για τα πρωτοποριακά προϊόντα ηχείων και subwoofer , αλλά τώρα εξάγει επίσης στην κατηγορία προϊόντων καλωδίων και αξεσουάρ. Ωστόσο, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο πρωτοποριακός ομιλητής της Prime Elevation .

Χαρακτηριστικά πρωταρχικού ηχείου

Χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο τραπεζοειδούς ντουλαπιού (βλέπε φωτογραφία που επισυνάπτεται σε αυτό το άρθρο), η SVS ισχυρίζεται ότι το ηχείο του Elevation μπορεί να γεμίσει αρκετούς ρόλους:

Με αυτό το είδος ευελιξίας, εκτός από ένα υπογούφερ, το μόνο που χρειάζεστε είναι πέντε, επτά ή εννέα ομιλητές Elevation και απλά τοποθετήστε τα εκεί που τα χρειάζεστε. Χρησιμοποιούνται ως ηχεία με καύση ή καύση, μπορεί να είναι μόνο το εισιτήριο για μια πρακτική / οικονομικά αποδοτική ρύθμιση Dolby Atmos .

Στην πραγματικότητα, αν διαθέτετε ήδη μια παραδοσιακή διάταξη ηχείων 5.1 ή 7.1 και τι να αναβαθμίσετε σε Dolby Atmos, προσθέστε μόνο δύο ή τέσσερα ηχεία Elevation και τοποθετήστε τα είτε επάνω από τα σημερινά μπροστινά ή surround ηχεία σας και αφήστε τα να φωτιά ή τοποθετήστε τους στον τοίχο για να πυροβολήσετε - Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας 5.1.2, 5.1.4, 7.1.2 ή 7.1.4 διάταξη ηχείων Dolby Atmos . Στην πραγματικότητα, ένα στήριγμα τοίχου περιλαμβάνεται σε κάθε ηχείο.

Το ηχείο Prime Elevation διαθέτει τα ίδια δομικά υλικά με την υπόλοιπη γραμμή του Prime Speaker της SVS. Οι οδηγοί περιλαμβάνουν ένα 1-ιντσών Αλουμινίου Dome Tweeter και 4 1/2-ιντσών γούφερ πολυπροπυλενίου κώνου.

Η απόκριση συχνότητας για τα ηχεία αναφέρεται ως 69 Hz έως 25 kHz (+ ή - 3 db ). Χρησιμοποιώντας το Λογισμικό διόρθωσης δωματίων Anthem Room, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι η πραγματική ανταπόκριση συχνότητας ανταποκρίνεται στις δηλωμένες προδιαγραφές της SVS πολύ κοντά - στην πραγματικότητα καταγράφοντας ένα χρησιμοποιήσιμο ακουστικό σήμα μεταξύ 55-65Hz.

Εκτέλεση

Είχα την ευκαιρία να ακούσω μια επίδειξη των ομιλητών Prime Elevation με το ρόλο του ως ομιλητή ύψους Dolby Atmos στο C16 του 2016, αλλά ως συνέχεια, η SVS μου έστειλε ένα ζευγάρι που χρησιμοποίησα με τη δική μου εγκατάσταση home theater.

Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω ως μπροστινά αριστερά / δεξιά, στο κέντρο, και τα ηχεία surround, καθώς και τα ηχεία ύψους Dolby Atmos. Στην πραγματικότητα, κάνουν επίσης μεγάλα ηχεία για μια απλή ρύθμιση καναλιών 2.1 σε συνδυασμό με ένα στερεοφωνικό δέκτη που έχει έξοδο subwoofer.

Σε όλες τις περιπτώσεις, βρήκα τα ηχεία να εκτελούνται καλά σε διάφορους ρόλους. Ως μπροστινά και κεντρικά κανάλια, ο μπροστινός τους γωνιακός σχεδιασμός λειτούργησε πραγματικά καλά και κατευθύνουν τον ήχο με ελαφρώς ανοδικούς τρόπους για να δημιουργήσουν πραγματικά μια ευρεία και ελαφρά ανυψωμένη μπροστινή ηχητική σκηνή.

Μετακινώντας τα γρανάζια, χρησιμοποίησα τα ηχεία Prime Elevation σε μια αριστερή / περιμετρική δεξιά διαμόρφωση γύρω από τις πίσω γωνίες του δωματίου, ενώ αυτά στήριζαν την πλευρά τους με γωνιακό εμπρόσθιο σημείο προς τη θέση ακρόασης.

Το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα αποτελεσματικό. Συχνά, οι πληροφορίες surround μπορεί να είναι διάχυτες, είναι εκεί, αλλά δεν μπορείτε πάντα να εντοπίσετε την ακριβή θέση των αντικειμένων ήχου. Ωστόσο, τοποθετώντας τα ηχεία της Prime Elevation στις πλευρές τους με τα ηχεία που δείχνουν προς τη θέση ακρόασης, οι ήχοι ήταν λιγότερο διάχυτοι, καθιστώντας μια πιο αποτελεσματική ακουστική εμπειρία ήχου surround.

Από την άλλη πλευρά, από τη στιγμή που έστειλα μόνο ένα ζευγάρι ομιλητών Prime Elevation, δεν ήμουν σε θέση να τα ορίσω ως ζευγάρια surround Bipole / Di-Pole, καθώς απαιτεί τη χρήση τεσσάρων ομιλητών στα πλάγια τους, πίσω-πίσω για κάθε κανάλι surround).

Επίσης, παρόλο που ήδη ακούσατε τους ομιλητές της Prime Elevation στο ρόλο τους ως τοίχου Dolby Atmos σε ηχεία CES, προσπάθησα επίσης να τα χρησιμοποιήσω ως κατακόρυφη εκτόξευση Dolby Speakers στο σπίτι. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν τόσο άμεσο, καθώς έπρεπε να αναπηδήσει ο ήχος από το ανώτατο όριο, δίνοντας μόνο μια μερική αίσθηση υπερυψωμένου, αλλά όχι εναέριου ήχου. Το SVS δεν συνιστά αυτή την επιλογή εγκατάστασης, καθώς πολλοί θα απογοητευτούν από το αποτέλεσμα - ειδικά σε σύγκριση με την επιλογή τοποθέτησης σε τοίχο, όπου τα ηχεία πυροδοτούνται προς τα κάτω κατευθείαν στην περιοχή ακρόασης.

Τελική λήψη

Το SVS έρχεται σίγουρα με ένα σχεδιασμό ομιλητών που, παρόλο που εμπνέεται από την ανάγκη για ένα ηχείο που μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία Dolby Atmos που μπορούν να παρέχουν τα τυπικά ηχεία με καύση κάθετα, είναι επίσης πρακτικό για χρήση ως εμπρός, κεντρικά και surround ηχεία.

Για τοποθέτηση σε τοίχο, όλο το απαραίτητο υλικό, μαζί με ένα πρότυπο χαρτιού που βοηθά στη σήμανση της επιθυμητής θέσης τοποθέτησής σας - φυσικά, παρόλο που παρέχονται οι βραχίονες και οι βίδες, πρέπει να έχετε τα δικά σας εργαλεία.

Τα ηχεία Prime Elevation παρέχουν μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν μια καλή εμπειρία ακρόασης Dolby Atmos, χωρίς την ταλαιπωρία της κοπής στην οροφή και τη δρομολόγηση του καλωδίου μέσα από τους τοίχους και την οροφή.

Παρόλο που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώσουν τα υπόλοιπα ηχεία στη γραμμή των ηχείων Prime της SVS, μπορούν επίσης να κάνουν μεγάλες προσθήκες στα περισσότερα υπάρχοντα συστήματα ηχείων.

Επίσης, αν ψάχνετε για μια πλήρη ρύθμιση ήχου surround ήχου - μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε 7 ή 9 από αυτά τα ηχεία και ένα καλό subwoofer και να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα ηχεία για οποιοδήποτε από τα κανάλια.

Στο ηχείο Prime Elevation προσφέρονται τα παρακάτω φινιρίσματα: Γυαλιστερό μαύρο, Γυαλιστερό Λευκό και Μαύρη Τέφρα (με σατέν χρωματισμένο με το χέρι).

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στο τμήμα αναθεώρησης αυτού του άρθρου

Μεγάλα ηχεία: 4 ηχεία βιβλιοθήκης Klipsch B-3 , κεντρικό κανάλι Klipsch C-2 και subwoofer Klipsch Synergy Sub10 .

Δέκτης οικιακού κινηματογράφου: Anthem MRX 720 (λειτουργίες 5.1 Dolby / DTS και 5.1.2 κανάλια Dolby Atmos).

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 - Χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray, DVD και CD.

Έγχρωμος δίσκος Blu-ray Ultra HD: Samsung UBD-K8500