Κατανόηση μιας Pica

Τα Picas χρησιμοποιούνται για να μετρήσουν τα πλάτη των στηλών και τα βάθη

Το pica είναι μια μονάδα μέτρησης στοιχειοθεσίας που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μέτρηση γραμμών τύπου. Ένα pica ισούται με 12 πόντους και υπάρχουν 6 picas σε μια ίντσα. Πολλοί ψηφιακοί σχεδιαστές γραφικών χρησιμοποιούν τις ίντσες ως τη μέτρηση της επιλογής στην δουλειά τους, αλλά οι εικόνες και τα σημεία εξακολουθούν να έχουν πολλούς οπαδούς στους τυπογράφους, τους τυπογράφους και τους εμπορικούς εκτυπωτές.

Μέγεθος ενός Pica

Το μέγεθος ενός σημείου και ενός pica ποικίλλει καθ 'όλη τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα. Ωστόσο, το πρότυπο που χρησιμοποιήθηκε στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε το 1886. Οι αμερικανικές εικόνες picas και PostScript ή picas υπολογίζονται σε 0.166 ίντσες. Αυτή είναι η μέτρηση pica που χρησιμοποιείται στο σύγχρονο γραφικό σχεδιασμό και στο λογισμικό διάταξης σελίδας.

Τι είναι το Pica που χρησιμοποιείται;

Συνήθως, τα picas χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση του πλάτους και του βάθους των στηλών και των περιθωρίων. Τα σημεία χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση μικρότερων στοιχείων σε μια σελίδα όπως ο τύπος και η κορυφή. Επειδή τα picas και τα σημεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στις περισσότερες εφημερίδες, ίσως χρειαστεί να ετοιμάσετε διαφημίσεις για την καθημερινή σας εφημερίδα σε picas και σημεία.

Στο λογισμικό διάταξης σελίδας, όπως το Adobe InDesign και το Quark Express, το γράμμα p δηλώνει picas όταν χρησιμοποιείται με έναν αριθμό, όπως σε 22p ή 6p. Με 12 πόντους στην πίτσα, το μισό pica είναι 6 πόντους γραμμένο ως 0p6. Δεκαεπτά σημεία είναι γραμμένα 1p5 (1 pica = 12 πόντοι, συν τα υπόλοιπα 5 σημεία). Αυτά τα ίδια προγράμματα διάταξης σελίδων προσφέρουν επίσης ίντσες και άλλες μετρήσεις (εκατοστόμετρα και χιλιοστά, καθένας;) για άτομα που δεν θέλουν να εργαστούν σε picas και σημεία. Η μετατροπή σε λογισμικό μεταξύ μονάδων μέτρησης είναι γρήγορη.

Στην CSS για τον ιστό, η συντομογραφία pica είναι pc.

Μετατροπές Pica

1 ίντσα = 6p

1/2 ίντσα = 3π

1/4 ίντσα = 1π6 (1 πίτσα και 6 βαθμοί)

1/8 ίντσα = 0p9 (μηδενικά picas και 9 πόντοι)

Μια στήλη κειμένου που έχει πλάτος 2,25 ίντσες είναι 13p6 πλάτος (13 picas και 6 βαθμοί)

1 σημείο = 1/72 ίντσας

1 pica = 1/6 ίντσας

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Picas;

Εάν αισθάνεστε άνετα με ένα σύστημα μέτρησης, δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη αλλαγής. Οι καλλιτεχνικοί γραφίστες και οι τυπογράφοι που έχουν περιπλανηθεί για λίγο έχουν τα συστήματα πικέ και σημειακών συστημάτων που έχουν διανοιχτεί σε αυτά. Είναι τόσο εύκολο για αυτούς να δουλεύουν σε picas όπως σε ίντσες. Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για τους ανθρώπους που ήρθαν στη βιομηχανία των εφημερίδων.

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι τα picas είναι πιο εύχρηστα επειδή είναι ένα σύστημα βάσης 12 και διαιρούνται εύκολα με 4, 3, 2 και 6. Μερικοί δεν επιθυμούν να δουλεύουν με δεκαδικά που μεγαλώνουν από το 1 σημείο που πραγματικά ισούται με 0.996264 ίντσες .

Οι γραφικοί καλλιτέχνες που συνεργάζονται με διάφορους πελάτες, θα διαπιστώσουν ότι μερικές ίντσες χρήσης και μερικοί χρησιμοποιούν picas, έτσι μια βασική κατανόηση και των δύο συστημάτων έρχεται σε πρακτικό.